Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi ez az abszurd társadalmi nyomás, hogy egy 32 éves férfinak már ilyenkor saját lakás kell, autó, sok 100 ezres fizetés, feleség, gyerek?
Utolsó! Ugyanerre gondoltam én is!
A másik ilyen a dolog a tanya...
A helyzetem most csak annyit tesz lehetővé, hogy tanyán éljek. Minimális számú állatot tartok, mindenki azzal jön, hogy miért nem tartok disznókat, marhákat, birkákat, stb. Suliba járok meg dolgozni, nincs időm meg pénzem rá. Meg a tanyán pofátlan dolog elvárni, hogy a víz a lakásba legyen meg össz komfort legyen? ,,Minek, tanya?" A tanyán nem lehet kényelemben élni vagy mi van?
Sajnos a magyar társadalom nem oly nyitott mint a többi, itt nagyon csúnya társadalmi kvóták vannak, ha valaki nem a szerint cselekszik, akkor le van nézve, le van sajnálva.
De még így is kényelmesebben élek mint a bíráim. Ennyi :D
Én nem látok ilyen társadalmi nyomást - te se, csak az ismerőseid egy része van erre kattanva.
De hát minek, a te életed.
Az azért érthetővé teszi a csodálkozásukat, hogy 32 éves korban az emberek jókora része túl van a családalapításon, viszont túlnyomó részük szintén átlag közeli fizetésből él.
Mosolyogj, ha csesztetnek, ne legyen az ő gondjuk.
Azt mondd már el hogy kitől hallgatod ezeket? XD
A családodtól? Akkor ritkábban beszélj velük.
A barátaidtól? Akkor keress új barátokat.
A neten? Akkor ne menj fel oda, ahol ezeket mondják neked.
Munkatársak(/barátok)? Mondd el nekik hogy nincsenek ilyen terveid.
Komolyan mondom te szerintem most csak a veszekedés és vitatkozás lehetőségét keresed. Ki a rákos here mondja ezeket neked?
10 év munkaviszony után már össze szokott gyűlni annyi megtakarítása az embernek, hogy kifussa belőle egy vidéki lakás. A legtöbben azért azt vesznek, mert sajnálják kidobni albérletre a pénzt, helyette hitelt fizetnek így hosszútávon jobban járnak. Persze a legtöbben nem költöznek évente.
X év után az ember fentebb lép a ranglétrán, növekedik a fizetése,tapasztalata, több pénze lesz, ezeket az előrelátók befeketetik lekötik kamatoztatják, de akad olyan is, aki a kényelmére költi(autó, nyaralás).
Ugyanez párkalcsolatok terén. A 8. hosszútávú kapcsolat után beleun az ember a csak barát-barátnő szerepbe, annyi tapasztalatot gyűjt egy bizonyos dologról,hogy újra vágyik. Állandó társra, gyerekre, családra.
Nem tudom hogy magyarázzam. Ha rutinosan kijátszod az első szintet, elfog a vágy, hogy tovább lépj a másodikra, az újra, mert már túl könnyű az első.
Szerintem is valami gond van azzal, aki nem érez vágyat továbblépni az új, nagyobb kihívásokkal teli szintre. Vagy azzal, aki a szint végén nem ér el elég pontot a továbbjutáshoz.
Nem kell házat venni, de jelentős megtakarítással kell rendelkeznie egy 30aa férfinek. Nem kell gyereket szülni, ha van más állandó része az életének. Nem kell házasság, ha megvan az elköteleződés az ember élettársával.
A lényeg, hogy amit szimbolizálnak, az meglegyen. Kitartás, előrelátás, elköteleződés, gondoskodásra való vágy, önkifejezés, vágy az állandóra/biztonságra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!