Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Az előző kapcsolataim miatt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az előző kapcsolataim miatt nem bízom senkiben. Hogyan kezeljem a beteges féltékenységem?

Figyelt kérdés
32 éves nő vagyok. Volt 2 hosszú kapcsolatom,aztán 2 olyan,aki rengeteg fájdalmat okozott,betegesen féltékennyé tett,ami anno olykor nyugtatók használatát eredményezte nálam. Most megismerkedtem egy ritka,kivételes emberrel,aki nagyon érdeklődik irántam. Az első szexuális együttlét óta viszont ismét előjött a minden bizonnyal ok nélkvli féltékenység. Nem akarom ezt elrontani. Segítsetek
2016. okt. 11. 20:58
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Menj el pszichológushoz és ne láss ott hibát, ahol nincs!

Tetszik vagy sem, ha párkapcsolatot akarsz, meg kell tudnod bízni a másikban.

2016. okt. 11. 21:03
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Úgy sejtem, nem lesz népszerű a hozzászólásom, de szerintem jelentősen javít a helyzeten, ha nem úgy állsz a másikhoz, hogy ő a "tulajdonod", akinek azt kell csinálnia, amit te akarsz. Nem így van. Viszont ha valami neked nem tetszik, ugyanúgy kiléphetsz a kapcsolatból, ha úgy érzed, hülyére vesz, szórakozik veled stb. Így elkerülhetők a felesleges mellékjátszmák. Te addig vagy vele, amíg neked jó, őt pedig hagynod kell akkor lelépni, ha ő már menne. Szerintem ez sok dolgot megkönnyít.
2016. okt. 11. 21:07
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Pszichológust javasolnék.

A nyugtatósdi, meg a "beteges" miatt. Ez nem a gyéká hatásköre, SzVSz.

2016. okt. 11. 21:07
 4/11 anonim ***** válasza:

Mennyi ideig voltál eddig egyedülálló?Mert lehet, még nem kellene beleugranod ilyen gondok után egy kapcsolatba,amíg nem vagy biztos a dolgodban.

Nem gonoszkodni akarok, de sok esetben nem magunk miatt csalnak meg, hanem egyszerűen olyan embert fogunk ki, akinek olyan a természete. Ha ezt el tudod fogadni, valamint azt is, hogy az emberek nagy része tud k*csög lenni akkoris, ha mi jók vagyunk, akkor talán akkora baj nem érhet. Onto the next. Hisz ez az élet, nem? Ha utálsz egyedül lenni, akkor vágj bele, és majd megtapasztalod.Mindenbe bele lehet mindent magyarázni úgyis.

2016. okt. 11. 21:10
 5/11 A kérdező kommentje:
Igazatok van. A pszichológuson én is gondolkodtam. A józan eszem azt mondja,ha benne nem bízom,akkor kiben? De folyton ott a de,h mi van,ha ő is játszik
2016. okt. 11. 21:11
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Mindenki játszik. Nem kerülheted ki a csalódásokat az emberekben. De arra rá kellene jönnöd, hogy az állandó aggódás és félelem az,ami leszívja az energiád. Miért lennél te rosszabb bárkinél is. Próbálj arra gondolni, hogy te is értékes ember vagy, ha nem kellesz valakinek,akkor így járt,majd találsz jobbat :)
2016. okt. 11. 21:43
 7/11 anonim ***** válasza:
69%

A pszichológus csak a pénzedtől szabadít meg, a gondjaidtól nem.

Először is, egy kapcsolat elején ne akarj nagyon rátelepedni a másikra. Legyen meg a saját élete, ne hívogasd, hagyd, hogy ő keressen. Simán előfordulhat, hogy több vasat is tart a tűzbe, ezt nem tudod kivédeni. Szóval ne éld bele magad.

Aztán ha jobban megismerted, és azt látod, hogy valóban ad okot a bizalmatlanságra, akkor meg dobd ki. Soha ne tedd tönkre magad senki miatt. Nyugtató, te jó ég! Soha életemben pasi miatt nem szednék ilyet. Akkor inkább haljak meg egyedül, magányosan.

2016. okt. 11. 22:51
 8/11 Szergej55 ***** válasza:
100%
Így van, aki 5-10 évet tanul azért, hogy emberek különböző gondjaival foglalkozzon, az biztos nem ért semmihez, nyugodtan higgy az előzőnek... Azt kellene megérteni, hogy a pszichológus nem csodát tesz, hanem rávezet arra, hogy hogyan küszöböld ki azokat a helyzeteket, amik lehetetlenné teszik olykor a működésedet, de úgy nincs esélyed változni, ha csak a gyógyító csodára vársz tőle.
2016. okt. 11. 23:12
 9/11 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező: egy fontos dolog van, amit meg kell értened, ha azon gondolkozol, hogy pszichológshoz menj, "DE"... egyetlen pszichológus számára sem jelentesz annyit, hogy energiát fektessen abba, hogy játszon veled. Neki te csak egy TAJ szám vagy, egy családnév a sok közül. Ez nem jelenti persze azt, hogy nem akar segíteni, csak annyit tesz, hogy ez a munkája. Nem akarlak megbántani, de el kell fogadnod, hogy ez van. Nekem is el kellett...
2016. okt. 12. 12:00
 10/11 anonim ***** válasza:

" A pszichológus csak a pénzedtől szabadít meg, a gondjaidtól nem. "

Hát ha valaki úgy megy a pszichológushoz, hogy szabadítsa meg a gondjaitól, az valóban csalódni fog. A pszichológus nem szabadít meg a problémákkal, de segít kialakítani a saját stratégiáinkat arra, hogy hogyan küzdjünk meg velük.

Én jártam pszichológushoz, és nekem nagyon sokat segített (párkapcsolati és minden más téren is).

2016. okt. 12. 14:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!