Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért mondják sokan, hogy a társkeresőn semmi esély sincs az ismerkedésre?
Én megértem, hogy lehet 2-szer annyi férfi van mint nő. De a nők is állandóan panaszkondak, hogy szexéhes, bunkó, perverz emberek írnak csak nekik. Igaz hogy sok levelet kapnak, de ennek a nagy részéről ők maguk mondják, hogy nem normálisak.
Egy "rendes pasi" mennyire tudna egy ilyen helyen érvényesülni?
9es:
érdekes, mégis sok olyan pasinak van barátnője aki az egész baráti társaságom szerint a 'bottal se' kategória. ha rajtunk múlna, örökre egyedül maradna, de talált olyan nőt akinek ő megfelel. aki nekem tetszik, azzal se jönnének össze a barátnőim, ismerőseim, mert szerintük nem vonzó. előbb-utóbb mindenki megtalálja a párját.
11-es.
Ez butaság,és nem a valóság. A legtöbb férfi akit ismerek,egynek sem jött el még soha a párja,és nem is látunk rá esélyt,igen én sem...
Hasonló korúak mint én,de hiába csináltunk bármit érte, a nők egytől egyig kinézettől függetlenül visszautasítottak,kinevettek,megaláztak...
Pedig egyikünk sem csúnya,igényes magára,értelmes stb.
Az élet nem tündérmese,hanem kegyetlen valóság. Az élet nem kegyelmez...
25/F
"lehet egy pasi akármilyen rendes, ha az adott nő undorodik tőle... de egy másik nő meg érte fog pont rajongani."
Csak a szokásos női végletekben gondolkodás... Komolyan, egy kb átlagos, hétköznapi emberen mi az, amitől undorodni kéne? És miért pont érte rajongana a másik nő?
Én normálisan kitöltött adatlappal, normális, egyedi levéllel próbálkoztam néhányszor, egyre sem jött válasz. Némelyik lány törölte magát már, némelyik még most is fent van, és gondolom azon sír, hogy nincs normális pasi... A külsőm szerintem nem annyira vészes, de lehet mégis az ezen nők igényeinek. Amúgy egy értelmes, felelősségteljes, megbízható ember vagyok, mégis úgy kezeltek, mint valami pszichopatát, amikor nem válaszoltak (mert úgy azért nem utasítanak el, mert akkor biztos bunkózni kezdek...).
Három éve lett ugyanerről a társkeresőről barátnőm, szóval van pozitív élmény is, de akkor is volt egy csaj, aki ugyanígy nem válaszolt.
A baj az, hogy a legtöbb nő elvárja, hogy te a legelső pillanatban már mutasd meg mindened, legyél a legjobb, tegyél rá tökéletes első benyomást, persze úgy, ahogy azt ő a kis fejében elképzelte. Ha nem felelsz meg a vágyálmainak, akkor szóra sem vág érdemes. Utána meg jönnek bizonygatni, hogy csak legyél rendes, normális, ne szexmániás tulok meg ostoba, nekik ennyi is elég. Ja persze.
25F
A társkeresőn annak van esélye, aki egyébként is találna magának valakit, (mert jó kiállású, min. 175 cm magas, jóképű, biztos egzisztenciával rendelkezik, jó a humora) csak éppen nincs ideje eljárni ismerkedni, mert lehet hogy 14 - 15 órákat dolgozik, mert hát a biztos egzisztencia sincs ám ingyen!
Akinek nincsenek ilyen paraméterei, az - sajnos - jobban teszi, ha nem is reménykedik.
Ez rohadt nagy igazságtalanság egyébként, de ettől még így van.
A nők nagyon is tudják, hogy milyen pasi kell nekik. Lelket ápolni egyik sem akar - innentől kezdve a félénk, lelkileg sérült pasik eleve kilőve. Az alacsony pasik sem nagyon rúghatnak labdába. Ez az egyik ősi genetika. Már az ősember korában is csak a magasabbnak lehetett esélye a túlélése, pl. könnyebben tudott fára mászni a veszély elől, könnyebben elérte a gyümölcsöt a fáról, a magasabb általában jobb kiállású és erősebb is volt, így a testmagasság az első - egyébként kegyetlen - testi szűrő lehet a nő számára, amikor a "férfit" keresi.
A kinézet, pedig ezekre mind jól vagy rosszul, de csak rátesz.
A társkereső vitathatatlan előnye az, ami egyébként a hátránya is. Rengeteg szűrőt be lehet állítani a keresésnél, így lesznek olyanok, akiket ki se dob a gép, pedig azon kívül, hogy nem az elvárt testi paraméterekkel rendelkeznek, semmi baj nincs velük.
Így még a relatíve csúnyább nő is megteheti, hogy beállított szűrő miatt a "jobb" pasikra keres rá.
Az igazság az, hogy a társkereső személytelensége és az informatikai lehetőségei elég tág teret enged a vágyaknak, a szabad elképzeléseknek, így a sznobizmusnak is.
Ott még a csúnya nő is szép pasit keres, mert megteheti.
Pedig lehet, hogy a valóságban - társkereső nélkül - beérné az átlagos kinézetű, PILLANATNYILAG ÉPPEN TÖKÉLETES pasi, pl. ott kávézik a sarkon.
16-os barátunk remekül összefoglalta a lényeget.
A lényeg, hogy a társkereső oldalak az átlagos adottságokkal rendelkező, amúgy teljesen rendben lévő férfiak esélyeit teljesen tönkretették. A nők eleve is csak a legjobbal érik be és ha ilyen mennyiségben válogathatnak, akkor már érthetően csakis a legeslegjobb férfi lesz az elég jó. Márpedig a férfiak 99%-a sohasem lesz a legeslegjobb. Nem tudsz megnőni, vállat növeszteni, az arcod adott, hajhullás ellen sincs mit tenni..., stb. Ezek mind genetikai adottságok és ezek alapján szűrik ki azonnal a férfiak döntő többségét... mert simán megtehetik. Ha egy társkeresőn 30e férfi van, és egy nő csak a legjobb 1% hajlandó szóba állni, még akkor is 300 férfi közül válogathat. Ez teljesen eltorzítja a nők értékitéletét a férfiakkal szemben.
A másik a személytelenség. Ha az életben bármilyen oknál fogva normálisan megszólítok egy hölgyet, akkor - még ha nem is vagyok azt esete - illemből egy pár mondatot vált velem, így vagy úgy. Ettől legalább elméletben, minimálisan megnyílt a lehetöség, hogy mégis csak jutok vele valamire. A társkeresőn ilyen nincs, ha nem nézel ki tökéletesen, akkor kuka: egyszerűen nem létezel.
Egyetértek a 19 - es hozzászólóval.
Legfeljebb annyiban egészíteném ki, hogy bárhol is szeretnél ismerkedni, azért első a külső, ez alapján döntöd el, hogy odamész - e hozzá, ill. nem utasítod vissza azonnal. Az emberek a nekik szimpatikus emberekkel ismerkednek szívesen. Ez pedig első körben bizony a Külső!
Mégis mi máshogy döntenéd el, hogy meg akarod - e bővebben ismerni? Ha külsőleg sem jön be valaki, a belső már - alapesetben - nem is fog érdekelni.
Szomorú, de ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!