Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A női egyenjogúság (feminizmus) hívei szerint a nőknek miért nem kell az ismerkedésben, kapcsolatban saját házzal, vagy lakással és autóval rendelkezni, a férfitől meg miért elvárás?
rengeteg ilyen filozófia oldalt meg erkölcsbölcseleti oldalt olvasgattam, feminizmus tárgykörében is.
Elvileg az egyenlőség, egyenjogúság, elfogadás a feminizmus célja.
De akkor ennek a lendületében miért tolódott el ez az egész ismerkedési folyamat olyan irányba, hogy már a kapcsolat legelején is mindent a férfitől várnak?
A lány meg sértőnek érzi, ha a pasi rákérdez, és neked mid van?
Ez a folyamat miért alakult ki, ha elvileg a nemek közötti egyenlőség a fő cél, és nem egy férfijogú társadalom újboli kialakítása?
Hát, szerintem nem ez a feminizmus lényege. Én feministának vallom magam, de egyáltalán nem értek egyet a megállapításoddal. Számomra az a fontos, hogy ne fizessék alul a munkámat, csak mert nő vagyok. Hogy ne várják el hogy gyereket vállaljak és igazi családanya és háziasszony legyek, csak mert nőnek születtem. Hogy választhassak egy önálló, független életét.
És igen, szingli vagyok. De nem azért mert nem lenne jó egy kapcsolatban élni, hanem mert most a tanulásra kell koncentrálnom. Ugyanis vagy a tanuláson keresztül jól kereső emberré válok, vagy vàrhatom a csodát a híd alatt. Számomra az a feminizmus lényege, hogy dönthettem a tanulás és önállòság mellett. És a későbbiekben lehet olyan párom, akinek talán nincsenek milliói, de támogathat és szerethet akár eltartott férjként is, mert én megtehették hogy tanuljak és jòl fizető állást vállaljak.
Üdv,
19/N
Mert képmutató, hazug ideológia. Az egyenjogúság csak addig kell nekik, amíg előnyük van belőle. Ők meg egy randira is képtelenek elhívni a férfit.
Nagyon kevés a meggyőződéses feminista, a legtöbbje csak botrányhős, vagy férfigyűlölő ostoba, aki szerint a férfiak a világon minden baj okozói. Nagyjából ugyanaz, mint a liberalizmus: nekünk mindent szabadjon, a többieknek meg semmit, mert ők mind nácik. Szánalomtenger.
22:38, ha nem tetszik, ne olvasd, isten veled.
23:37, hány pasast hívtál te randira? Mennyinél kezdeményeztél? Mit adtál a kapcsolataidba a nemi szerveiden kívül?
Szerintem ne nagyon menj bele mélyebbre a témába, mert nem csak a lóláb fog kilógni nálad, hanem az egész ménes.
Mindketten kaptátok a mínuszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!