Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Enyhén autistaként soha nem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Enyhén autistaként soha nem lesz senkim? L/25

Figyelt kérdés
Asperger szindrómás vagyok sajnos. Megkésett beszédfejlődésem van, ugyanis 4 éves koromban tanultam meg beszélni, előtte semmi. Régen kerültem a szemkontaktust, de már ez nem igazán jellemző rám. Zárkózott személyiség vagyok, nehezen megy a kommunikálás. Sokszor nem igazán tudom kielemezni, hogy valaki éppen mit gondol, vagy mit érez. Soha nem voltak barátságaim és párkapcsolatom sem. Míg interneten ismerkedek, addig tetszek a pasiknak, de miután találkozunk, már nem érdeklem őket annyira. Pedig én tényleg igyekszem normálisnak tűnni, de ezek szerint még se sikerül. Az iskolában is mindig gúnyolódtak rajtam, ez is biztos az én hibám, mert nem vagyok értékes és szerethető.
2017. júl. 9. 09:36
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Meg általában lekezelően viselkednek velem az emberek.
2017. júl. 9. 09:56
 12/18 anonim ***** válasza:
90%
Szóval sokszor nem tudod, hogy valaki épp mit gondol, vagy mit érez, de azért az utálatot/lekezelő viselkedést mindig észreveszed? Nem lehet, hogy ezeket is csak beképzeled magadnak a saját állapotod miatt?
2017. júl. 9. 10:05
 13/18 A kérdező kommentje:
Nem beképzelem. Látom hogy ez így van.
2017. júl. 9. 10:10
 14/18 A kérdező kommentje:
Van úgy hogy valaki nem köszön, de aki még ismer pl. fel sem venne ismerősnek Facebookon.
2017. júl. 9. 10:11
 15/18 anonim ***** válasza:
Nem ezen múlik az ismerkedés. Nekem is volt Aspergeres barátnőm, ráadásul miután szakítottunk, rövid időn belül talált másik srácot, és előttem se volt problémája a férfiakkal.
2017. júl. 9. 10:50
 16/18 anonim ***** válasza:
51%
Szerintem most inkább barátságok kötésére kéne koncentrálnod, hogy gyakorold a másokkal való érintkezést, meg úgy általában jó dolog, ha az embernek vannak barátai. :)
2017. júl. 9. 10:52
 17/18 anonim ***** válasza:
46%

Nos igazából itt van 3 téma.

Első, amiről kérdés akarna szólni.:

Lesz valakid, ha úgy kell lennie. Ettől ne félj. Rengetegen vagyunk, naagyon mások. Csak várd lehetőségeket.

Másodikként bíztató szavak,:

Hiányosságaid erősen fejleszthetőek. Van aki átlagnál 20x jobban elemez embereket. Csak gyakorolnod kéne s noha szinte minden tekintetven rosszabbul fejlődbél mint egy átlag ember, egy idő után már sokkal jobb lennél elemzéaben, mint átlag ember, csak komplexitásbeli problémák lennének..., lényegében, néha benéznéd, de ez meg csak plusz gyakorlat kérdése. Na..., ugyanez, minden készségre. Ha gyakorolsz, fejlődik.

És ami legfontosabb.:

Minden élőlény szerethető. Ez nem élőlényen, külvilágon múlik. Én hihetetlenül szeretlek. .. de tényleg! Sok ember nem hiszi, ekkora mértékű szeretet egyáltalán van, amit feléd érzek, drága barátom.

Mindenki értékes s szerethető, hisz mindenki tud tenni valamit s mindenki jó alapból, ösztönileg is és lényileg is, még ha emberileg 99.9%ban nem.

2017. júl. 9. 11:36
 18/18 anonim ***** válasza:
49%

Te egy értékes és szerethető ember vagy! Ezt hidd el magadról!

Sajna a NT-k 99%-a, nem érti az aspikat vagy az autikat. Az egyik hozzászóló leírta, hogy próbálj meg olyan körökben forogni, ahol megértenek, értenek. Pl. vállalj önkéntes munkát auti gyermektáborokban a nyáron, ahol olyan NT-kel találkozhatsz akik meglátják benned a gyémántot és megértenek.

52/F (auti gyermeket nevelek)

2017. júl. 9. 12:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!