Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » A lányok mennyire tudják...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A lányok mennyire tudják elfogadni, hogy valaki születése óta vesebeteg és lassan 11 éve szervátültetett? 25/F

Figyelt kérdés
2016. nov. 16. 18:36
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Én is vesebeteg vagyok, szerencsére időben elkapták és most viszonylag normális állapotba van, annyit tudok mondani orvosom szerint 10-15 éven belül már saját vesét lehet nyomtatni, illetve amerikába már élnek is emberek saját nyomtatott vesével, szóval van remény, hogy nem kell szenvedned, bár nem tudom, hogy van ez ha már átültetett veséd van.
2016. nov. 16. 20:15
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

"Épp, hogy öcsém volt körülrajongva meg burkoltan céloztak arra mindig, hogy öcsém többet ér nálam..."

Több barátom is van, akinek hasonló súlyos baja volt vagy a testvérüknek volt baja. Nyilván nem ismerem a családodat, de:

gyakorlatilag mindegyiküknél előjöttek ilyen "ki ér többet, kit szeretnek jobban" kérdések és óriási frusztrációk. A betegséget elszenvedőknél azért, mert rengeteg időt töltöttek egyedül kórházi ágyakban, kezeléseken és úgy érezték, soha nem lesznek elég egészségesek, elég jók ahhoz, hogy egy egészséges embernek, másoknak elég jók legyenek.

A testvéreiknél pedig azért, mert egy beteg testvér mellett rendszerint nem jut ugyanannyi idő és figyelem másokra és ezt ők is megszenvedik.

Mindezek közepén pedig ott vannak a szülők, akik ilyenkor nem tudnak jót mondani még akkor sem, ha látják ezt a bajt és próbálnak segíteni. Valószínűleg téged és az öcsédet is könnyű megsérteni azzal, ha kritizálnak benneteket.

Szóval nem, nem tudom, hogy nálatok konkrétan mi van. De azért ezekbe gondolj bele.

A párkapcsolatnál hasonló van. Nem ezen múlnak az első benyomások, hanem ugyanazt nézik rajtad is, mint máson: lehet-e veled beszélgetni, együtt létezni, tudsz és akarsz-e másokat szeretni stb. Nyilván valamikor elgondolkoznak azon, hogy hosszú távon mit akarnak tőled és igen, nem fogok hazudni, lesz, aki azért lepattint, mert "..ehh, beteg, én ilyennel nem kezdek". De ez egyrészt nem a többség, másrészt pedig hozzájuk nem is kell nagyon ragaszkodnod talán.

Viszont fontos, hogy ha valaki már szeret, akkor ne bántsd a saját frusztrációiddal. Nyilván lehetnek és valószínűleg lesznek is problémáid még az életben és ez a mindenkori párodnak is okoz fájdalmakat - akár mutatja, akár nem. De ha szeret téged és te is szereted, akkor a legrosszabb, amit tehetsz az, hogy még öntöd is rá a sz*rt. Nem ismerlek, nem azért mondom, mert látom, hogy ez gyakori. Van olyan beteg ismerősöm, akivel két óránál többet nem bírok egy környezetben. Pedig kedvelem. De még barátként is olyan agresszíven kommunikál, úgy ömlik belőle a frusztráció és ezt annyira nem látja magáról, hogy egy idő után túl sok lesz.

Szumma:

Szeress, mint bárki más, meglesz a folt a zsákodra.

2016. nov. 21. 09:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!