Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Miért nem képes megérteni a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem képes megérteni a férjem, hogy nekem nem csak a fizetés számít munkahely szempontjából?

Figyelt kérdés

3 gyerkőcünk van. A legkisebb most lesz 2 éves és találtam egy munkahelyet, amivel össze tudom egyeztetni az bölcsi/ovi kört és nem kell a nagyszülőknek könyörögni, hogy menjenek érte, vigyék el. A férjemnek viszont az volt az első kérdése, hogy mennyi a fizetés. Megmondtam, hogy nem túl sok, mert kezdetben br. 180000Ft, de ha véglegesítenek, akkor emelkedik (br. 210000Ft) illetve lehetőség van feljebb lépni a ranglétrám.

A férjem ahelyett, hogy örülne, hogy nagyjából 2 hét alatt találtam munkát most mást sem csinál, mint zsörtölődik, hogy milyen keveset fogok hazahozni és hogy jobban is gondolhatnék a családomra. Ez borzasztóan rosszul esik, mert én meg pont a családunk miatt örültem meg ennek a munkának.

2015. jún. 23. 16:15
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
62%

Tipikus magyar mentalitás:

Ezt a férjeddel kellene megbeszélned, hogy mi a problémája, de te ehelyett itt érdeklődsz, hogy mi mit gondolunk erről és hogy miért nem érti meg ezt a helyzeted a férjed!

Honnan tudnánk mi, hogy a férjed miért nem érti meg?

Talán kérdezd meg őt erről!!

Sokkal egyszerűbb, mint találgatni!

2015. jún. 23. 16:22
 2/13 anonim ***** válasza:
66%
Vesd fel neki a lehetőséget, hogy te keresel olyan munkát, ami jobban fizet, cserébe ő egyezteti össze a gyerekek fuvarozgatásait, szakköreit, betegségeit a munkahelyével. Ha a jelenlegi beosztása ezt nem teszi lehetővé, keressen másik munkahelyet ugyanennyi pénzért..
2015. jún. 23. 16:22
 3/13 A kérdező kommentje:

Szerinte a szüleinket kellene befognunk erre a hozom-viszem feladatra. Nem is értem, honnan gondolja, hogy nekik ez a kötelességük.

Vele próbáltam megbeszélni, de nem érti, hogy mi bajom van azzal, hogy a szüleink legyenek az ingyen babysitterek.

2015. jún. 23. 16:27
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Én ezt a nagyszülős témát azért sem értem, mert pl. az én szüleim dolgoznak még. Édesanyám a véradóban dolgozik, kiszállásokra jár, egyszer délután 2re van otthon, máskor este 7re. Arról nem is beszélve, hogy ugyan bármikor szívesen segítenek, de egy ilyen rendszeres dolgot sosem sóznék a nyakukba. Nem az ő dolguk járni a gyerekeimért.

Azt kéne megértetned a pároddal, hogy nem normális a gondolkodása erről a dologról. Nem a nagyszülők kötelessége.. pláne ha még dolgoznak is. Nem is értem hogy gondolta...

2015. jún. 23. 16:30
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Írjátok össze az érveket a téma mellett, mind a mellette és az ellene. Aztán vessétek össze.

De egyébként én se értem, hogy ezt ő miért nem érti meg.

Oké, hogy a nagyszülők néha besegíthetnek, na de egy bizonyos határig, hisz nekik is van saját életük, nem lehet őket arra úgymond kényszeríteni, hogy állandóan ők hozzák el a gyerekeket. Egyszer-kétszer oké, de nem lehet állandóan.

2015. jún. 23. 16:32
 6/13 anonim ***** válasza:
0%

#1 Ez nem magyar mentalitás, hanem női mentalitás.

Kérdező:

Ha 3 kölköd van, akkor olyan munkát kellene keresni ami minél többet fizet. Had legyen már jó sora a kölkeidnek, ha már erre a borzalmas világra kellett őket hoznod.

2015. jún. 23. 16:32
 7/13 anonim ***** válasza:
#cpt És a gyerekért ki megy majd, ha a kérdező nem jöhet el a munkahelyéről? Az apuka biztos nem fogja megtenni.
2015. jún. 23. 16:35
 8/13 anonim ***** válasza:

Konkrétan miért? Minden férfi lelketlen szörny, akire a legegyszerűbb feladatot sem lehet rábízni?

2015. jún. 23. 16:59
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

#8 Miután maga helyett elsőként a nagyszülőkre gondolt és ezt teljesen természetesnek veszi, egyáltalán nem érzi azt, hogy mi ezzel a probléma, ezért úgy gondolom, hogy nem, nem lehet rábízni a feladatot, mert egyszerűen nem csinálná meg.

Az a felállás biztos nem tetszene neki, hogy oké, keresek egy jobban fizető állást, de ha nem elég rugalmas, akkor te viszed/hozod a gyerekeket. Ez egészen biztos, hogy nem lenne rendben neki.

Egyébként nem, nem gondolom, hogy a férfiak lelketlen szörnyek és nem lehetne rájuk bízni semmit. A párom bármikor segítene ebben, és sok más dologban is. Ugyanúgy apja a gyerekeknek ahogy én az anyjuk.

Viszont a kérdező férjét én a leírás alapján egyáltalán nem így képzelem. Legalábbis ami a viszem/hozom dolgot illeti.

2015. jún. 23. 17:05
 10/13 anonim ***** válasza:

Akkor lenne jogos beleszólnia hogy te mit szeretnél dolgozni, ha nyomorúságos szinten élne a családotok.

Az is lehet, és az már érthetőbb, ha nem a munka miatt veszekszik, hanem mert úgy gondolja, hogy a mostanihoz hasonlót tudtál volna találni jobb fizetéssel is ha két hétnél tovább keresel. 2 hét tényleg nagyon kevés, bár végzettségtől is függ a reális idő.

2015. jún. 23. 17:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!