Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » A romantika csak a nőknek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A romantika csak a nőknek jelent valamit?

Figyelt kérdés

Nem akarok csatlakozni a vasárnapi (meg mindennapi) hisztihez, ami itt szokott menni, csak egyszerűen kibukott belőlem a kérdés azok után, amit az utóbbi időben tapasztaltam, és ami miatt mintha egyre inkább bezárkóznék/ elzárkóznék az ismerkedéstől.

Úgy érzem/úgy éltem meg, hogy az ismerkedés, az együtt töltött (szexmentes) idő öröme az csak a nőké. (Pár esetben az övék sem, mert vannak azért köztünk is szép számmal ridegebbek, de ebbe most ne menjünk bele.) Nem akarok túláltalánosítani, de folyton azzal találkozom, hogy a férfiak szexelni akarnak, lazulni, maximum hülyéskedni egy nővel, ami persze, szerintem is kell egy kapcsolatban, de a romantikát "gáznak" vagy "unalmasnak" tartják. Sokszor megfogalmazódott már bennem, mikor még volt párom, hogy vajon ő is annyira élvezi az összebújós, csillagbámulós estéket, a romantikus vacsikat, a lassú sétákat a karácsonyi fényekkel teli utcákon, mint én, vagy neki ez csak arról szól, hogy engem boldoggá tegyen? Sosem tudtam meg biztosra, hogy mennyire számít ez neki, önmagában. Ami pedig azok után jött, hogy szakítottunk... Mindenhol szinte azt látom, hogy ez nekik nem jelent ennyit, de legfőképp semmit. A legtöbb férfi már az ismerkedésnél benyögi, hogy neki nincs ideje/türelme romantikára és kötöttségekre, ő csak szórakozni és szexelni akar, pedig igyekszem én sem "fuckboyokkal" ismerkedni, de aki normálisnak tűnik, még az is. Egyszerűen mintha fölösleges lenne számukra ez az egész, vagy csak egy eszköz. Nem mondom azt, hogy minden férfi ilyen, és nem zuhanok depresszióba ettől, de annyira lelombozó számomra így társat keresni, hogy tulajdonképp nem oszthatom meg vele akkor sem ezeket igazán, ha "bele is megy", mert nem úgy fogja fel, mint én. Nem vagyok én sem egy nyálasan romantikus, de mindig is szerettem megélni ezeket a pillanatokat, amikben egyszerűen nincs semmi történés, csak maga az a békés, nyugodt érzés, amit senki sem sürget, hogy "essünk túl rajta". Most meg folyamatosan ez megy, minden ilyen közös idő csak egy kötelező kör, egy szükséges rossz, ahogy maga az ismerkedés is. Mintha az emberre és az érzelmekre nem igazán lennének kíváncsiak. Nem csak velem kapcsolatban, lehet, hogy ez speciel tényleg unalmas meg szar, hanem úgy általában. :(

2017. szept. 17. 14:40
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Teljesen egyetértek veled kérdező. Én is azt vettem észre, hogy a férfiak többsége mintha eszközként használná fel ezeket a romantikus dolgokat amiket felsoroltál azért hogy közelebb kerüljön a nőhöz. És pont az lenne a lényeg hogy ezeket a dolgokat együtt éljük át, együtt élvezzük az egymással eltöltött időt. Mintha az egész ismerkedés egy forgatókönyv szerint történne. Persze ez nem minden esetben van így de sajnos én is éreztem már ilyet ezétt tudok egyetérteni.
2017. szept. 17. 16:29
 12/17 anonim ***** válasza:
A párom (18/F) egy romantikus alkat. Vacsi,virág,tánc,édesség vagy csak a békés percek megélése. Boldog vagyok,hogy ő ilyen (én egy kicsit poénkodósabb lány vagyok).és nagyon élvezem. Ő azt vallja,hogy a romantika nem olyan dolog,ami megélhetetlen ha a párod nem romantikus. Pl.: Bécsi keringőztünk,mikoris ő elmélyedten élvezte,én meg azon poénkodtam,hogy milyen béna vagyok. Értsd: ő élvezte a romantikus percet,én meg a poént. (Ettől függetlenül én is szoktam romantikázni,csak ritkábban) Szóval ez nem megélhetetlen dolog. Valamint neki olyan 5-6 fiú barátját ismerem. Mind egytől egyig lelkis,a lányokkal való romantikázás igénylői. Lehet én mozgok jó körökben,de több romantikus fiút ismerek,mint lányt. Mostmár csak az a gond,hogy ezekkela rendes,romantikus pasikkal nem ismerkednek lányok.
2017. szept. 17. 18:18
 13/17 anonim ***** válasza:
Hagyjad a magyarokat! Ismerkedj latin férfiakkal! Akik imádják ezt, mert tudják h érzelmek is kellenek, nemcsak szex, attól jobb a kapcsolat. Nálunk nagyon maszkulin az ország, versengés van, presztis, meg materiális dolgok, az az irányvonal az életszínvonal...sok nő ezt várja el a férfiaktól, h legyen talpraesett belevaló, és mind ennek a képnek akar megfelelni, h csinos nőt szedjen össze.
2017. szept. 17. 20:18
 14/17 anonim ***** válasza:
Ffi vagyok és nekem a romantika semmit nem jelent, pontosabban menekülök tőle. A nőkkel csak viccelődni, szexelni és beszélgetni szeretek.
2017. szept. 23. 23:03
 15/17 anonim ***** válasza:
Szerintem semmi gond nincs azzal, ha egy férfi csak azért erőlteti magára a romantikát (bármit is értetek ez alatt), hogy a barátnőjének a kedvére tegyen. De jó lenne meghatározni, hogy mi is a romantika. Szoktam táncolni, szeretem a sápadt holdfényt, volt már olyan barátnőm, aki maga volt az ördög. Szoktam beszélgetni, mert meglepő vagy sem, egy bizonyos IQ felett az emberek szeretnek beszélgetni, és bizony, van, hogy ez az éjszaka történik. De tényleg az legyen a téma, hogy ó Jose Armando, én úgy szeretlek ahogy csak egyszer szerethet az ember életében? Miért baj, ha szeretem ha értelmes dolgokról beszélgetünk semmitmondó frázisok puffogtatása helyett? Miért baj, ha szeretem, mikor történnek dolgok? A lányok komolyan azt igénylik higy ne legyen értelmes társalgás, miközben nem csinálunk semmit?
2017. szept. 24. 00:17
 16/17 A kérdező kommentje:
Nem a csöpögős nyálra gondolok, hanem arra, hogy egy férfi tényleg élvezi az együttlétet akár beszélgetés és szex nélkül is. Az ölelkezést, az összes ilyen aranyos apróságot, a gyertyafényes vacsorát, meg minden ilyet, amit van, aki képmutatásnak tart a külvilág felé, de nekem sosem azért volt fontos, mert "juj, instán láttam". Nem kell nyáltengert rendezni, inkább csak a meghittség, meg az egész "szertartás" jellege. És akár idevehetjük az eljegyzést is. Van, aki azt is ilyen "nesze, örülj" alapon tolja, és nem úgy, hogy "úr isten, ő tényleg a feleségem lesz, és elérzékenyülök az egésztől, hogy mennyire nagy dolog ez". Nekünk ez ilyen. Vagyis nekem. Minden ilyen apróság, amiben érezni lehet a szeretetet, a gyengédséget, az elköteleződést, és azt, hogy a másik tényleg szívvel teszi, nem csak azért, hogy "legyé boldog, a nők szeretik úgy is az ilyen vackokat".
2017. szept. 24. 03:06
 17/17 anonim ***** válasza:

