Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van olyan nő aki el tudná fogadni azt, hogy nem akarom, hogy lakáshitel törlesztésről szóljon az életem?
Annyira irreális árak vannak már, hogy akkora hitelt kellene felvenni, hogy vén nyomorék koromig törleszthetném, tulajdonképpen ebből állna az életem. Én ezt nem akarom. A magyarok baromságának tartom ezt a saját lakás utáni kaparást. Nem arról van szó, hogy a szüleimmel akarok élni, egyáltalán nem, csak reálisan gondolkodok.
Utánanéztem, például Bécsben egy belváros közeli jó környéken 1000 Euro-ért egy szuper állapotú, 3 szobás lakást lehet bérelni, oda már tényleg lehet gyerekeket vállalni, úgy hogy a kezdő fizetés ott szakmával 2500 Euro. És ez még csak 1 fizetés, ha a nő is dolgozna, akkor meg még annyi pénz lenne. Ráadásul ott ha gyereket vállalunk, és ott születik, akkor az ottani állam annyi támogatást ad a gyereknevelésre, hogy fú, gyakorlatilag anyagilag az állam neveli fel a gyereket, nekünk már csak szülősdit kell játszani. Egy ilyen életet lazán el tudnék képzelni. Ráadásul itt van közel is Magyarországhoz, ha honvágyunk van csak beülünk a kocsiba és otthon vagyunk percek alatt.
De az, hogy itthon felvegyek egy életre szóló hatalmas hitelt, és 20-30 évig azon görcsöljek, hogy nehogy kirúgjanak az állásomból, mert ha nem tudom fizetni a törlesztőt végem van, elveszi a lakást a fejem felől a bank és mehetek az utcára... ez nekem nem kell.
Van olyan nő aki hasonlóan gondolkodik, vagy sokaknak nagy baj ez, hogy nem akarok saját lakás vásárlásba bonyolódni?
Saját kecót veszel, ott a törlesztő. Nem tudom hogy megy most Bécsben, 12 éve voltam kinn, de ha ott is ugyan úgy feltornázzák a lakbért a főbérlők, mert olyan kedvük van, akkor annak vagy kiszolgáltatva. Kb sehogy se jó, de ha a párod is odateszi magát tudtok bérelni/venni itt is, ott is lakást, a szüleitek ingatlanát, meg öröklitek, tehát 2-3 ingatlanotok lesz. Görcsölni nagyon nem kell, fizetni így is úgy is fogsz.
30/f
Én is hülyeségnek tartom a saját lakás utáni teperést meg a hitelt is.
De ennyi erővel az albérletből is kirakhatnak, szóval...
Az olyan nőt NAGYON messze, KILOMÉTEREKRE kerüld el, aki hitelt akar veled fölvetetni a közös lakásotokra.
Elmondjam, mi lesz a vége? Megromlik a kapcsolat, ő szépen kibilleg belőle, te meg ott állsz nyakig az adósságspirálban, egy rakás megemelt kamattal, és a bank záros határidőn belül elszedi a kecódat, miközben ő meg röhög a markába. Egyetlen nő se ér annyit, hogy milliós adósságokba verd magad.
Az meg alap, hogy hitelt olyanra, és CSAK olyanra veszünk fel, ami vissza is hozza az árát, nem pedig olyasmire, ami csak amortizálódik. És még olyankor is érdemes egy pénzügyi tanácsadóval konzultálni, mert gyakran még így sem lehet kivédeni az adósságspirált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!