Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szemezéshez hogyan győzzem le ezt a félelmet, hogy ne érezzem kínosnak?
Tehát meglátok egy szép lányt akárhol (villamoson, utcán bárhol.), és amikor megpróbálnám rávenni magamat a szemezésre, sosem sikerül, mert mindig azt gondlom, hogyha nem jövök be a lánynak, akkor csak egykedvű tekintettel nézne félre, mintha csak azt jelezné: "Mit bámulsz, ne bámuljál már! " (vagy hasonlók) És tiszta kínosnak érezném ezt a helyzetet, hogy kellemetlen helyzetbe hoznám mindkettőnket.
Pedig a lelkem mélyén tudom hogy ez baromság, meg csak kifogáskeresés, meg nincsen vesztenivalóm, de mégis ott a helyszínen előugranak a negatív elképzelések, és onnantól borul az egész dolog.
Mit tudnék csinálni, hogyan hesegessem el az ilyen negatív gondolatokat, meg kifogásokat?
Most így belegondolva, hamarabb fogtam meg a lányok seggét, minthogy szemeztem volna velük. Mondjuk, ha erre volt igény... A szemezéssel én is úgy állok, mint te. Annyi nehezítéssel, hogy közelre még kancsal is vagyok. :D
Van amúgy tétje? Semmi. Tiéd a csaj? Nem. Ha meg sem próbálod, esélyed sem lesz rá, hogy ez változzon. Gondolj erre.
Az a baj, hogy nem szemezni akarsz, hanem úgy tenni, mint aki szemez. Nagy kettő!
A szemezés ugyanis nem a szemezésről, hanem a kíváncsiságról szól. Annak a kíváncsiságnak a következménye a bámulás, a szemezés.
figyi, szerintem a tudatos alapod megvan hozzá, ami abból áll, hogy nincsen veszíteni valód. Ha ezt tudod, akkor már nem vagy messze a dologtól, csak gyakorolnod kell. ha rádjönnek ezek a gondolatok, akkor mondogassad magadban, hogy "meg tudom csinálni, muszáj megcsinálnom"
Kezd először rondább, kövér csajokkal, és utána folytasd szépekke, hátha így jobban megy. Arra is gondolj, hogy nem számít, ha kínos, mert tök valószínű, hogy soha az életben nem látod a csajt megint.
Az egész szerintem önbizalom problémából is adódhat. Ha nem sportolsz, akkor kezdj el akármilyen sportot (én pl futok). Minden edzésen tűzz ki egy célt magad elé, ami nem nagyon könnyű, de nem is elérhetetlen. amikor szenvedsz, szorítsd össze a fogad és mondogassad, hogy "meg tudom csinálni, azért is meg tudom csinálni". de mehet ugyanez is kondizásnál.
A rendszeres sikerélmények nagyon hatékonyan üvelik az önbizalmadat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!