Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért van ennyi rossz kapcsolat és viszonzatlan szerelem?
Persze, van az az eset, amikor valaki egy rossz élethelyzet miatt csúszik le.
Én viszont akár itt a GYK-n akár a környezetemben körülnézve rengeteg olyan kapcsolatot látok, ahol már a 0. percben ott van a kard a kapcsolat felett.
- akinek az elmúlt 3-4 évben volt 5 munkahelye, és 2 évnyi munkanélkülisége, az valószínűleg a későbbiekben is küzdeni fog ezzel a problémával
- aki már 25 éves korában többet ittas, mint józan, arról miért feltételezi a párja, hogy majd kinövi
- akinek egyetlen kapcsolata sem volt megcsalás mentes, az hirtelen majd úgy dönt, hogy nem teker félre amíg terhes a felesége
Persze, tudom, mindenre van példa, én is ismerek olyat, aki a gyereke születésekor lerakta a piát, és soha nem nyúlt többé hozzá, vagy aki úgy beleszeretett egy nőbe, hogy többé másra sem nézett...
De azért nem ez a jellemző, és ezért van tele itt is a családi kapcsolatok és a párkapcsolatok rovat is a rengeteg kérdéssel, hogy "terhes vagyok", "kismama vagyok", és mégis csal, iszik, erőszakos, 2 éve hozzá sem ér, magasról tesz mindenre...
Kevés kivételtől eltekintve ezek a dolgok már a kapcsolat első 2 hónapjában kiderülnek, mégis sokan eltolják egészen a házasságig, gyerekvállalásig, mert hátha... Most komolyan ennyire nincs egy nőnek választása egy normális életvitelű férfire?
""- akinek az elmúlt 3-4 évben volt 5 munkahelye, és 2 évnyi munkanélkülisége, az valószínűleg a későbbiekben is küzdeni fog ezzel a problémával" - Lehet, mert ilyen világot élünk, de ebből ne ítélkezz."
Azt azért túlzónak érzem, hogy ilyen világban élünk, én sem élek ilyenben, és a környezetem nagy része sem, de nem ez a lényeg.
Ha elfogadja az ember, hogy ilyen világban élünk, és ez természetes, akkor semmi gond nincs vele, de elég sok olyan kérdést olvasni mindenféle hasonló oldalakon, hogy a "párom már megint munkanélküli, nem ad haza, nem segít, tőlem várja el, hogy eltartsam a családot".
Ha ez jól láthatóan zavarja a kérdezőt, és ő nem ilyen világban él, akkor talán az első percben mikor megismerte eldönthette volna, hogy belemenjen e egy házasságba/gyerekvállalásba valakivel, aki az ő világától távol "él", akinek folyamatos a munkagondja. És itt nem egy váratlan munkanélküliségről beszélek, ami bárkivel előfordul, hanem arról, amikor az illetőnek tényleg sosem volt fix megélhetése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!