Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nők, milyen pasikra mondjátok, hogy normális?
Ó, én már megtanultam a leckét évekkel ezelőtt. Egyetlen fillért nem költök nőre, ha annak nincs hozadéka.
A barátnőmre költök szívesen, még az Örsön a koldusoknak is rendszeresen adok, sőt egy kutyamenhelynek is be szoktam fizetni egy éves csekket, de idegen nőre egy büdös kanyit se vagy törjön le a kezem.
Amúgy meg továbbra sem értem, hogy ha ilyen könnyen dobálóztok a pénzzel, nevezik egy kis csóri kólának azt a valójában több ezres koktélt, akkor miért is nem a saját pénzetekkel teszitek?
Mi akadálya van annak, hogy a nők hívják meg a férfit?
Számomra akkor normális, ha intelligens, művelt, nyitott gondolkodású. Tudja mit akar, érzelmileg felnőtt, magabiztos. Ne legyen suttyó.
Külsőre nem tudom, nincs ideálom. Vagy bejön, vagy nem.
21es
Meghívhatja a nő is a férfit, én férfibarátokat rendszeresen meg szoktam. Azonban az udvarlásban amíg élnek ezek az ámbár lovagias, de kissé szexista gesztusok, a legtöbb nőnek nem jut eszébe: nehogy még a férfi sértődjön meg (amúgy párkapcsolatokban azért általában felezni szoktak). Menj nyugatabbra, ott nem szokás a nőket meghívni, és a nők sem hívnak meg senkit.
Ha változtatni akarsz ilyen irányban, nagyon egyszerű a dolog: a patriarchális berendezkedést billentsük el az egyenlőség felé. Ahol kivesztek az ilyen gesztusok sem azért vesztek ki, mert a nők belátták, hogy de bizony mi is meghívhatnánk a férfiakat, hanem az egész társadalom gondolkodásában benne van, hogy ha a nők és a férfiak közt nincsenek pl. keresetbeli különbségek, teljesen értelmetlen fenntartani ezt az atyáskodó meghívást. És akkor ehhez hozzátartozik, hogy elismerjük, hogy a nőknek is lehetnek szexuális igényük, nem becsméreljük azt a nőt, aki belemegy egyéjszakás kalandokba (hiszen a férfit sem becsméreljük), nem kell "vadászni" a nőre, hiszen ő is kezdeményezhet...szóval sok minden változással járna együtt a gondolkozás változása.... azonban Magyarországon a megkérdezettek 70%-a még mindig a patriarchális társadalmi berendezkedést támogatja (van róla stat, nem a hasamra ütöttem). A feministákat szokás azzal piszkálni, hogy ha bármi panasz van "ti akartátok, kellett nektek az emancipáció" (ja hogy egyébként a posztkommunista országokban mi állunk ebben a legsz...rabbul??? lásd, 70%), nos kedves férfiak, kellett nektek ez...
Évszázadok hagyományainak eredménye.
23-as
Én sem szexre való meghívásként értelmezem, ellenben ez a gondolatod épp az, amit magam is írtam: "amennyiben pedig nem érdekli a pasi,megköszöni es nem fogadja el"
A gond vele, hogy én még egyetlen(!) nővel sem találkoztam, aki ezt a gyakorlatban is vállalta volna. (Azt gondolom kitalálni sem nehéz, hogy hány nő hívott meg engem...).
El se hinnétek micsoda érzelmeket váltana ki egyetlen nő is, aki egy mosoly keretében lazán úgy reagálna, hogy szimpi vagy, meghívlak. Annyira arra vagyunk kondicionálva, hogy vagy fapofával ignorálnak, mintha egy noname barom lennél a karámból, jelentéktelen, érdektelen vagy nyájasan elfogadja, érdeklődést színlel ami baromi hirtelen változik át undorrá, megvetéssé és lenézéssé, hogy finoman jelezze, már megkaptad, ami "jár", húzhatsz innen.
Talán ne tudom kellőképp érzékeltetni a kettő közti kontrasztot vagy hogy mit éreznénk, ha végre nem egy önkéntes automata pénztárcaként kezelne egy, egyelőre még vadidegen nő, hanem valóban őszintén, nyíltan és korrekten, maga is valamit bedobva a közösbe, hogy a célunk sem csak névleg legyen közös.
24-es
fogalmam sincs, hogy miért hoztad be ezt ebbe a témába. Ha az a gondolatmeneted, hogy majd korrektek lesznek a nők, ha ez, meg az a teljesen témába nem illő követelésük teljesül, akkor az egy elég nagy baromság, kvázi zsarolás.
Amit én leírtam, az a teljesen színtiszta és következetes erkölcs, semmi több.
Amúgy nem értem miért hivatkozol a nyugatra, hisz a már amúgy számtalan fórumon leleplezett kamu gender wage gap arrafelé a magyarnál is elvileg nagyobb...
