Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
31 évesen ciki albérletben élni? Rendes munkahely, megfelelő fizetés megvan. De ez csak l éve van így.1 millióm van csak félretéve.
Figyelt kérdés
2016. okt. 1. 22:29
11/20 anonim válasza:
Nem ciki, az lenne ciki ha anyukadnal laknal.
12/20 anonim válasza:
Az miért lenne ciki, ha az anyjánál lakna? Az is egy döntés lehetne, hogy többet tesz félre x ideig. Semmi se ciki, ha értelmesen csinálja valaki.
Kérdező: azt tudd, hogy cégen belül elég nehéz érezhetően lépni előre fizuban. Szóval, ha még többet akarsz, akkor az cég váltásokkal jár általában. Nem szabad túl sűrűn se, de pár évente lehet.
13/20 anonim válasza:
Miért lenne ciki? Szerintem is a legtöbben albérletben laknak, vagy hitelre vesznek lakást. Nekem van saját lakásom, hitel nélkül, de ez nem az én érdemem, hanem a családomé, első sorban a szüleimé, akik egész felnőtt életükben arra spóroltak, hogy a gyerekeiknek legyen valamijük, mikor kirepülnek. Ha ők nincsen, én is albérletben laknék valószínűleg.
14/20 anonim válasza:
Nem ciki, igaza van az egyik kommentelőnek, legalább nem vagy helyhez kötve. Amúgy egyre többen vesznek fel inkább hitelt, hiszen ha már úgyis fizetni kell minden hónapban valamit, akkor így legalább a végén az övéké lesz egy lakás. A helyedben inkább várnék mostmár, hátha összejön egy csajszi, akivel esetleg a házasság és a közös élet is szóba jöhet, így tényleg nem lesztek semmihez kötve.
16/20 anonim válasza:
A nők nagy része elvárja a saját lakást ebben a korban. Az persze nem érdekli őket, hogy becsületes munkából egy magyar embernek esélye sincs lakást venni.
18/20 anonim válasza:
Indíts egy lakáskasszát, ha eddig nem tetted meg, állami támogatás is van rá. Ha ennyit félre tudsz tenni havonta, amennyit írsz, a lakáskasszát játszva kicsengeted belőle, és az állami támogatás meg több, mint amennyi most bárhol a lekötésre járó kamat. Mellette pedig a maradékot le tudod kötni másképp.
19/20 anonim válasza:
A lakáskassza jobb mint a semmi, de a semmihez közeli, hiszen ha havi 20 ezer forintot raksz bele év végén 75 ezer forintod lesz 10éves futamidő végén a nyereséged 750 ezer forint. Ez körülbelül arra elég, hogy egy teljesen puci házba, lakásba a háztartási eszközöket, mint a hűtő, mosógép, sütő megvedd. Persze a semminél jobb, ugyanis már a megtakarításodból is fedezni tudnád ha esetleg munkát váltanál 10 év alatt. De a lakáskasszára ne alapozzál. Azthiszem 10 év után lehet felvenni azt az összeget amit te beletettél plusz a nyereséget.
20/20 anonim válasza:
Én 6 évig gyűjtöttem lakáskasszát, és fel tudtam használni lakásvásárlásra. Persze nem csak ebben gyűjtöttem a pénzemet, de nagyon sokat lendített a céljaimon. Ami hitelt fel kellett még vennem így, az már minimális (havi 30ezer Ft alatti törlesztő hivatalosan 8 évig), a törlesztést pedig majdnem felére tudom csökkenteni egy 4 éves futamidejű második lakáskasszával, amibe már kevesebb megtakarítást is tudok fizetni, és mivel a lakáshitel törlesztése is lakáscél, ehhez is hozzáadódik az állami támogatás, és a második lakáskassza lejárta után már nem kell a hozzá felvehető hitelt is felvennem, elég a megtakarítás + kamat + állami támogatás, mert akkor lesz nagyjából annyi, amennyi törlesztésem még marad, esetleg egy keveset még hozzárakok (pár 10 ezer Ft), és a 8 éves lakáshitelemet 5 év alatt kifizetem. Persze, kinek milyen céljai vannak, határ a csillagos ég. 4 év a legrövidebb megtakarítási idő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!