Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nálatok számít, hogy mi a szakmája, és mit dolgozik a partnered?
Nos, tegyük fel hogy külsőleg jobbat nem is találhatnál nála, és a belső tulajdonságai, a világnézete, az elvei, és minden egyéb megegyezik a tieddel.
Csak egy bökkenő van: a munkája egy kicsit kellemetlen számodra, mert például kukás vagy sírásó.
Egyik barátnőm nyelvszakot végzett, külföldön végezte el a mesterszakot international relationship and diplomacy szakon, most Uniòs szervezetnél dolgozik.
Másik szintén nyelvszakos ő tolmács-szakfordító. Kìnait azért írtam, mert kínai tolmàcs ismerősöm is van, nem volt soha munka nélkül.
Történész ismerősöm jelenleg a doktorijàt végzi, ő egyetemen fog tanítani.
Bölcsész szakkal nagyon is jòl el lehet helyezkedni - külföldön.
Egyik haverom kukás. 200 körül keres, délután és minden hétvégén otthon van, ráadásul nyugdíjas állás. Kihalásos alapon lehet bejutni hozzájuk. A sofőr még jobban keres. Ráadásul bejentve.
A másik sírásó volt egy darabig, illetve sofőrködni is kell, meg ők viszik a koporsót. Hasonló helyzet: napi pár óra munka, minden hétvége szabad, 200 fölött keres.
Szerintem nekem jobban kell szégyellni, hogy call centerben dolgoztam, és egész nap kisnyugdíjas néniket vettem rá pénzköltésre. Az tényleg nem tisztességes munka, hiába ülsz ott egy meleg irodában kiskosztümben. Kemény 70 ezerért, plusz jutalék. (Nőket sajnos nem vesznek fel kukásnak vagy sírt ásni.)
Van olyan munkakör, ami nekem se tetszene. Kamionsofőr, rendőr, és társai. Ahol borítékolható, hogy sosincs otthon, ebből kifolyólag elég sokan félre is lépnek.
Nem mondom, hogy helyből kizáró ok, de nagyon sokat kell nyújtani mellette, hogy ellensúlyozza.
"7.: aranyos egy bölcsész diploma, de hol helyezkedsz el vele? Nekem orvosi diplomám lesz"
Egy fordító és tolmács szak is értelmes. El lehet helyezkedni vele. Az orvosi diplomád pedig magyarázat arra, hogy miért olyan a magyar eü, amilyen. Beképzelt, pénzéhes tapló az orvosok többsége, de a teljesítmény ezt ritkán indokolja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!