Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha a halál után képes lennél belelátni az emberek életébe és gondolataiba, képes lennél véget vetni az életednek miután visszautasított a lány/fiú, akiért évekig oda voltál?
ha a kérdés első részét nézem - "Ha a halál után képes lennél belelátni az emberek életébe és gondolataiba..." -
akkor már meggondolandó, hogy ha valóban képes lennék erre, akkor az azt jelentené, hogy halál után is van számomra élet, vagyis nem halnék meg, csak más minőségben élnék tovább. A kérdés továbbra is az, hogy képes lennék-e valamikor véget venni az életemnek, de számomra sokkal fontosabbak a következő szempontok:
- "meghalva" tapasztalhatok-e olyan dolgokat, amiket élve nem?
- "meghalva" tapasztalhatok-e olyan dolgokat, amiket élve tapasztaltam? ha igen, mennyivel lesz korlátozottabb az "életem"?
- meddig tart ez a halál utáni állapot és mi van utána?
- feléledhetek-e a halálból? (nyilván, ha tutira feléledhetek maradandó károsodás nélkül, akkor megölném magam)
a legelső kérdésre igen a válasz, így ahhoz továbbiak kapcsolódnak:
- érthetek is, vagy csak láthatok?
- tetszőleges emberről van szó?
- mi a helyzet a már és még nem élőkkel?
- egyszerre mennyi életet és gondolatot láthatok?
ezek mellett eltörpül a visszautasítás, de hogy a kérdésre válaszoljak, amennyiben a kérdéseimre olyanok a válaszok, hogy a jelen életemnél sokkal szabadabb halál utáni életem lenne, és csak erősen korlátozottan korlátozódnának a jelen életbeli képességeim, akkor elgondolkodnék, hogy vajon érdemes-e leélnem az életemet és csak akkor meghalni amikor muszáj, vagy nyerek-e valamit azzal, hogy azonnal megölöm magam. ha számomra egyértelműen jobb állapot lenne a halál utáni akkor, simán megölném magam, amint bebizonyosodott, hogy valóban olyan lesz a halál után amilyen, mindenféle körülménytől függetlenül. tehát ha akkor születne meg a döntésem, miután visszautasított a lány, akiért évekig oda voltam, akkor a válasz igen. ha a visszautasítás előtt, akkor a válasz attól függ, hogy megölhetem-e magam miután megöltem magam, és hogy mit tudok a második halál utáni állapotról. :)
f22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!