Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Más is tapasztalta ezt a családi háttérről?

Figyelt kérdés

Nem általánosítanék, nem tudom megítélni, hogy valójában hogy van. Csak a saját tapasztalatimat írom le.

Eddig minden lány, akivel ismerkedtem, barátkoztam vagy jártam, szinte kivétel nélkül igaz volt, hogy valamilyen "zűrös" családi háttérrel rendelkeztek. Ez számomra nem jelentett hátrányt. Bár tapasztaltam az ebből eredő problémákat, mert megjelentek a lány személyiségében furcsa elemek, amik szerintem nem egészségesek. Hiába tűnt valaki műveltnek, rendesnek, vagy jókislánynak, valahogy mindig összeveszés lett a vége és én sokszor tulajdonítom annak a lány viselkedését, hogy nem állt előtte normális minta.

Nekem nagyon szerető szüleim vannak. Bár egyedüli gyerek vagyok és ezt belátom utólag, hogy hátrány, de mindenben támogattak. Bármilyen problémával fordulhattam hozzájuk. Olyannal is, amihez nem értettek. Ők is veszekedtek persze, voltak viták, szidták egymást. De fizikai konfliktus soha nem fordult elő. Én még csak megcsalást is elképzelhetetlennek tartom.

Szóval azt figyeltem meg így utólag, hogy azok a lányok, akikkel eddig valamilyen szinten komolyabb baráti vagy párkapcsolati vagy ismerkedési viszonyban álltam, nem ilyen családból jöttek. Vagy elváltak, vagy elhidegültek egymástól és ment a hazudozás meg a játszmázás.

Ez mennyire lehet az oka annak, hogy nem tudtam igazán normális párkapcsolatot kialakítani senkivel sem? Persze lehet, hogy velem is bajok vannak. Csak nekem inkább úgy tűnt, hogy a másik fél a türelmetlen, hisztis, figyelemre vagy szórakozásra vágyik, nem bír magával...

Érdekelne mások véleménye

2016. máj. 9. 18:46
 1/8 CptTomato ***** válasza:

Nem derül ki a korod....

És bár nem mondom hogy a családi háttér nem befolyásolja a személyiségét az embernek szóval így a kapcsolatait is,de egy felnőtt embernek, mondjuk 23+ jó esetben egyetem után az önálló élet küszöbének valamelyik oldalán, illik az ilyesmit kezelni, adott esetben akár mind két fél helyett is.(hátha úgy észhez tér a másik fél)

F/28

2016. máj. 9. 18:49
 2/8 anonim ***** válasza:
Igazad van. Viszont nekem az egykékkel kapcsolatban van nem épp jó véleményem.
2016. máj. 9. 18:53
 3/8 anonim ***** válasza:
Szerintem ez hozzájárulhat ahhoz, hogy nem sikerült jó kapcsolatot kialakítani, mert lehetséges, hogy a mondott lányokban egyszerűen más normák élnek, más mintát láttak, magyarán nem voltatok egy hullámhosszon, azonos értékítéletben. Utána lehet olvasni, az embereknek például különböző "szeretetnyelvei" lehetnek, és ez attól is függ, mit hoznak magukkal a családból. Ebben is lehet probléma.
2016. máj. 9. 18:54
 4/8 A kérdező kommentje:

(A koromat szándékosan nem írtam. Nem tudom mi jelentősége van. Én úgy tartom, hogy aki gerinctelen 20 évesen, az többnyire 30 évesen is gerinctelen marad, csak megtanul pár trükköt ami miatt beilleszkedik a társadalomba. Sztem a kornak igazán nincs jelentősége a valódi személyiségben. Én nem tartom igaznak azt sem, hogy ha valaki kicsapongó életet él, utána stabil és megbízható személyiség lesz, ha kiélte magát szexuálisan.)

Egy felnőtt embernek illik az ilyesmit kezelni... Hát én úgy látom senki sem kezeli. A felnőtt nők sem. A nők akiket látok, ránézésre frusztrált kis fruskáknak tűnnek, akik a meghosszabbított tinikurokat élik. Azok akikkel jobb ismeretségbe kerültem, valamennyire megbízhatóbbak és szerethetőbbek számomra. De a személyiségük valahogy mégis kibújik a zsákból.