De mindegy, ezt tényleg ne keverjük ebbe bele.
- ápolt, igényesen öltözködik (ez alatt tényleg az alapokat értem: rendesen fürdik, használ dezodort, ismeri a fogkefét és a fogkrémet is és nemcsak látásból, a haja ápolt és illik a haja az arcához, a ruhái tiszták, színben-fazonban passzolnak hozzá és tud alkalomhoz illően öltözni
- tájékozott, intelligens, művelt, olvasott, érdeklődő, lehet vele több témában is beszélgetni
- határozott, férfias fellépésű (itt sem azt értem, hogy izmos vagy bunkó, hanem hogy nem fél kiállni az igazáért vagy a véleménye mellett)
- vannak ambíciói, van jövőképe (magyarul nem munkanélküli segílyből sörözik és nyíg, hogy miért olyan pénzéhesek a nők, hogy nem akarnak vele összejönni... kocsi nekem nem kell, az sem baj, ha MÉG a szüleivel él, de legyen igénye velem elköltözni a későbbiekben), jó a munkamorálja
- vannak egyéb hobbijai is, mint az evás-alvás-szex
- illemtudó és udvarias
- nem anyuci szoknyáján ül, és már levágták róla a köldökzsinórt (szóval nem az van, hogy anyu füttyent, ő ugrik, meg ha az anyós undorító módon fúr is, akkor is én vagyok a gonosz, ha megemlítem)
59%os: személy szerint én még csak nem is az italozgatásokra gondoltam, hanem mindennapos emberi kommunikációra, pl munkatársak, ismerősök között (ha elsőre nem tudsz beazonosítani, én vagyok az, akinek írtad, hogy bsszam meg magam :) )
Mondjuk az italt is egyre több nő fizeti magának, de ha pozitív akarsz lenni a dologgal kapcsolatban, akkor gondolj arra, hogy második esélyt veszel egy nőnél, aki bejön.
Nem a folytatást fizeted ki, (szexet/következő találkát/közös sírhelyet) hanem azt, hogy ott van a nő veled bizonyos ideig, miközben csak rád figyel, te pedig előadhatod, hogy mekkora személyiség vagy. Onnantól, hogy megkaptad az esélyt, már csak rajtad állnak a dolgok. (És nem, még mielőtt ezzel jönnél: nincs olyan, hogy a nő előre eldönti, hogy te érdekes vagy-e vagy sem. Vagy az vagy, vagy nem...)
De mint mondtam, egyre többen fizetik az italukat, szóval nemsokára már ez sem lesz téma...
Tudod 28-as, na mi biztosan soha nem fogunk összejönni.
No nem külső miatt vagy nem megfelelő értelmi szint lesz az oka, hanem gyökeresen másképp gondolkodunk.
Te írtad, hogy dicsérjelek meg, amiért egyre több nő fizeti a piáját, majd kb ugyanebben a mondatban kifejtetted, hogy na örvendezzek, hogy megkaptam az esélyt hogy "bizonyítsak".
Ma-má.mé-én? Miért nem mindketten?
Hol van az ünnepelt emancipációd ilyenkor?
Miért gondolod, hogy csak nekem érdekem, hogy összejöjjünk és miért csak az é felelősségem/bénaságom, ha nem sikerült?
Én azt hittem, hogy mindkét félnek azonos az érdeke. Most akkor naiv volnék?
Sőt, eleve miért nem fog tiltakozni egyetlen nő sem az oldalról ezért a mondatodért: "Nem a folytatást fizeted ki, (szexet/következő találkát/közös sírhelyet) hanem azt, hogy ott van a nő veled bizonyos ideig"
Most akkor mégis prostituálódsz egy piáért?
Nem, tudd meg, hogy nem esélyt akarok. Annál jóval többet érek. Azt akarom, hogy a nő is annyira küzdjön meg az egyenlőségen alapuló kapcsolatunkért, amennyire én teszem. Nem fogok lemenni pincsibe, áldozni be a pénzemet, hagyni, hogy bíráljon egy szelfibotos, facebook-függő, ÉNB-rajongó és mondja azt, hogy "ez most nem jött annyira át"...
Bocs, ha túl önérzetes vagyok, valszeg szimplán így jártam.
26-os tényleg nem fogod fel, hogy miért hoztam be a témába az emancipációt és a patriarchális társadalmi berendezkedést, ami (mármint az utóbbi) Magyarországra jellemző?
Ötleted sincs, hogy ez a két fogalom és az általad kiharcolni kívánt egyenlőség hogyan függ össze? Miért van az, hogy minél inkább egyensúly van a társadalmi berendezkedésben, annál kisebb a nyomás a nemi sztereotípiáknak megfelelő viselkedés irányába?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!