Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nők, főleg 25 felettiek. Ti elkeseredtek és kiábrándultok (őszintén), ha egy 30 as évei első felében járó férfi, akivel netán ismerkednétek, hogy csak albérletben él? Dolgozik, normálisan keres. De lakásra valót pár évig még nem tud összegyűjteni.
19-es: egyedül élek albérletben, és az emberek nagy részénél több küzdelmen vagyok túl, úgyhogy nyugodtan visszavehetsz...
Felteszem akkor a kérdést: akinek nincs pénze mondjuk összespórolni 10 milliót egy saját lakásra, annak van pénze kifizetni ugyanarra a lakásra 20 milliót? Mert a hitellel pont ez lesz a vége a dolognak. De tudjuk, ez a magyar mentalítás, mindent megvenni amire nincs pénzünk. Aztán ha megint összeomlik minden akkor ismét tízezrek mennek az utcára az elárverezett lakásaikból...
A magánügyedre nem vagyok kíváncsi. Mindenkinek vannak problémái, és mindenkinek a sajátja a legnagyobb. Erről csak ennyit.
Hát, ha valaki annyira h..lye, hogy 10 millió hitelt vesz fel, az megérdemli.
De ha valaki elindul kb 2 millióval, vesz egy 8 milliós lakást, akkor 6 milliót kell felvenni.
Plusz, lehet támogatást is kérni az önkormányzattól. Mi is kértünk és most dec 4-én bírálják el, hogy a max 1 millióból mennyit kapunk majd meg.
Tudod, havi szinten kiadni 50-60 ezer forintot nem nagy tétel, mert azt visszaforgatod a saját lakásodba. Ennyi pénzt az ablakon is kidobsz az albérleted miatt, és az a lakás SOHA nem lesz a tiéd!
Itt nem h..lyeségre vesz fel az ember hitelt, hanem LAKÁSRA!! Ami az egyik legfontosabb az életben, hogy tető legyen a fejed felett!
KÉRDEZŐ!!! Menj be az önkormányzathoz. A 35 év alatti fiatalok első lakás vásárlására lehet igényelni vissza nem térítendő és kamatmentesen visszatérítendő támogatást!
Családi kölcsönöm van, kb 3 millió. Ennyi. Meg az önkormányzattól fogunk kapni pénzt, ami ingyen lesz, nem kell visszafizetnem nekik. :P
Nem tudom, hogy kettőn közül ki rendelkezik saját lakással, te vagy én. Szóval erről csak ennyit.
A világért be nem költöznék albérletbe.
Nagyon jól körbejártuk mi a hiteles dolgokat, fix törlesztőrészletektől kezdve mindent átnéztünk és mérlegeltünk.
Nem engem kell felvilágosítanod, hanem saját magadat, hogy miért költesz albérletre és miért nem a saját lakásod fix kamatos törlesztését választod inkább.
Nem autóra, tv-re, laptomra meg egyéb ba..romságokra kell hitelt felvenni, hanem csak lakásra. És olyan szerződést érdemes kötni, hogy ha egyszer örökölsz egy nagyobb összeget, akkor legyen lehetőséged egyben törleszteni a hiteledet.
És még én ne lennék tisztában a dolgokkal? :D
Még mindig sötét vagy.
Párommal összesen 6 milliót hoztunk össze, így vettünk meg egy 9 milliós lakást. Abból lett 3 millió családi hitel, amit kamatmentesen fogunk visszafizetni Keresztanyukámnak és apukámnak.
100%-ra biztos állásom van, páromnak úgyszintén, szóval a munkanélküliség nem veszélyeztet minket.
27 éves vagyok, úgyhogy a nyugdíj??? :D Szerintem nekem már nem is lesz nyugdíjam, mert egy, nem lesz, aki megtermelje és már biztos fel fogják emelni bitang magasra a korhatárt.
Míg anyáéknál itthon laktam a teljes fizetésemet félre tudtam tenni, abból max 15 ezer volt az utazás, hogy találkozzam a párommal.
Tehát, ergó kb 100 ezret félre tudtam tenni minden hónapban és ez ment egy éven keresztül. Plusz ugye régebben örököltem is bár nem sokat, de alapnak jó volt, és azt is félre tettem.
De ha már említed, hogy ha egyedül vesz fel valaki hitelt:
Számoljuk 130 ezres nettó havi fizetéssel.
Elmegy a törlesztésre 50 ezer forint havonta n(amit ugye gondolom albérletre is kifizetsz, vagy még többet). Rezsi, plusz számlák max 40 ezer. Marad 40 ezred.
De lehet kisebb fix törlesztőrészletet is kérni.
ui.: havi szinten majd 40 ezret kell fizetünk Keresztanyukámnak, apának meg akkor fizetjük vissza egyben az egy milliót, mikor másik mamám meghal és a lakás el lesz adva.
Szóval havi 40 ezer nem fog törlesztésre a földhöz vágni minket.
Ebben a vitában igazából egyikőtökkel sem értek egyet és még is mindkettőtökkel. Egyrészt, nem kell felvágni egy családi KAMATMENTES kölcsönnel, mert ezt össze sem lehet hasonlítani a bankok által kínált hitelekkel.
Továbbá meg kell mondjam kedves utolsó, nagyon szerencsés vagy, hogy amellett, hogy otthon lakhattál, egy fillért nem kellett beleadnod a költségekbe!
Szerencsés helyzetben vagy, de nem kellene a magas lóról lenézned azokra, akiknek nem ilyen könnyű a helyzetük.
Ha az embert 18 évesen utcára teszik, mondván: "boldoguljá' mostmár egyedül gyerekem", akkor nyilvánvalóan nem fog tudni milliókat összespórolni huszonpár éves korára. És ha valakinek nincs önereje, akkor hogy a fenébe vegyen fel hitelt, hogy ne az albérletet kelljen fizetnie?
Nekem is szerencsém volt, szerető családban nőttem fel és a párom is, így azért könnyebb elindulni az életben. Mi viszont Budapesten vásároltunk lakást és "voltunk olyan hülyék", hogy felvettünk 10+ milliót, még is biztos vagyok benne, hogy ezt 7-8 éven belül visszafizetjük.
Ugyanakkor azt is tisztázzuk, hogy a hitel törlesztőrészletének mértékét nem lehet kérni... Ez különböző feltételek mellett nő, vagy csökken. Ilyen a futamidő pl.
Abban a másik válaszolóval értek egyet, hogy ne vegyen fel mindenki hitelt, mindenki csak addig nyújtózkodjon, ameddig a takarója ér. Ha 20 évre felvesz x milliót, akkor bizony ott a törlesztőket kőkeményen fizetni kell 20 évig és erre a jó isten sem tud felkészülni, nem lehet tudni mi lesz 5, vagy 10 év múlva. Mi van, ha beteg lesz? Ha szemüveget kell vennie? Ha elromlik az autója? 40 ezerből oldja meg?
Én is lakásvásárlás párti vagyok, akár hitelre is, de attól még nem lehet és nem is kell ezt ész nélkül csinálni, mert abból tuti sírás lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!