Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Az udvariasságot miért csak a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az udvariasságot miért csak a férfiaktól szokás elvárni?

Figyelt kérdés
Az utóbbi hetekben több egyedülálló nőismerősöm is panaszkodott, hogy "a mai férfiak" nem elég udvariasak… akkor sajnos nem merült fel bennem, hogy megkérdezzem tőlük, ők vajon mennyire udvariasak, de az elmúlt egy évben rengeteget utaztam, és az idevágó tapasztalataim alapján az ismeretlenek közül a inkább a férfiakra jellemző, hogy udvariasak legyenek, mint a nőkre. NB: van, akinek megvan a maga személyes oka, hogy ő miért nem udvariaskodik – hallottam már egy lányt előadni, hogy ő azért nem adja át a helyét az idősebbeknek, mert egyszer valaki rossz néven vette, hogy ezzel idősnek tartotta őt –, de az azért életszerűtlen, hogy ez mindenkire érvényes legyen.

2016. dec. 31. 20:03
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
73%
Nem tudom, én pl, Nő létemre az vagyok. Ha valakivel nem, annak oka van, és viszont sem várom el !!
2016. dec. 31. 20:07
 2/21 Diavolino44 ***** válasza:
47%

Amugy teljesen jogosnak érzem amit írsz.

Mióta egyedul vagyok, sok lanynal nyitottan online, facebook, társkereső stb. Az esetek 90% ban annyi választ sem kaptam, hogy bocsánat de nem vagy az esetem. S ez bunkosag!! a par level amit en kaptam abban kulturáltan leírtam, hogy nem egymást keressük.

2016. dec. 31. 22:25
 3/21 anonim ***** válasza:
64%

Ha ez így van, akkor ez azért van így, mert mi férfiak nem várjuk el a nőktől, hogy udvariasak legyenek, mert annyira meg akarjuk őket d*gni, hogy ez már nem is érdekes.

2-es, ha utánanézel a "nem válaszolnak" témának, rájössz, hogy míg te 1-2 csajnak mondod azt, hogy bocs de nem, addig nekik kb 50 férfinak kellene vagy nemet mondani, vagy beszélgetni naponta.

2017. jan. 1. 00:42
 4/21 A kérdező kommentje:

A tarskeresos levelezes erdekes mufaj... de ha valoban ugy van,ahogy sok lany mondja,hogy 100 levelbol 99 minosithetetlenul sablonos vagy alpari,akkor azert biztos nem lenne nagyon megerolteto a maradek kettot megvalaszolniuk. Nem tudom,nekem nincs ilyen tapasztalatom.

#3: Lehet..de ez nem magyarazna,hogy a nok egymassal sem udvariasak viszont a ferfiak egymassal is. Persze kivetelek mindenhol vannak,ez csak tendencia.

2017. jan. 1. 01:10
 5/21 anonim ***** válasza:
57%

Nos, többször előfordult már, hogy egyedül én adtam át a helyem idős néninek a buszon, felnőtt férfiak nem. Terhesen egyszer adták át nekem a helyet a 9 hónap alatt, az meg pont egy öreg néni volt, mert már szállt le.

Az igazi udvariasság nem az hogy a kiszemelt nő előtt kinyitjuk az ajtót, hogy megnézhessük a fenekét kifele menet, hanem az,hogy egész környezetünkben mindenkivel udvariasak vagyunk.

De más udvariassági szabályok vonatkoznak mindkét nemre. Nyilván nőként én nem fogom kihúzni a széket egy pasinak hogy üljön le, és ne fogom levenni a kabátját, de ezeket amúgy én sem várom el egy pasitól, nem vagyok hercegnő. Ha megteszi, kedves gesztus, de ennyi.

Az idősebbekre, betegekre, kisgyerekes anyákra viszont mindenkinek oda kellene figyelnie!Nemtől függetlenül.És sajnos a mai fiatalok ritkán teszik, nemtől függetlenül.

2017. jan. 1. 11:22
 6/21 anonim ***** válasza:

Azért utolsó hidd el megvan annak az oka is. Elhiszem hogy szar a generáció, "meg ezek a mai férfiak"

És azt is vegyük bele hogy van szájunk. Tudod az ember nem csak arra figyel hogy úristen ki a terhes ki az idősebb ki az aki rosszul van. Ha valaki helyet akar akkor meglehet kérdezni, nem kell megvárni hogy odaadja. Ez meg nagyon undorító sőt sokkal undorítóbb hogy utólag felhányod hogy senki nem adta át. Kérted? Ja nem... Akkor nincs több kérdésem...

(Nyílván ha terhesen megkérsz valakit hogy adja át a helyét, és az meg ok nélkül nem adja át akkor lehet felháborodni. Így nem)

2017. jan. 1. 16:38
 7/21 anonim ***** válasza:
Te nem vagy százas. Én nem hányom fel, csak megjegyeztem. Mert a kérdező abban a tévhitben él, hogy csak a férfiak udvariasak. Nos, nekem más a tapasztalatom.
2017. jan. 1. 17:09
 8/21 A kérdező kommentje:

"Mert a kérdező abban a tévhitben él, hogy csak a férfiak udvariasak."

Ez tévedés. Én csak a saját tapasztalataimról beszéltem, és a kérdésemet az elvárásokra vonatkoztattam. Vagy te hány nőtől hallod, hogy szerinte a férfi legyen udvarias, és hány férfitól, hogy szerinte a nő legyen udvarias?

2017. jan. 1. 18:31
 9/21 anonim ***** válasza:
Mint írtam, alapszinten nemtől független az udvariasság az idősebbek, kisgyerekesek, betegek stb iránt. Ez nemtől független. Az is hogy egy másik emberrel nem bunkózunk. Ha azt mondjuk, egy férfi legyen udvarias egy nővel, akkor arra utalunk hogy előre engedi, átadja a helyét vagy lesegíti a kabátját. Viszont mi az, hogy egy nő legyen udvarias egy férfivel? Adjam át neki a helyem vagy engedjem előre? Az udvariasság ha nemhez kötött,akkor a férfi reszortja, bocs.
2017. jan. 1. 18:50
 10/21 A kérdező kommentje:

"Az udvariasság ha nemhez kötött,akkor a férfi reszortja, bocs."

Ez sajnos nem egyeztethető össze az egyenlőségről vallott elvekkel :D bocs

2017. jan. 2. 18:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!