Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Miért ítélkeznek egyesek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért ítélkeznek egyesek ilyen kérdésekben?

Figyelt kérdés

Gyakran olvasom itt a GYIK-en, mikor felmerülnek egyes testi problémák, hogy XYZ nem megbocsájtható, mert tehet ellene, vagy épp, hogy meg akarják változtatni a másikat.

Egy példa: valaki nem elfogadható vagy undorító a másik számára, mert mondjuk túlsúlyos. (egy általános probléma)

Ilyenkor egyes emberek, magukat mintegy felsőbbrendűnek tekintve, minősíthetetlen módon beszélnek az adott emberről, mint ha ők bármivel is jobbak lennének, csak mert mondjuk nem küzdenek azzal a gonddal. Igénytelennek titulálják, meg szégyenérzetet próbálnak benne kelteni. Ugyan így, amikor párválasztásról van szó, kommentekben az ilyen emberek minősíthetetlenül beszélnek másokról. Oké, hogy valami külső tulajdonság nem tetszik és nem kell a párodnak elfogadni egy olyan embert, aki nem tetszik, de mi az, hogy "tehetne ellene", meg "nem megbocsájtható"? (elég sok ilyet olvastam már) Ezzal azt sugallja, hogy a másiknak meg kéne változnia, csak azért, hogy valaki szépségideáljának megfeleljen.

Most konkrétan azt kifogásolom, hogy az ilyen emberek úgy ítélkeznek, mint ha bármi joguk lenne ítélkezni azok fölött az emberek fölött, mintha amazok nem is lennének emberek. Elég felháborítónak találom és már nagyon sokszor találkoztam ezzel.

Velem is előfordult már, hogy nem tetszett valaki. De soha nem zavartam volna el edzőterembe vagy mondtam volna, hogy miattam változzon meg, sem azt, hogy maga miatt. Ez úgyis fölösleges. Ha akar, majd megváltozik, maga miatt. Vagy nem. De azért kíváncsi vagyok, hogy mi játszódik le az ilyen emberek agyában.

2016. júl. 16. 17:53
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanaz, mint bármikor, amikor akármilyen témában ítélkeznek. Kell a csöppnyi önbecsülésük megerősítése, hogy ők szépek, jók, szerethetők. Sajnos sokan ezt azzal a szánalmas módszerrel igyekeznek elérni, hogy lekicsinyelnek másokat. Mert majd így különbnek fognak tűnni mellette.
2016. júl. 16. 18:05
 2/11 anonim ***** válasza:
53%
Nézd, ítélkezni tényleg nem kell, de a túlsúly jellemhiba is. Megértem, ha vki nem tudja megbocsájtani, pedig én is duci vagyok. Csomót sportolok, de szeretem a kaját, és a kísértéseknek engedni valahol Isten ellen is való. Én sem bocsátom meg magamnak az undormányos testemet. Ettől függetlenül a párom is pocakos (előtte amúgy csak vékony pasijaim voltak), és őt nem tartom hibás árunak (de azért fogyhatna, mert most én is fogytam).
2016. júl. 16. 18:25
 3/11 anonim ***** válasza:
49%
Pl gyerekként még kövérebb voltam és az osztálytársaim leprásnak csúfoltak és rugdostak, és jól tették, mert akkor le is fogytam 80-ról 57kg-ra.
2016. júl. 16. 18:27
 4/11 A kérdező kommentje:

Ez elég sajnálatos. De emberileg azt hiszem az ilyenek elég szánlmasak.

A túlsúly nem jellemhiba, legfeljebb esztétikai. (és bizonyos szinten túl egészségügyi)

Én pl több, mint 40 kilót fogytam. De nem érzem magam sem többnek, se jobbnak azóta sem. És mindig elborzaszt, hogy milyen öntelt, felfuvalkodott és gonosz emberek vannak.

2016. júl. 16. 18:53
 5/11 anonim ***** válasza:
Szerintem szánalmas hangoztatni, de ha mondjuk olyan értelemben mondja a megbocsáthatatlant, hogy ő semmiképp sem járna túlsúlyos emberrel, akkor abban nincs semmi rossz.
2016. júl. 16. 18:55
 6/11 anonim ***** válasza:
#4 40kg-os foyás után nyilván nem érzed magad többnek, maximum kevesebbnek. :) a kövérség nyilván esztétikai hiba, de a hozzá vezető út az gyakran jellemhiba, ami olykor neveltetésből is ered. Szóval ha választhatnék hogy egy vékony lányt válasszak aki tesz azért hogy vékony legyen, vagy egy vastag lányt, aki nem tesz érte, akkor nyilván a vékonyt fogom választani, mivel a gyerekünk egyik legfontosabb példaképei reményeim szerint mi leszünk, így kisebb valószínűséggel lesz ő is vastag, ami ugye előny a párválasztásnál. Szóval ha szerinte undorító az hogy én a legjobbat akarom a gyerekemnek, akkor bekaphatod. :)
2016. júl. 16. 19:12
 7/11 A kérdező kommentje:

Nem azt mondtam, hogy az a baj, hogy valakinek nem tetszik és ezért elutasítja az illetőt. Ez érthető, elvégre ha valaki nem tetszik, nem tetszik. Akkor van gáz, mikor az ilyen emberek osztják az észt, hogy jellemhiba, meg változzon meg az adott ember, meg mindenféle jelzőkkel illetik. Na EZ a probléma!

Te meg máris jössz, hogy bekaphatom... csodálatos.

2016. júl. 16. 19:29
 8/11 anonim ***** válasza:
De én nem osztom spontán az észt, csak Te kérdezősködtél. És mondom, én is kövér vagyok.
2016. júl. 16. 20:48
 9/11 anonim ***** válasza:
#7 Olvasd el, hogy mely esetben kaphatod be, és döntsd el, hogy fennáll-e az az eset.
2016. júl. 16. 22:47
 10/11 anonim ***** válasza:
# 9: Te nem igazán tudsz szöveget értelmezni, úgyhogy ha a legjobbat akarod a gyerekednek, keress egy olyan nőt, aki vékony, emellett pedig intelligensebb, mint az átlag.
2016. júl. 16. 22:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!