Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Baj, ha egy lány keveset keres?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Baj, ha egy lány keveset keres?

Figyelt kérdés

Nem olyan szakot választottam, ahol az az általános, hogy az ember jól megszedi magát. Az átlagos bér 160-180 ezer forint körül mozog, viszont szeretem ezt és szívből döntöttem emellett.

Egy kapcsolatra én úgy tekintek, hogy az szigorúan érzelmi alapú választás ehhez szeretném magam tartani. Bármilyen szigorúan hangzik, nem akarom egybemosni az anyagiakat, olyan értelemben, hogy nem szeretném, ha az én vagyonomhoz bárkinek köze lenne rajtam kívül, ahogy fordítva is ezt tartom természetesnek. Nyilván más az, ha az ember együtt fizeti a rezsit, vagy gyűjt autóra, nem centizném ki, hogy menjen minden felesben, de törekednék rá. Nyilván ha az ember összeköltözik a másikkal, tart ott a bizalom és a kapcsolat, hogy ne legyen abból ügy, ki fizet és mennyit, érzés és szándék kérdése.

Viszont én megalázónak érzem azt, ha pl valaki elvisz nyaralni, vagy több tíz-százezres cuccokat vesz nekem, vagy ha bárhogy bevonja magát az anyagiakba nálam (értem ezalatt, hogy kölcsönad vagy valami). És szeretném magam megoldani mindazt, amit akarok vásárolni, még ha keveset is keresek majd. Nem tudnám elviselni, hogy másból élek. De attól még nem fogok tudni megengedni mindent magamnak.

Ez zavarna benneteket? Tudom, baromi önfejű vagyok, de egy kapcsolatban is szeretnék a magam ura lenni, akkor is, ha több lemondással jár és lehet, hogy nekem nem fog egyik napról a másikra menni a függetlenedés a szüleimtől, vagy hasonlók. Túl sok példát láttam arra magam körül, hogy mi van akkor, ha az ember kiengedi a kezéből a gyeplőt és hagyja, hogy pénzeljék.

2017. jún. 20. 17:01
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
10: De mégis mi a bajod azzal, hogy vár cserébe valamit? Egy kapcsolat arról szól, hogy mindketten belerakjátok, amit tudtok. És igen, ez mindkét fél részéről egyfajta kiszolgáltatottság (inkább elköteleződés) valahol. Feltételezem ilyen fizetés mellett nem kell sokat túlóráznod, úgyhogy biztosan lenne bőven időd más módon "törleszteni" az anyagiakat. Nekem furcsa, hogy ez neked derogál.
2017. jún. 20. 18:50
 12/17 A kérdező kommentje:
Az a bajom vele, hogy én híve vagyok a házimunka megosztásának is. Azért nem megyek bele a luxusba, hogy utána minden rám legyen hagyva odahaza, mert én vagyok a nő. És nem, az ember nem várhat a másiktól semmit egy kapcsolatban, azt a partnernek kell úgy érezni, hogy adja. És ez nem szokott így menni, hanem elkezdünk abba az irányba elmenni, hogy ha én nem szeretném ezt vagy azt csinálni, akkor kihasználom. Holott semmit nem kérek vagy fogadok el azért, hogy utána odavágják, vagy "ledolgozzam". Ez nálunk nem így ment a családban és nem is fog így menni.
2017. jún. 20. 19:05
 13/17 anonim ***** válasza:

Erre az a megoldás, ha olyan pasival jössz össze, aki hasonló összeget keres meg, mint te.

Miért gondolod, hogy egyből olyan sráccal hoz össze az élet, akinek egymillió a nettója, és több 100.000-res cuccokat vesz neked?

21/L

2017. jún. 20. 19:20
 14/17 anonim ***** válasza:
12: Bár már írták, még egyszer elmondom: egyáltalán nem az a baj, hogy keveset keresel, hanem az, hogy ilyen kompromisszumképtelen vagy. Én nem láttam még ilyen mentalitású feleséget. Ha a függetlenségre gyúrsz, akkor meg is fogod kapni, 40 éves vénlányként a macskáiddal együtt élvezheted a gyümölcsét. Ilyet viszont rengeteget láttam már, nem tűnnek boldognak. És lököd ezt sablon feminista maszlagot... Ki mondta, hogy azért kell házimunkáznod, mert nő vagy? Nem aranyom, hanem azért, mert anyagilag kevésbé tudsz hozzájárulni a közös élethez. Baromira naiv vagy, ha azt képzeled, egy felnőtt embernek nincsenek elvárásai azzal szemben, akivel az életét köti össze. Hiszen neked is vannak!
2017. jún. 20. 19:30
 15/17 anonim ***** válasza:

A több 100 ezres cuccokat én sem értem. Aki az átlagtól jobban keres, az sem akar 100 ezer Ft-os kabátkákat venni a csajának. Van aki jobban keres, de mégis normális, a földön jár és pénzért akar nőt venni magának.

Amúgy meg nincs baj azzal ha keveset keresel.

2017. jún. 21. 00:02
 16/17 anonim ***** válasza:

De miért nem olyat keresel aki keveset keres ? Van sok ember aki ilyen nem kell ezen annyit porogni.

Ismerkedés megnezed. Van lakása és kocsija ? Okés, akkor skip, jöhet a másik.

2017. jún. 21. 09:01
 17/17 anonim ***** válasza:
Te is túlzásba viszed az empátiát. Értsd meg, ha valaki szeret, akkor az megtesz érted bármit. Ha meg nem szeret, akkor ott kell hagyni. Egyébként ne is olyan alacsony abkereseted. Én férfi vagyok és én alig keresek többet (210 körül), de ha valakivel kölcsönös a szerelem, nekem nem számítana az sem, ha 140-es keresete lenne, és ragaszkodna hozzá, mert szereti azt csinálni. Az egyik haverom ápolóként dolgozik 12 órákba, és kb 150-et keres, és talált magának olyan barátnőt, aki meg diplomás, 250-es fizetéssel. Bár azért férfiként ez mér engem zavarna, de nőként ez teljesen rendben van, sőt nem is olyan rossz abkereseted. Ne izgulj emiatt. A többségnek egyáltalán nem fog ez számítani, ha szeretnek.
2017. jún. 22. 01:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!