Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Vannak itt olyanok, akik azért szakítottak, mert "túlszerette" őket a párjuk?

Figyelt kérdés

A szeretetével majdnem megfojtotta, folyamatosan hívogatta, kereste, féltette mindentől, túlságosan törődő volt, a kedvesét még levegőhöz sem hagyta jutni. Nagyon jó dolog szeretve lenni, de erre is igaz, hogy "jóból is megárt a sok". Joggal érezheti terhesnek az ember az ilyen viselkedést, akár már rövid idő után is.

Van köztetek olyan, aki a múltban már szakított emiatt? Vagy egy alapos átbeszélés a helyes irányba tudta billenteni a dolgokat? Mit gondoltok, mi az oka, ha valaki mindig "túlszeret" a kapcsolataiban?

2017. máj. 30. 08:03
 1/8 anonim ***** válasza:
91%

Olyan nincs, hogy túlszeretés. Az alábbi cikk nagyon szépen leírja, igazából mi az, amit mi ennek gondolunk:

[link]

2017. máj. 30. 08:05
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Inkább ismerkedéseket szakítottam meg emiatt, egyszerűen túl gyors volt a tempó, én még nem éreztem olyan közel magamhoz az illetőket, hogy indokoltnak tartsam a napi többszöri telefonhívást, aggódást, ilyen szintű törődést. És még a vészcsengő is megszólalt, hogyha most ilyen ragaszkodó, mi lesz, ha később esetleg szakítani akarok, úgyhogy inkább mielőbb megtettem. Persze ha megvan az a viszony már, akkor jól esik a törődés, de nem az, ami olyan elszámoltatás jellegű.

Ez van. Bennem szerintem azért alakult ez ki, mert otthon sem voltam hozzászokva az állandó abajgatáshoz, kicsit hanyagoltak. És valamiért ehhez szoktam hozzá.

Gondolom, hogy aki meg ilyen "rátelepedős", az ehhez szokott, de szerintem simán talál olyat, akinek ez jön be. 23n

2017. máj. 30. 08:11
 3/8 anonim ***** válasza:
60%
A szeretet nem tud terhes lenni. Nincs ilyen. Aki ezért szakít az valószínűleg már nem szereti a másikat.
2017. máj. 30. 08:11
 4/8 anonim ***** válasza:
Nen a szeretet a fojtogató, hanem az, ha a másik folyamatosan rád támaszkodik. Az pedig pont, hogy nem szeretet, hanem önzőség.
2017. máj. 30. 08:16
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem volt még ilyen, de el tudom képzelni, hogy van. A szeretet amúgy empatikus. Ha szeretek valakit azt is nézem, hogy neki mi a jó. Vagyis felhívhatom óránként telefonon, hogy rákérdezzek jól van e?, szeret e még?, hiányzom e neki?, de ennek sajnos nincs sok köze a valódi szeretethez csak az én bizonytalanságomhoz és önzőségemhez.

Ha valóban szeretsz valakit akkor képes vagy elfogadni azt is, hogy te nem kellesz neki. És nem bosszút forralsz, hanem bármi legyen te szeretettel gondolsz rá.

A legtöbb szerelemnek nincs köze a szeretethez, kizárólag a fizikai vonzalom amit szerelemnek hívunk. Van aki a "szerelem" elvesztése a hiány által jut el a szerelem érzéséhez, de ha hirtelen megkapná a vágya tárgyát elvesztené egyből a varázsát. Hibás definíciók és eltérő eltérő érzelmek vannak a fejekben mikor a szeretet szó szóba kerül.

2017. máj. 30. 08:30
 6/8 anonim ***** válasza:
Ilyen nem létezik szerintem, nálam volt olyan, hogy túlszeretett a párom, ő ebbe belefáradt, mert azt egyszerűen képtelenség egy férfinek viszonozni. Vannak más dolgok is az életben, tolni kell a szereket úgymond. Ebbe meg 5 percenkénti mézes mázas sms-ek, folytonos programok, ajándékozások, meglepik nem nagyon férnek bele.
2017. máj. 30. 09:33
 7/8 anonim ***** válasza:
Jo ez a cikk amit az elso linkelt biztosan van benne valami. En pl nagyon elkenyeztetett gyerek voltam velem folyton foglalkoztak megvolt az amirol a cikk, a baratnomnek viszont kiskoraba elvaltak a szulei es az anyja nem az a klasszikus anya tipus sot total megbizhatatlan a mai napig, nekem nem ie szimpi. Es a kapcsolatunk elejen o nagyon ramtelepedett es kinlodtam vele sokat mert nem hagyott elni pedig nagyon szerettem mar akkor is de majdnem szakitas lett a vege. Furcsa mert az ember azt gondolna akit le se sz**rtak az nem fel a masik elvesztesetol akit meg folyamatosan babuzsgattak az igen pedig ez nalunk pont forditva van.
2017. máj. 30. 09:56
 8/8 anonim ***** válasza:
Ne tévesszük össze a bántalmazást a szeretettel. Amiről írsz, az az előbbi.
2017. máj. 30. 19:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!