Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Több az elhízott nő mint férfi és jobban elfogadottabb ha egy nő van elhízva mint ha egy férfi lenne?
Nem tudom, hogy ti honnan veszitek, hogy egy kövér nő/lány előbb talál valakit, mint egy kövér férfi/fiú. Én 27 éves vagyok, kövér, és még a kezemet sem fogta meg senki (a többiről nem is beszélve). Szóval, ha a saját példámat veszem, akkor ez az állítás téves. Ez csak egy közhely, hogy elkeseredett férfiaknak bárki megfelel. De ez csak az én példám, szóval nem mondom, hogy mindenkire ez érvényes, ahogyan az ellentéte sem. Az emberek hajlamosak általánosítani, és ebből nem megfelelő konzekvenciát levonni.
Egyébként nincs nagy különbség a kövér férfiak és nők száma között, az elhízás egyaránt jelen van mindkét nemnél. Férfiaknál elenyésző százalékban magasabb a túlsúlyosak száma, reprezentatív kutatások szerint.
Az elfogadással kapcsolatban valóban megfigyelhető, hogy a nőkkel szemben kritikusabb a megítélés ilyen téren. Általánosságban érzékelhető, hogy magasabbak az elvárások a nők külsejével kapcsolatban, a férfiakkal szemben pedig más téren állítanak kritériumokat.
Azonban én úgy gondolom, hogy mindenki kicsit „haza beszél”, tehát a saját helyzetét tartja kevésbé elfogadottnak.
Fordítva is jó lesz az.. :D
Kevés utáltabb ember van a kövér nőnél, maradjunk annyiban :D
Az elhízás nálam mindkét nemnél igánytelenséget és leszaromságot jelent.
Nyilván az anorexiás tesatlkat a másik végleg, meg a mániáskus fogyókúra, de a kövérség legalább olyan gáz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!