Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az udvariasságot miért csak a férfiaktól szokás elvárni?
Nem válaszoltál a kérdésemre. A széket húzzam ki előtted vagy az ajtót nyissam ki neked? Egy igazi férfi ezeket alapól megteszi és becsajozik, te meg itt okoskodsz.
Az egyenlőség nem egyformaságot jelent, ennyit tudhatnál magadtól is.
"igazi férfi"
Apa kezdődik
(Mellékesen nem tudom miért kell idekrverni az egyenlőségre, mikor az a egyenlő JOGOKRÓL szólna. Illem egy más dolog)
"Viszont mi az, hogy egy nő legyen udvarias egy férfivel? "
Hát igen, itt kezdődnek a bajok, hogy a mai lányoknak fingjuk sincs erről.
Pl. ha nem is társkeresésről beszélünk, akkor is a "köszönöm" szó használata tapasztalataim szerint eléggé kiveszett a mai nőkből.
Az egy alap elvárás lenne, hogy felismerjék és értékeljék, amikor udvariasak velük. Egyszerű példa: az utcában, ahol lakom, a kocsik 45fokos szögben parkolnak a járdán, ezért az autók miatt szűk "keresztmetszetek" alakulnak ki, amiknél csak 1 ember fér el egyszerre. Én jellemzően ha látom, hogy jönnek szembe, akkor félreállok a szűkület előtt, és bevárom / elengedem a szembejövőt. Egy ideje már ott élek, szóval mondhatni reprezentatív a mintám. És ezek alapján a pasik közül jellemzően kétszer annyian szokták megköszönni, mint a lányok közül.
Egyszerű, hétköznapi példa, de elég jellemző.
De társkeresésnél konkrét és fájdalmasan elterjedt tapasztalatok:
- a mai lányok többsége teljesen természetesnek veszi, hogy pl. egy társkeresőn ha (az amúgy nem bunkó) bemutatkozólevél vagy a pasihoz tartozó adatlap / kép nem nyeri el a tetszésüket, akkor az a pasi onnantól kezdve választ sem érdemel.
És nem is értik, hogy ezzel ugyan mi a gáz...
- Piszok sok mai lánynak egyszerűen nincs elég bátorsága / tartása, hogy egyenesen felvállalja, ha mégse akar többet tőled, és ehelyett rendre inkább sunyulnak és eltűnnek.
- Irdatlan sok lány áll totál egyoldalúan az ismerkedéshez, hogy ők gyakorlatilag sose keresik a férfit, nem adnak egyèrtelmű visszajelzéseket, de azt elvárják, hogy a férfi egyoldalúan azért teperjen, mert ha nem így tesz, akkor elkönyvelik, hogy "hát ez is biztos csak dugni akart".
- nagyon szomorú, hogy sokan közülük még teljes elánnal terjesztik is ezt a fajta - nincs rá jobb kifejezés - női PUA hozzáállást, hogy ezt így kell csinálni..
- Meg se tudnám mondani, hogy hány randipartnerem állt hozzá úgy az első (közösen leegyeztetett) randin a fizetéshez, hogy hàt az magától értetődően a férfi kötelessége. Ennek megfelelően fel se ajánlják, hogy fizetnék a részüket meg meg se köszönik, hanem terpeszkednek, mint egy úrihölgy, amíg az inas rendezi a számlát...
Ezek ilyen nagyon alap példák a kérdésedre.
1. Nem társkeresőzök, ne rajtam éld ki a frusztrációdat.
2. Amiket felsorolsz azok többsége nem udvariasság hanem jellem kérdése.
3. A köszönöm szó használata stb pedig olyan alap ami mindkét félre jellemző, erről beszéltem amikor mondtam hogy vannak ilyen dolgok amiket azért nem említünk meg mert egyértelmű. Tehát ez nem "egy férfi" "egy nő" legyen ilyen vagy olyan hanem egy ember.
"1. Nem társkeresőzök, ne rajtam éld ki a frusztrációdat. "
Hol éltem ki rajtad a frusztrációimat?
Kérdeztél, én meg erre teljesen normális hangnemben válaszoltam.
Az, hogy nem tetszik a válasz, és emiatt most hárítasz, az már a te dolgod, de azért annyi korrektséget (és udvariasságot) mutathatnál felém, hogy legalább mikor hárítasz, azt nem úgy teszed, hogy a másik szájába adsz dolgokat, mert az nem épp elegáns dolog.
---
"2. Amiket felsorolsz azok többsége nem udvariasság hanem jellem kérdése. "
Nem, amiket felsoroltam, azok teljesen alap viselkedési hiányosságok, a másik felé való tisztelet megadásának teljes hiányára példák. Ez pedig egyertelműen viselkedési, udvariassági kérdés. Ezek pont azok a dolgok, amiket az alapvető udvariasság a lányoknak is előírna.
Az már egy másik kérdés lehet, hogy ezeket a teljesen alap dolgokat a mai lányok nagy többsége miért nem képes / hajlandó betartani - hogy jellemhibáról, tudatlanságról, félszről vagy letojomaágról van-e szó, esetleg valami másról.
A lényeg a végeredmény, hogy a mai lányok többsége az ilyen teljesen alap udvariassági szintet se üti meg a férfiakkal szemben.
---
"3. A köszönöm szó használata stb pedig olyan alap ami mindkét félre jellemző, erről beszéltem amikor mondtam hogy vannak ilyen dolgok amiket azért nem említünk meg mert egyértelmű. Tehát ez nem "egy férfi" "egy nő" legyen ilyen vagy olyan hanem egy ember."
Igen, a köszönöm szó az egyik legalapabb dolog lenne mindkét nem számára - ezért is olyan gáz az a konkrét példám, amit mondtam, hogy ez mennyire kezd kiveszni a női viselkedésből.
Nem tudom, milyen nőkkel találkozol te, nekem ugyanis normális ismerőseim vannak, akik normálisan viselkednek. Látom képtelen vagy felfogni amit írtam: a kérem és a köszönöm standard dolog. Amikor egy nő azt mondja, egy férfi nem eléggé udvarias, gondolom nem erre céloz hanem arra, hogy férfiként viselkedjen egy randevún aki mellett egy nő nőként érezheti magát.
Az, hogy az udvariasság egy férfitől elvárható erény, az egy viselkedésbeli többletet jelent, és távolról sem jelenti azt, hogy a nő közben lehet suttyó, mert
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!