Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szőke hölgyek, titeket nem zavar, ha a pasik "szöszinek" neveznek benneteket?
Szerintem nem feltétlen lekezelő ez, inkább hangsúlytól és szövegkörnyezettől függ, van, aki csak amolyan cuki becenévnek szánja.
Egyébként ha ez megnyugtat, engem feketeségnek szokás hívni. Az jobb? :D
Engem nem szoktak szöszinek hívni.
De ha gúnyosan mondanák, nyilván pofán is vágnám őket :D
Maga a szó tűnhet lekezelőnek, tekintve az eredetét, de a hangnem egy egészen más dolog. Ha a hangsúly és a hozzá társuló arcmimika nem sugall lekezelést akkor semmi ok aggodalomra.
Szerencsére sosem volt részem hátrányos megkülönböztetésben a hajszínem miatt. Többször előfordult, hogy "szöszinek" "szőkeségnek" neveztek, de minden alkalommal félreérthetetlenül bóknak szánták. A férfiak többsége kimondottan szereti ezt a színt, mivel a nő arcvonásait lágyítja, az arcot derűsebbé, játékosabbá varázsolja. Mindemellett ha a nőnek intelligens megnyilvánulásai vannak és nem üres a tekintete, akkor szőkén is épp olyan komolyan veszik mint barnán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!