Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » "Minden sikeres férfi mögött...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

"Minden sikeres férfi mögött áll egy nő. " - tartja a mondás. Mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés

Sokszor lehet ezt hallani, hogy ha egy férfi sokra vitte, azt nagyban köszönheti szerető párjának, feleségének, társának. Egy kielégítő érzelmi háttérországot biztosító nő mindig oroszlánrészt vállal párja sikereiben. A sokáig egyedülálló férfiaknál viszont sok esetben előjön a motiválatlanság, a depresszió, ill. a jól ismert szenvedélybetegségek, amiket a szeretethiány is előidézhet.

Mit gondoltok, mekkora valóságtartalommal bír a fenti közmondás? Valóban kiegyensúlyozottabb egy férfi élete, ha jól működő párkapcsolata van?

2017. ápr. 16. 11:22
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

Szerintem van olyan, amikor ez a mondat teljesen igaz egy párra. Amikor a nő segíti a párját mindenben, támogatja lelkileg, biztatja, és a férfi sikerének érdekében saját magát is alárendeli a helyzetnek. Az megint más, hogy ez mennyire gyakori és hogy ez mennyire vezet boldog együttéléshez.

De durva túlzás azt állítani, hogy MINDEN férfi mögött. Ha azt mondom mindenki szereti a csokit, akkor azért nem hazudok ekkorát. Végül is az is igaz, hogy a mondatban a "nő" előtt nincsen jelző, szóval a kérdés az: milyen nő áll a sikeres férfi mögött?

2017. ápr. 17. 00:52
 22/29 anonim ***** válasza:

Anyukám második férje vállalkozó és üzletember volt. A semmiből kezdték együtt, de sikeresek lettek. Anyukám mindenben támogatta, segítette, egy idő után otthagyta a munkáját hogy fullra ő vigye az adminisztrációt, munkaügyet stb, nagy céggé nőttek. De a legfontosabb a lelki támogatás volt, anyám mindent eltűrt, elviselt, mert a férje feszült volt, ideges, sok gondja volt stb.

Anyám temetésén a férje elmondta, hogy mindezt nem érte volna el nélküle. Valójában érzelmileg kizsigerelte, kiszipolyozta, leuralta, tönkretette. (mielőtt félre értenétek, anyum betegségben halt meg, fizikailag nem volt bántalmazó a kapcsolat vagy ilyesmik)Szóval anyám volt az ideális feleség egy sikerembernek: nőies, kedves, házias, megértő, gondoskodó, empatikus.

Ezt a mintát vittem magammal és hasonló természet vagyok. Csakhogy az én férjem sikertelen volt és nekem a csalódások és kudarcok tengerében kellett helytállnom. Ő is kizsigerelt engem érzelmileg, lelkileg-és anyagilag is.

Amikor megszületett a gyerek és akkor sem volt képes legalább normális módon kivenni a részét a kapcsolatból és lelkileg ugyanúgy támogatni engem ahogy én őt, elegem lett.

Azóta egyedülálló vagyok és inkább maradok egyedül, ha nem találok olyan férfit, aki nem lelki háttérországot keres, hanem érett, kölcsönös, értelmes kapcsolatot. Én egyedül értem el mindent annak ellenére, hogy másvalaki lehúzott,a ztán meg egyedülálló anyaként. Igen, elvárnám egy férfitől, hogy egyedül is elérjen dolgokat (nem kellene milliomos meg ilyenek) és legyen motivált, ahogyan én is. Persze, tudom, hogy csak álmodozok erről. Van ilyen, de az én korosztályom már más kategória.

2017. ápr. 17. 10:45
 23/29 anonim ***** válasza:

Persze, ha sikeres és gazdag vagy, akkor nem lesznek nő gondjaid, ami a párkeresést illeti.

Saját példám 2007-ben 300 000-et kerestem, céges autó és lakás, volt is szép szerető támogató barátnőm. Bár nem mögöttem állt (nem vagyok perverz), társként egyenrangúként kezeltem. Munkanélküli lettem, 8 nappal később már nem érezte nőnek magát mellettem, 10-edik napon elköltözött barátnőjéhez, 2 napra rá meg élete új szerelméhez.

Biztos neki tudható be, hogy a srác felsővezetőként dolgozik, tehát IGAZ A MONDÁS!

2017. ápr. 17. 13:01
 24/29 anonim ***** válasza:
36%
a ferfiak hajlamosak tobbnek erezni magukat a noknel (tisztelet a kivetelnek!) pedig ok is csak emberek. az ember pedig altalaba veve tarsas leny ezert szuksege van valakire maga melle hogy "egesz" legyen akar ferfi akar no. nincs ebben semmi erdekes :)
2017. ápr. 17. 17:36
 25/29 anonim ***** válasza:

#24: Nem arról van szó, hogy a férfiak többnek éreznék magukat a nőknél. De aki sikeres az egyedül is sikeres (lehet férfi vagy nő). A sikeres férfiak pedig vonzóbbak a nők számára, így nagy az esélye, hogy lesz mellettük egy nő is.

Nem azt állítom, hogy egy kapcsolat nem tud hozzáadni a sikerekhez (sőt szerintem igenis tud), viszont nem feltétele. Gondolj csak bele, hány sikeres ember kezdte a karrierjét egyedülállóként, barátnője vagy felesége csak később lett.

2017. ápr. 17. 19:10
 26/29 anonim ***** válasza:
Szerintem nem feltétlenül, amúgy én nem tudom.
2017. ápr. 17. 19:19
 27/29 anonim ***** válasza:

"Minden sikeres férfi mögött egy megdöbbent nő áll." :-))

Viccet félretéve van igazság a dologban. Egy férfi akkor tud igazán küzdeni, ha rendben van a szénája. Rendben a szexuális élete, nem kell a háztartás aprócseprő dolgaival bíbelődnie, minden gondolatát a célra tudja fókuszálni. Ha valaki szétforgácsolódik a hétköznapok harcaiban, nehezen tud a világ megváltásával foglalkozni. Arról nem is beszélve, hogy akár beismerjük, akár nem a egész világot a férfiak nő utáni vágya viszi előre. Valaki valakinek mindig meg akarja mutatni, hogy mire képes. És jellemzően nem a sarki fűszeresnek... :-))

2017. ápr. 27. 10:49
 28/29 anonim ***** válasza:
*az egész
2017. ápr. 27. 10:50
 29/29 anonim ***** válasza:
Ez így van! Mivel társaslények vagyunk ezért, ha sokáig nincs komoly párkapcsolatunk, akkor az ember nem érzi a motivációt, a munkájába nem tud maradandót alkotni, nem jó kedvű stb. Persze vannak olyan emberek, akik egyedül is sikeresek, motiváltak, de azt látjuk, hogy ők általában érzelmileg nullák, nincs erkölcsi értékük, a hatalmat, a tekintélyt, a pénzt előtérbe helyezik és ilyenek képesek másokon átgázolni a saját érdekük miatt. Ezt hívjuk pszichopátiás viselkedésnek, ami sajnos mostanában egyre inkább elfogadottabb. Ezért látjuk azt, hogy némelyik lány elvárja azt, hogy egyből minden tökéletes legyen, mert ők nem képesek beleadni valamit a kapcsolatban csak elvárni. Van valóság tartalma és sokkal kiegyensúlyozottabb egy olyan ember, aki már régóta párkapcsolatban él.
2017. máj. 9. 09:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!