Kezelni, kezelni... De hogy kezelni? Nem kezelik a mostani 23+osok sem, mert fel sem akarják ismerni a problémát. Az ő szüleik sem kezelték, leéltek egy életet, majd mégis egymás szivatásával vagy válással "kezelték" a helyzetüket.

Én próbáltam ezt kezelni valamennyire, amikor hosszabb kapcsolatom lett. Nagyon szerettem az illető lányt, türelmes voltam vele, mert tudtam hogy nehéz helyzetben van. De ugyanezt én nem kaptam meg fordítva, amikor nekem voltak problémáim. Végül nagyon csúnya veszekedések lettek a nagyon nagy szerelemből. Próbáltam észhez téríteni, úgy is tűnt hogy időnként sikerül és hallgat a szép szóra, de végül győzött a külvilág.

2016. máj. 9. 18:58
 5/8 CptTomato ***** válasza:

Megértem a frusztráltságodat ...teljes mértékben.

Nem a korod számított...csak most ezt hiába magyarázom egy 18-20 évesnek.

Amúgy csak arra próbáltam célozni , bár belátom nem igazán sikerült úgy mint ahogyan a fejemben összeraktam, hogy az életben tapasztalt dolgok és ezáltal a személyiség bővülése alakulása megtanítja(kellene) hogy egy kapcsolatban ezt hogyan kezeld, nem mondom meg hogy mert nem egyforma személyiségek vagyunk és nem vagyok benne a te kapcsolatodban(remélhetőleg :D ) ...

De csak hogy egy nagyon extrém "példát" mondjak, tudni kell mikor kell bevenni azt a bizonyos lesz**om tablettát... vagy mikor kell alázatosan megértően viselkedni, vagy mikor van itt a diplomatikus anyázásnak ...meg a kiborulásnak.

Ezt sehol senki nem tanítja, és jobb is így mert ezt mindenkinek magából kiindulva kell kezelnie.

2016. máj. 9. 19:08
 6/8 anonim ***** válasza:

Ha neked nem sikerült egyetlen normális kapcsolatot sem kialakítnai, akkor szerintem inkább magadba kéne nézni. Ha mindig csak olyan lányokkal hoz össze a sors, akiknek rossz a családjuk, az is belőled fakad, hogy pont hozzájuk vonzódsz.

Ami a családot illeti, a gondolatmeneted szép és jó, de az felmerült már benned, hogy erről nem a gyerekek tehetnek? Ők az áldozatok ebben az egészben. És lehet hozzájuk vágni, hogy "kezeljed", de hogyan? Te könnyen beszélsz, de ők soha nem láttak semmi mást, elképzelni sem tudják hogyan kéne helyesen csinálni. Azt várod el tőlük, hogy a nulla útravalóból teremtsenek valami jót. Utánaolvasgatni teljesen más. Mint ahogy saját bevallásod szerint te sem tudod elképzelni, hogy milyen lehet egy rossz családban felnőni. Meg aztán azt is megnéznémm de milyen könnyen változtatsz a dolgaidon 2x év megszokás után, mégha tudod is hogy kell.

2016. máj. 9. 19:22
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy meg engem folyton egykékkel hoz össze a sors baráti és kapcsolati szinten is és elképesztő számomra hogy milyen önzők és alkalmazkodásra képtelenek. És ezt egyrészt azért mondom, mert ez valóban igaz az életemre, másrészt meg azért, hogy lásd mennyire általánosítasz. Azok a tünetek amiket leírtál, mindenféle embereken tapasztalhatók, nem csak a rossz családoknál.
2016. máj. 9. 19:25
 8/8 anonim ***** válasza:
Most ez lehet nagyon együgyű hozzá szólás lesz. Kimondott debil, csóró, zűrös, alkesz, agresszív, rideg családból jövök, "véletlen"gyerek vagyok. Eddig csak olyan férfiakhoz tudtam vonzódni hosszú távon, akik ebből legalább egy tényezőn átestek, mert ők "mások", túlérzékeny vagyok és elvárom, hogy ő is az legyen, mert egy szerető, gazdag, kiegyensúlyozott, értelmiségi, érzelmileg sokat nyújtó családból származó sose fog tudni megérteni, és én se őt. És nem is foglalkoznak velem eleve az ilyen férfiak, a többségük lenéz.
2016. máj. 10. 00:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!