Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Sántaság; mennyire probléma...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Sántaság; mennyire probléma ez a nőknek?

Figyelt kérdés
Hölgyeknek szól a kérdés: mennyire befolyásolna az titeket a randizásban/párválasztásban, hogy a férfi sántít? Nem fogyatékos emberre kell gondolni, hanem baleset következtében szenvedett maradandó sérülést, soha nem fog teljesen helyrejönni.
2016. dec. 14. 13:58
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
29%

Nem szerencsétlen a kérdező, nem kell ennyire védeni. Pont úgy kéne kezelni, mint másokat. Bizony, egy egészséges ember tud járni, szaladni, ugrani. Ő kismértékű fogyatékossággal él, senki nem mondta, hogy ettől rosszabb ember vagy kevesebbet ér. ha hiányozna 2 ujja, vagy le lenne bénulna a fél arca, vagy cukorbeteg lenne akkor is ez lenne. Persze nem valami látványos, nem visszataszító, de akkor is nehezen tolerálható, mert hatással van a hétköznapjaira. Nem utálja ki senki, simán haverkodnék vele, de nem járnék vele. Nem tehet róla, viszont ez nem menti fel. Senki nem mondta, hogy máshogy kezelem. Pont ugyanúgy kezelem, mintha egészséges lenne. Egy hegyitúrányival kevesebbet tud másoknál. Na meg gondolom meg is nézik, mikor sétál és többször szorul segítségre, mint más.

Attól, hogy elfogadom, még nem kell vele ismerkednem. A nálabb alacsonyabb férfiakkal is normális vagyok, és az ellenőrökkel is.

A családban van lábak nélkül élő férfi, és egy (valószínűleg)enyhén sérült gyermeket nevelek. Ettől ők még nem szentek, a másság bizony másság a maga hátrányaival. Mögötte még ott az ember a maga jó és rossz tulajdonsávaival.

Ha az ember nem tesz azért, hogy kompenzálja a hátrányait, akkor belemerülhet az önsajnálatba és magányba. Nehezebb nem egészségesen vagy ahogy tetszik az átlagtól eltérően élni. Ezt minden normális ember tudja. Nem lehetetlen, csak nehezebb. Az ember ritkán választ olyat magamellé, aki hendikeppel indul.

Ha 2 egyforma ember csak a sántaságban különbözne, senki nem választaná a sántát. Akármiben lefogadnám, hogy a srác is szeretne futni újra. Pont innen lehet tudni, hogy nem a legjobb az, ami jutott. Ezt pedig nem csak te veszed észre, hanem mások is.

Piszok nehéz lehet úgy élni másokkal, hogy sajnálnak vagy segíteni akarnak olyanban is, amit meg tudsz csinálni, esetleg tagadják, hogy megszívtad. Mert ez szívás. Nem kell ezen rágódni, csak tudatosítani, és továbblépni rajta, hogy ennek ellenére hogyan lehet a legjobb.

Egyébként ezen kívül még simán lehet 15 másik tulajdonságod, ami miatt a többség, és én is elutasítanálak. Amit tudsz fejleszteni fejleszd, biztos lesz olyan, aki meg tud békélni a sántasággal.

Ja és én tisztában vagyok vele, hogy vannak, akik kapásból kizárnának, akárcsak a magasságom, a mellméretem, a súlyom, vagy a hajszínem miatt. Pedig van két kezem, két lábam, és használni is tudom őket. És kevésbé toleránsnak tartom ezeket az embereket? Nem. Az egészséget mindenki(az egészségesek)alapnak veszi, ezen felül vannak elvárásaik.

2016. dec. 15. 12:23
 22/24 anonim ***** válasza:
100%

miért tűnik védelemnek, hogy elmondjuk: nem zavar?

Vagy hogy azt elmondjuk: beteges, ahogy páran megnyilvánultak? ( azt törölték is amúgy, azért nem tudod. Egészségesség ide vagy oda, beteg komment volt.)

2016. dec. 15. 12:36
 23/24 anonim ***** válasza:

Aha. Szóval nem ér kevesebbet, meg nem rosszabb ember, meg ugyanúgy kell kezelni, mint egy "egészséges" embert, de pont te írod, hogy kizáró ok, mert ettől kevesebb, meg sajnálni se kell, de segítségre szorul (miben????). Semmi logika nincs abban, amiket összehordasz.

Az meg tényleg érdekelne, hogy pontosan miben is szorulna segítségre?? Írj már 1-2 konkrét példát. Meg arra, hogy téged miben hátráltatna. Te a konkrét sportoláson kívül mit szoktál napi szinten futni, hogy ilyen fontos? Meg azt is magyarázd már meg, hogy miért ne lehetne vele kirándulni csak azért, mert biceg?

Nem tudsz ezekre válaszolni, mert láthatóan lövésed sincs, hogy milyen az, amikor valaki sánta. Ez nem baj, de akkor minek kell mindenáron véleményt formálni?

Ha választhatnék a párom, és a nem-sánta klónja közül, akkor a páromat választanám. Hozzá tartozik, ezzel együtt aranyos és vonzó.

Hol írtam, hogy sajnálom?

2016. dec. 15. 12:58
 24/24 anonim ***** válasza:
Bár nem is tudom milyen konkrét választ várok attól, akinél befolyásoló tényező, hogy majd nézik a párját. Ki a bánatot érdekel? Nézzék csak.
2016. dec. 15. 12:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!