Szóval azt mondod hogy a legtöbb férfi nem szeret enni meg beszélgetni, meg ölelkezni? Szerintem egyszerűen nem létezik az a jelenség, amiről te beszélsz, vagy csak nem veszed észre a saját rossz tapasztalataid miatt. A férfiak inkább a romantika szót nem szeretik, mert a jelen korunkra le lett butítva, ráadásul a legtőbb nő sem értékeli már. Mi a framcnak legyél színpadias, ha a csajnak az is elég ha helyes vagy, a többi pedig csak plusz. Ráadásul nagyon sok nő számító, hogy akkor juhujú, ennyi éves koromig megkérik a kezemet, aztán 1,5 év múlva nagy esküvő, 2 -3 gyerek 3 évente, hogy vissza se kelljen menni dolgozni egy jó ideig. Szóval beválasztanak egy jól kinéző gazdag pasit, és ha véletlenül nem dobják őket, mikor kierőszakolak egy eljegyzést, akkor már azon sírnak, hogy miért nincsen esküvő. Kellett a lány megszerzéséhez romantikusnak lenni? Dehogy. Az egész összejött egy buli alkalmával. Idézem egy ismerősömet, hogy ők egy nap alatt felfedezték egymást. Aztán persze elég sokat panaszkodott nekem a barátja miatt. De a legrosszabb, hogy ezek a magatartásminták másolódnak. Legyél kigyúrt, legyen jó dumád, sok pénzed, és lesz nőd egyik napról a másikra. Ha ezek nincsenek meg, csak kedves vagy, jó fej, romantikus alkat, akkor mehetsz a levesbe. (Nem saját tapasztalat, én minden vagyok, csak kedves nem... :). A másik. Mégis hogyan romantikázzon ma az ember? Írjon a facebookon gyönyörű betűtípussal? Itt az esetek 90%-ban arról szól a kérdés, hogy mit írjak neki, mit írt, mit írtam neki. Az utcán már nem lehet ismerkedni, mert mindenki a telefonját bújja, még a szemkontaktust sem tudod felvenni. Jó, ismerkedjenek a facebookon. Aztán jön a hiszti, hogy látta, de nem írt vissza, de más lányokat lájkolgat, vagy csak simán fogalmad sincs hogy mit csinál. Az egész életünk lassan rutinná válik, elkényelmesedünk. Ma már nem lehet hazakísérni a Marit az iskola után, mert a szülő hozza-viszi 10 éves korában is. Nem mennek le a térre játszani, legfeljebb a deszkás közösség. Szerintem el van szarva az egész. Kicsit rosszul szerkesztett lett a komment, de sebaj, pontozzátok le, aztán csináljatok egy mellkidobós szelfis kèpet, és nyomjátok fel a kiadzott instagramra, mert az milyen qrvára romantikus, már bocsánat.

És egyéb közhelyek.

2017. szept. 24. 08:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!