Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért van az, hogy én próbálok éretten viselkedni, mégis mindig egy szappanoperára hajaz a magánéletem?
Volt már mindenféle csúnya sztori, és nem tagadom, volt, hogy hazudtam, átvertem valakit, elhallgattam egy csókot, több emberrel kavartam egyszerre, stb, de akár hiszitek, akár nem, egyik sem volt szándékos, és soha nem akartam megbántani senkit, sem bosszút állni. Ezt most hosszú lenne kifejteni, de a lényeg, hogy az ilyenek után mindig szakítottam is, mert bántott az egész.
Hogyan lehetne tenni ez ellen, miért nem megy a komoly párkapcsolat?
20N
Föltetted már egyszer ezt a kérdést, de nem nekünk kell tudni rá a választ.
Nem mi alakítjuk az életedet, hanem te saját magad!
Azért nem megy a komoly párkapcsolat, mert ahhoz felnőtt emberek kellenek, te pedig nem vagy az.
"volt, hogy hazudtam, átvertem valakit, elhallgattam egy csókot, több emberrel kavartam egyszerre, stb."
Aki valóban komoly, boldog, bensőséges párkapcsolatot szeretne, az nem tesz ilyet.
"...de akár hiszitek, akár nem, egyik sem volt szándékos..." - WTF??? Elestél, és beleakadt a nyelved a másik szájába? Amikor hazudtál, kést tartottak a torkodhoz? Amikor több emberrel kavartál egyszerre, mindegyik kényszerített valahogy?
A felnőtté válás első lépcsőfoka, hogy vállaljuk a felelősséget a tetteinkért (előszöris saját magunk, aztán a másik fél előtt), ill. tisztában vagyunk azok következményeivel - oké, értem, szakítottál is, remek. De ha nem úgy viselkednél, mint egy 16 éves kis hormonbomba, akkor nem "kellett volna" szakítanod sem.
A felnőtté válásnak az is velejárója, hogy felülemelkedünk a pillanatnyi vágyainkon, ill. képesek vagyunk felmérni azokat, és mérlegelni, megéri-e engedni nekik. Sőt, el is lehet engedni őket egy szempillantás alatt anélkül, hogy hatalmas áldozatként élnénk meg... de ez már min. level 26-28, még odébb van.
Szóval 1. kérdésedre a válasz: azért van ez, mert szellemileg egy kiskamasz szintjén állsz.
2. kérdésedre a válasz: úgy lehetsz ez ellen, hogy felnősz...
Egy plusz tanács: szerintem érdemes lenne elgondolkodnod azon, hogy valóban, tényleg komoly párkapcsolatot akarsz-e? Nem lehet, hogy csak a környezeted nyomására érzed ezt? Hogy te is - ahogy az emberek nagy része - azt hallgatod nap mint nap, hogy csak és kizárólag párkapcsolatban lehetsz boldog, és élhetsz teljes életet?
Ezeket csak azért kérdem, mert aki zsigerből erre vágyik, és megvan a társa is hozzá, az nemhogy nem viselkedik így, de késztetést sem érez arra, hogy ilyeneket tegyen, mint te...
Egyáltalán nem baj az, ha te még "élni szeretnél", "ki akarod élni magad", stb... de akkor ne okozz magadnak plusz frusztrációt azzal, hogy az ellenkezőjére törekszel annak, amire valójában vágysz.
Pl. mikor egy sráccal együtt voltam nem rég óta, előkerült az exem, találkoztunk, és újra össze akart jönni, nekem meg hiányzott... Azt hittem, hogy már túl vagyok rajta, de rájöttem, hogy baromira nem voltam. Úgyhogy végül visszamentem hozzá, és együtt voltunk még utána 1 évig.
Volt olyan is, hogy találkoztam egy sráccal, mikor kapcsolatban voltam, de én nem randira gondoltam, ő viszont igen, és lesmárolt... Ezt nem mondtam el a pasimnak, mert féltem, hogy összeverte volna, és abban sem voltam biztos, hogy engem sem ütött volna meg... De végül szakítás lett belőle, mert már alapból sok problémánk volt.
Ilyesmikre gondolok. Szóval olyan sose volt, hogy mondjuk elmentem bulizni, és lefeküdtem valakivel, egyébként sem járok bulizni. Csak valahogy mindig felbukkan valami olyan ember, akinek nem kéne.
Ezt a kérdést magadnak kell hogy megválaszold, mert ezt csak te tudhatod. Valahol belül mélyen, tudat alatt, ott a válasz. lehet hogy tudod most is, csak félsz magaddal szembe nézni, avagy az igazságtól félsz, félsz kimondani.
Alapos önismeret kellene. neked, hogy mit miért csinálsz.
Valószínű a gyerekkorodból ered. Rossz nevelés vagy a környezeted hatására vezethető vissza.
Gondolom, hirtelen, meggondolatlanul hozod a döntéseidet, lobbanékony természeted lehet. Vagy nem mered elmondani az igazat, mert annyira félsz a reakcióktól.
Érzelmileg buta vagy, gyerekes, meggondolatlan vagy.
Nem voltál te még soha szerelmes szerintem, és a testi vágy, testi vonzalom dominál nálad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!