Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan élitek az életeteket, hogy boldogok és motiváltak tudjatok lenni egyedül is?
Mindig azt a tanácsot kapom ami már a könyökömön jön ki kb., hogy egyedül is jól kell tudni magadat érezni. Meg két egészből lesz egy egész. Ne legyél társfüggő.
De nekem pl. sok év egyedüllét után van valaki, aki egycsapásra helyretett bennem mindent. Előtte meg kb 10 évig pótcselekvésként állandóan mindenféle lelki feltöltő programot szerveztem, meg sporttal a felesleges energiáimat igyekeztem levezetni. Mint egy űzött vad..
Most meg nincs bennem kérdés, kétely, csak jól érzem magam..A kuszaságból , zavarból minden olyan egyszerű lett:)megnyugodtam már csak a hangjától is
Ezt az állapotot hogy lehet elérni egyedül?
Hogy ne csak a szerencsén múljon az élet és az ember tudja ezt irányítani, ha éppen nincs mellette senki..
32 N
kérdező, te súlyosan kapcsolatfüggő lehetsz.
most minden oké, mert van csávód, de ha megcsal, ha kiszeretsz belőle, vagy bármi gikszer lesz, akkor megint ott maradsz, és nézel ki a fejedből, mint borjú az új kapura.
és akkor megint kell egy faszi, aki értelmet ad az életednek, mert különben űzött vad vagy.
ez durva dolog ám, és leegyszerűsítve azt jelenti, hogy neked mindig kell valaki, hogy teljes értékű embernek érezd magad és az életet értelmesnek tartsd.
és mi lesz, ha egyszer megözvegyülsz?
nehéz dolgok várnak rád az életben így, mert mindig kell neked a támaszték.
sztem a szüleidhez való kötődésed sérült, és azt viszed tovább a felnőttkori kapcsolataidban.
Szerintem akkor érzed rosszul magad egyedül, ha valamilyen irracionális értékeket kötsz a párkapcsolathoz, vagy ha nem vagy képes belső validációra.
Miért érzel kuszaságot, zavart egyedül? Egyedül a legegyszerűbb: kizárólag magadat kell figyelembe venned és irányítanod, nem kell alkalmazkodni, kompromisszumot kötni.
az ilyen típusú nők felnőttként is az "eljön értem a herceg, és boldogan élünk, míg meg nem halunk" mesebeli fordulatra várnak.
lásd: "Most meg nincs bennem kérdés, kétely, csak jól érzem magam..A kuszaságból , zavarból minden olyan egyszerű lett:)megnyugodtam már csak a hangjától is."
és tök szánalmas, mert nem tudnak mit kezdeni igazából magukkal, semmi céljuk az életben, csak sodródnak, és a legnagyobb problémájuk az, hogy mikor jön már a herceg: "állandóan mindenféle lelki feltöltő programot szerveztem, meg sporttal a felesleges energiáimat igyekeztem levezetni. Mint egy űzött vad."
aztán, ha bepasiztak, akkor úgy forognak a FÉRFI körül, mint egy bolygó a naprendszerben.
minden a férfiről szól: mosnak, főznek rá, lesik a kedvet, szétteszik hetente min. kétszer.
ha én pasi lennék, nem akarnék egy ennyire teszetosza, önállótlan, lelkileg vhol a gyerekkorban megrekedt, teljesen érdektelen nőt, tartalmatlan élettel, aki tőlem várná a csodát.
mert az ilyen emberek, akár a vallásos fanatikusok, valamiféle csodavárásban élnek.
csak az ő istenüket úgy hívják, hogy: férfi
a keresztjük pedig a kapcsolatfüggőség.
- Tanuld meg szeretni magadat. Mivel szeretem magam, szeretek időt tölteni magammal.
- A sport és a hobbi nem pótcselekvés. Jó esetben az ember szereti csinálni ezeket és ezért csinálja.
- A színházat a színdarabét, a vacsorát az ételért, a mozit a filmért élvezem. Tök mindegy, hogy egy barátnőmmel vagy a partneremmel megyek el.
- Az élet azért van, hogy örömünket leljünk benne. Társsal is és anélkül is.
- A céljaimat az életben egyedül érem el. Jó ha van aki bátorít, de erre nem csak egy partner hanem a barátok és családtagok is alkalmasak.
Persze, hogy jó ha az embernek van valakije, nekem is hiányzik a szex és az intimitás. De emiatt nem jönnék össze akárkivel.
Ha már összejöttél valakivel akkor jó, de én pl ilyenkor szoktam elveszíteni kicsit önmagamat. Kevesebb idő marad a hobbira, barátokra, sokszor a sport látja kárát. Egy partner mindig kompromisszumot jelent, sok-sok kompromisszumot. Ezért én úgy gondolom, hogy ha egyedül rendben vagyok, akkor egy társ mellett nem azt élem meg hogy hirtelen helyretesz bennem mindent, hanem sokkal inkább, át kell szerveznem mindent, egy kicsit önmagamat is. És ez nem baj persze, de ezért nem rohanok bele egy kapcsolatba. Mert én nem "egy" kapcsolatra vágyom, hanem "a" kapcsolatra, amiért megéri.
N 40
13 Olyan munkám van ami kitölti az életemet, teli kihívással, célokkal..ez a munka kivételesen ilyen amit én csinálok. És a szabadidőmben is sok minden érdekel, sport, barátok, kirándulás, nyelvtanulás, szórakozóhelyekre is szoktam menni..
de 10 éve nem volt pasim..ennyi..így vagyok kapcsolatfüggő?:) adódott lehetőségem többször olyanra ahol a férfi szexet akart nekem meg érzéseim voltak iránta..kétszer pontosan, ez nagyon nehéz volt..de inkább az egyedüllétet választottam..nem kívánom senkinek..
Vagy sokan a nem működő kapcsolatukba kapaszkodnak inkább, csak azért , hogy ne legyenek egyedül, nem képesek várni vagy megküzdeni dolgokért, inkább a könnyebb utat választják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!