Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A mai világban amikor minden a külsőségekről szól miért engedi meg magának sok ember hogy vézna vagy kövér legyen?
Ugye mindenki tudja, hogy manapság minden csak a külsőről szól. Ez ömlik ránk a médiából, a közösségi oldalakról, mindenhol tökéletes testű gyönyörű embereket mutogatnak. Tele vannak a konditermek, egészséges fitnesz étrend stb.
Ennek hatására berögzült az emberekbe, hogy csak akkor vagy férfias ha: izmos, szálkás tested van, és csak akkor nőies ha: feszes, vékony, szálkás tested van. Miért van akkor mégis ennyi vézna vagy kövér férfi és ennyi kövér nő, akik aztán panaszkodnak, hogy nem találnak párt? Sajnos el kell ismerni, hogy olyan szinten megnőttek az elvárások, hogy aki ezzel nem tudja tartani a lépést annak semmi esélye sincs.
"manapság minden csak a külsőről szól."
SZÁMODRA!
Szerencsére vagyunk egyformák.
Te jó ég, hogy volt mersze megengedni magának?!:D
Bocs, de ez nevetséges. Mondom ezt úgy, hogy a sport az életem és eléggé figyelek arra, hogy mit eszem, de egyáltalán nem nézek ki a mai nőideálhoz mérten, és már nem is akarok.
NEM szól minden a külsőről és sokkal jobb a helyzet szerintem, mint anno. 5-10 éve olyan elvárásokat támasztottak a nők felé, élén a kifutómodellekkel, hogy őrület. Tudod, mikor ott ülsz egy osztályon azon a szar, kemény ágyon, ahol figyelik azt is, hogy hogyan mosakszol, és csövek lógnak ki belőled, akkor jössz rá, hogy mennyire le lehet szarni, ki mit mond. Voltam csontsovány és egyszerűen undorodom attól, hogy valaki még mindig ezen pörög, hogy más hogy néz ki. Nem is én voltam a beteg igazán, hanem az, akit ez ennyire foglalkoztat.
Akkor sem és most sincs senkinek semmi köze ahhoz, hogy más hogy néz ki. Válassza ki azt, aki neki tetszik, a többieket mrg hagyja békén, szó nélkül. És ez így is van, egyre inkább. Anno sokkal több megjegyzést kaptam, élén a kortársakkal (gimi), most néha kapok egy "kicsit erős" "túl izmos a combja" vagy hasonló megállapítást, amin vállat vonok, mert jól érzem magam és tudom, hogy hol jártam előtte. És szerintem akinek van valamire való önbecsülése és stabil énképe (ami nekem anno nem volt, azért tudott beszippantani mások elvárása), az ellen tud állni minden ilyen szemétnek.
Egyébként el sem hiszitek, mennyire nem érdekli az embereket pár kiló, vagy az, hogy mennyire kontúros a hasadon az izom. Ezek belső körök kattant egyéneinek faszmérőeszközei, semmi több. Mindenki más egyszerűen elmegy mellette, nem fogja érdekelni, hogy 6 vagy 8 kocka látszik, vagy hogy hanyas az illető bicepsze/dereka.
És minden, ismétlem, minden az összképen múlik. Lehet kinézni jó testtel is iszonyat hányadék módon, és lehet vékonyan/ducin is klassz formát hozni, de ez már az önismeret része. Azé, hogy tudom, milyen vagyok, hol vannak a határaim, mi áll jól és mi illik hozzám.
Kérdem én, miért akarna bárki beteg embernek tetszeni? Ugyanis ez ilyen szőrszálhasogatóan csak nekik számít. Amúgy meg mindenki megtalálja a maga partját, változtatni meg akkor éri meg, ha te nem érzed jól magad, tőlük függetlenül is. Annak nincs értelme, hogy csinálj magadnak egy testet, amiben nem érzed magad jól, csak díszelegsz másnak.
Miért olyan nehéz megérteni, hogy vannak akik magasról tesznek arra, hogy "mi folyik a csapból".
Ugyanezek az emberek azok, nem cserélnek telefont és ruhatérat évente. Nem lesznek vegánpaleogluténmindenmentesek (ha csak nem egészségi állapotuk megköveteli).
Azért, mert elutasítom, a külső általad felvázolt fontosságát. Ha vulgáris akarnék lenni, azt mondanám, hogy aki szerint rossz ember vagyok, csak mert nem nézek ki elég jól, az megdögölhet, ott ahol van.
Mellesleg van egy betegségem is, amitől vézna maradok, de ugye ez nincs rám írva egy táblára. Sokat dolgoztam ellene, nem sok sikerrel, a folyamat lelkileg is nagyon megviselt. Mos ez van. Irigylem azokat, akik csak gondolnak egyet, aztán egy év alatt akármilyen testet varázsolnak maguknak, vagy éppen eleve jótestűnek születtek, de pusztán ettől nem fogok őket jobb embernek tartani. Az számít, ki hogy viselkedik, mit ad hozzá a közösséghez, mennyire jóindulatú, meg ilyenek. A külső sokadrangú szempont.
Leírjátok többen,hogy nincs -elsődleges- jelentősége a külsőnek.De, van jelentősége.Láttatok már egy jó pasit, akinek jó az alkata is facéran, társat keresve?De ezt mondhatjuk a nőkre is.
A jó külső egyértelműen pozitívan jön le mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!