Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért csinálják ezt sokan?
„Néhány válaszra reagálnék: Ha valaki egyedül is képes valóban teljes életet élni, akkor miért akarna párkapcsolatot? Elvégre nem lesz jobb neki tőle, mivel amúgy is teljes az élete. Egy ilyen embernek már csak szexuális igényei lehetnek a másik nem felé, amiért meg szerintem nem érdemes kapcsolatban lenni.”
Nem csak szexuális szükségletek léteznek, hanem társas-párkapcsolati szükségletek is vannak. És végtére is az életszínvonalat-boldogságot a szükségleteink kielégítéséből nyerjük. Egy társfüggő nem tudja mire van szüksége, sokszor maga ellen tesz, kompenzál stb.. és SOSEM lesz boldog, mert nem tesz magáért-szükségleteiért.
Egy párkapcsolat csak akkor működhet megfelelőem, ha két független egész ember alkotja (egészséges kapcsolat), és úgy semmiképp sem, ha két fél ember alkot egy összemosott egészet (társfüggő kapcs)
Ha valakinek vannak "társas-párkapcsolati szükségletei", de nincsenek kielégítve (magyarul nincs párja, egyedül van), már nem is lehet teljes az élete, mivel folyamatosan van egy kielégítetlen szükséglete. Ez olyan, mintha például állandóan éhes lenne valaki, akkor sem lenne teljes élete a szükséglet miatt.
Ha valaki fel tud építeni egy valódi, teljes életet egyedül, azzal nekem nincs bajom, de akkor kiölte magából a párkapcsolati szükségletét, vagy esetleg nem is volt neki.
De lehet az élet teljes kielégítetlen szükséglettel.
Pl. míg az éhséget csak vész esetén lehet időben eltolni, addig a párkapcsolati és hasonló szükségletek kielégítését könnyedén lehet!
Probléma azoknál van akik mindent akarnak, és most akarják, de valójában nem tesznek érte.
Feltalálom a spanyolviaszt: az ember társas lény és igen fáj az egyedüllét. Tényleg kell olyan, akivel nem csak a szabadidőnket osszuk meg, hanem az intimitás is szóba jöhet. Emiatt más ha valakinek párja van, más ha csak haverok.
A sok sikertelenség, az évek, amik csak telnek. Akinek van kapcsolata, az tényleg nem fogja fel, hogy van olyan stádiuma az embernek, amikor már alig számít valami.
31 évesen (persze férfiként), akinek még futó kapcsolata sem volt, ezt én, teljesen meg tudom érteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!