Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A túlfejlett érzelmi intelligencia okozhat problémát?
Igen, a hiperszenzitivitás okozhat nehézségeket a nehézségek megélésekor, felnagyítva érzed, vagy kisebb igazságtalanságok is nagy felháborodást okozhatnak, igen, lehet, hogy máshogy, nehezebben él meg egy ilyen ember dolgokat.
Én is ilyen vagyok, és nekem az okoz gondot, hogy a felszínes kapcsolattartásokat nagyon-nagyon nem élvezem, nem tudok ilyen módon barátkozni, pl. egy munkaehlyen, és ha nem találok mélyebb személyt egy adott környezetben, inkább magányos vagyok. (volt már ilyen melóhelyem...)
Nem. A tulerzekenyseg nem a tul magas erzelmi intelligencia jele, hanem a tul alacsonye.
A tul intelligens ember pedig nem autista, az autistak sokszor intelligensebbek bizonyos dolgokban mint az atlag.
A túl intelligens ember nem feltétlenül autista.
Azt kéne tisztázni, te mit értesz túlfejlett érzelmi intelligencián, mert szerintem nagyon nem egyre gondolunk. Az érzelmi IQ nem érzelgősség, hanem az, hogy jól tudod olvasni mások érzelmeit, empatikus vagy, bele tudod élni magad helyzetekbe, általában ezek az emberek szoktak jók lenni műalkotások elemzésében mert egyszerűen ösztönből "tudják" mi a mondanivalója egy alkotásnak. És igen, meg tudják élni és kifejezni az a saját érzelmeiket, de akár elfojtani és leplezni is. Az érzelgősség más dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!