Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Hölgyek, hogy viselitek, ha a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hölgyek, hogy viselitek, ha a párotok "asszonynak" hív titeket társaságban/mások előtt?

Figyelt kérdés

Sok pasi - szerintem poénból - hívja így a párját, és mondja, hogy "az asszony így, az asszony úgy". Mit szóltok ehhez? Sértő ez vagy fel lehet poénosan fogni(mint ahogy vélhetően szánták is)? Bele lehet ebbe esetleg látni, hogy nem tisztel annyira a párotok?

Hogy látjátok ezt, hogy reagáltok erre?

2017. máj. 23. 20:43
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
71%

én nem örülnék neki és szlnék hogy ne hívjon így (egyik exem egyszer így hívott vele megbeszéltem hogy ez nem vicces abba is hagyta..) egyébként engem is irritál ez a szó

Régi idősebb nagyseggű rakott szoknyás asszonyok jutnak eszembe róla..

2017. máj. 23. 22:16
 12/21 anonim ***** válasza:
Az olyan tenyeres talpas parasztasszony
2017. máj. 23. 22:17
 13/21 anonim ***** válasza:
38%

"asszony (főnév)

Párkapcsolatban élő nő, aki lehet férjes, özvegy, elvált vagy élettárs."

Akit ez zavar, az a némber szóval kapcsolhatja gondolom fejben. Amúgy semmi sértő nincs benne.

30/f

2017. máj. 23. 22:30
 14/21 anonim ***** válasza:
79%

Engem nem zavar, szeretem is, szokott így hívni, mivel az asszonya, a felesége vagyok, bár már az esküvőnk előtt is sokszor volt rá példa. Engem is szólít így amikor kettesben vagyunk és a családja, haverjai elött is. Nincs ebben semmi rossz, a hangsúlyból is lehet érezni. Én is szoktam uramnak szólítani, ilyenkor mindig elmosolyodik, nagyon aranyos.:)

Ebben hol van a tisztelet hiánya??? Magyarázd már el, mert nem értem. Akkor nem tisztelne a pasid ha ördögi ribbancnak szólítana vagy hasonló....Nem?

2017. máj. 23. 22:41
 15/21 anonim ***** válasza:
81%
Persze hogy neked nem sértő mert te nem vagy asszony. Meg gondolom nem is leszel.
2017. máj. 23. 22:42
 16/21 anonim ***** válasza:
20%

Persze hogy nem. De a faxi, hapsi, hapi, pasi stb sem sértő. Ahogy az asszony se. Ennyi erővel vedd ki a menyasszonyból és marad a meny. Az asszonyként hivatkozott nő olyan nőt takar akivel a beszélő párkapcsolatban van, úgy mint a menyasszony. Ha az asszonyt nem mondom, csak egy nőről beszélek a sok közül. Ha meny a menyasszony, akkor meg arról beszélek, hogy anyám milyen kapcsolatban van a nővel akiről szó van. De egy beszélgetésben, ha a szó indokolt, azt hiszem arról van szó, milyen kapcsolatban vagyok ÉN, nem pedig anyám, vagy bárki más a nővel akiről szó van. A zsidó zsidó, a cigány cigány, az asszony meg asszony. Akit sért az társalogjon más nyelven. Ez a szavunk rá.

30/f

2017. máj. 23. 23:10
 17/21 anonim ***** válasza:
51%

mondjuk "feleség"? Amúgy az uram szót se szeretem az is olyan régies parasztos nekem... meg úgy hangzik mint ha valaki szolgája lennék van férjem vagy vőlegényem esetleg bartom neki pedig van barátnője menyasszonya (azzal nincs bajom) vagy felesége ennyi

De ennyi erővel hívhatnátok egymást anyjuknak meg apjuknak..

2017. máj. 23. 23:15
 18/21 anonim ***** válasza:
73%

Engem pl. pont azért zavar az asszonyozás, mert az uram megszólítással lehet párba állítani, az meg tudjuk, hogy többértelmű. Alá-fölérendeltségi viszony érződik ki belőle, nem véletlenül, mert annak idején, mikor ezek a szavaink keletkeztek, az emberek valóban azt tartották helyénvalónak, ha a férj diktált a házasságban/családban.

Fölösleges túlvitatni a témát, ezek csak benyomások. Attól, hogy definíciókat másolunk egymásnak a netről, még senki nem fog kevésbé negatív érzésekkel viseltetni a kifejezés(ek) iránt, szóval egyszerűbb lenne megérteni és tiszteletben tartani, hogy ez nem mindenkinek jön be.

2017. máj. 24. 00:01
 19/21 anonim ***** válasza:
48%
Nem gyengén túl van lihegve ez a dolog.
2017. máj. 24. 00:17
 20/21 anonim ***** válasza:
0%
#18 ebben van valami. Mivel a feminizmust elutasítom, így annál inkább helyénvalónak tartom ezt a felállást. Az önérzetes feministák meg mehetnek a másik irányba, nincs ezzel baj. Kinek mi...
2017. máj. 24. 10:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!