Miért akarja ezt a HR-es tudni?
Nemrég voltam állásinterjún, és az interjúztató nagyon meg akarta tudni, hogy megyek-e majd máshova is állásinterjúra (vagy hogy más munkahely is érdekel-e valahol máshol).
ezt miért akarta tudni? talán azért, hogy ha ez az egyetlen munkahely, akkor kevesebb fizetést tudjon kialkudni? vagy ha máshol is keresek, akkor azt gondolja, hogy ez a munka nem érdekel annyira?
Szerintem az utolsó jól írta. (az elsö is)
De ez az a kérdés, amit talán jogilag fel sem tehetne, de te ezzel és egy pokerarccal elmondhatod, hogy erre a kérdésre nem szeretnél válaszolni.
Ugyen ezt válaszolhatod minden magánügyi kérdésre, pl van-e gyereked, tervezel-e családot, beteges vagy-e... Ezekre mindenképpen az a válasz, hogy erre a kérdésre nem szeretnék válaszolni.
Azért, hogy ha téged választanak, akkor számíthatnak-e rád.
Erre nincs nagyon jó válasz. Az sem túl jó, hogy ezer másik helyre beadtad és tök mindegy, csak jöjjön össze valamelyik. És az sem, hogy csakis ők az egyetlen elérhető munkáltatók a közelben.
Valami arany középutas, udvarias válasz kell ilyenkor. Pl. nagyon szeretnék az Önök cégénél dolgozni, ezért meg azért, de ha nem engem választanak, természetesen vannak más lehetőségek is.
köszi, mindenkinek ment a zöld
egyébként visszakérdeztem, hogy ez miért fontos, de csak hebegett-habogott, végül nem válaszoltam semmit...
a helyes válasz: igen, munkahelyet szeretnék váltani, több helyre beadtam a pályázatomat, hogy körültekinthetően tudjak választani
de a visszakérdezéssel sem lőttél mellé
de csak mert a "k-ra semmi közöd hozzá" nem elég diplomatikus
kész
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!