Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Depressziósként hogyan lehetne valakim?

Amondó vagyok, hogy menj el szakemberhez, NAGYON sokat tud segíteni, hogy egyenesben rakd a gondolataidat. Ez lenne az alap, amit mondok, a többi már csak személyes kiegészítés.
- amíg nem raktad rendbe magad, ne akarj párt magad mellé. Egy kapcsolat soem arról szól, hogy szerzel magad mellé egy mankót, akire támaszkodhatsz. Nem fog működni.
- találd meg, hogy miben vagy jó. Az általam ismert sikeres emberek legtöbbje szintén nem diplomás, hanem felépítették magukat. Ezt a karrier/anyagiak kérdésére mondom. Ugyanakkor 26 évesen nyugodtan beülhetsz az iskolapadba. Sőt, 36 évesen is.
- 26 éves vagy, fiatal. Semmiről sem vagy elkésve. Tudom, hogy összerándul a gyomrod a gondolattól, de hidd el nekem, a legegyszerűbb az, ha holnap felkelsz, megrázod magad és annyira kilépsz a komfortzónádból, hogy ha hátrafordulsz, már nem is látod. Pakolj össze, irány külföld, állj be mosogatni, tanuld meg a nyelvet. Csak egy példa. De gondolj bele: mi tart vissza? Semmi az ég világon. Viszont új élmények, új emberek, közben fejlődsz, nyelvet tanulsz. Mondom még egyszer: csak egy példa. Ugyanúgy megteheted, hogy elmész egyetemre, ha arra vágysz. Indítasz egy vállalkozást és minden erőddel elkezded építeni. Önkénteskedsz. Bármi. A családot pedig tessék háttérbe szorítani egy kicsit, nincs szükség lehúzó emberekre - nem, akkor sem, ha rokonok.

előbb rendbe kellene hoznod magadat
miért vagy depressziós?
értékes ember tudsz lenni, ha most úgy is érzed, hogy nem, de azért tenned kell, hogy az legyél! ne akarj meghalni, még van remény :) ne add fel!

Először is szögezzük le, hogy te NEM depressziós vagy, hanem szimplán csak depresszív állapotban.
A depressziónak nincs oka, hanem egyszerűen csak rosszul érzi magát az ember, akármilyen jó dolgok történnek vele, ez egy betegség, amit gyógyszerrel lehet kezelni.
Esetedben nem erről van szó, hanem szimplán huzamos rosszkedvről, amit konkrétan okok váltanak ki, hogy nincs kapcsolatod, nincs sikerélményed stb. Ha erre anitdepresszánst szednél, semmit nem változtatna, mivel te nem vagy depressziós. Te úgy jönnél helyre, ha sikerélményeid lennének. Úgy lehetne valakid, ha változtatnál az életeden és próbálnál új élményeket, tapasztalatokat szerezni, ha megtalálnád amiben jó vagy, ha lenne bármilyen sikered, az pozitívabbá tenne és a személyiséged is vonzóbb lenne.

" A családom szerint buta és érdektelen ember vagyok, aki soha semmire nem fogja vinni."
Ilyen egy kedves, támogató család. Igazi háttér a sikeres élethez.
Az én családomban csak egy ilyen személy volt aki csak lehúzni tudott, bármit csináltam, bármibe kezdtem bele.
"Á... ez hülyeség",... "úgysem fog sikerülni", ..."ugye? UGYE??? TUDTAM hogy neked ez nem fog sikerülni"
Ezek a kifejezések úgy beégtek az agyamba, 3x-es koromig eszembe sem jutott hogy belekezdjek nagyobb dolgok megvalósításába. Mert nekem úgysem fog sikerülni, inkább el sem kezdem.
Mire felfedeztem, honnan jön felnőttként önmagam lehúzása. És megtanultam elhagyni a gyerekként kapott, elmémbe ivódott mondatokat.
Mostanra jutottam odáig hogy elhiszem magamról, érek annyit mint más, én is el tudom érni az álmaimat.
Hidd csak el, Te sem vagy érdektelen, semmirekellő! Igenis érdekes vagy! Csak lehet hogy nem azok érdekelnek ami a te családi mintádban elfogadott volt, ezért inkább megbélyegeznek, kilöknek, bántanak.
Hú de rossz az amikor pont a család teszi ezt az emberrel!!!
41f

Sehogy! Hidd el, tobbet art, mint hasznal. Aki itt irogatja, hohy hogy irj neki, az latja benned az uzott vadat, es csak meg jobban bele fog tolni a depresszioba. Epelmeju ember nem akar beteh tarsat. Vagy kimaszol ebbol, vagy nem, de ha nem tudsz, kapcsolatot ne akarj, mert az csak sokkal rosszabbra forditja az eleted. Ugyanilyen cuki csaladom van, ugyanúgy évek óta depressziós vagyok (igazából kb szuletesem ota), kezeltek is persze eredmenytelenul, a kapcsolataim pedig olyan szinten rontottak az allapotomon, hogy feladtam es nem keresek tovább.
Ezzel szamolj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!