Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Valaki tapasztalta már SAJÁT MAGÁN az ellentétek vonzzák egymást elvét?
Nem tudom elképzelni hogy a Hollywoodi filmeken kívül (ahol a kemény rosszfiú beleszeret a visszafogott introvertált lányba) ez hol működik... Mármint ha most az én ellentétem vesszük, akkor egy introvertált, otthonülős, magának való, önbizalomhiányos döntésképtelen alak kéne hogy tetsszen? Mégis milyen alapon?
Egy alapvetően extrovertált mi vonzót talál egy introvertáltba? Egy világjáró, boldog lehetne egy otthonülős mellett? Egy jó életszínvonalra vágyó ambíciózus ember boldog lehet egy megalkuvóval akinek nem fontosak az anyagi javak? Mélyen vallásos a nem vallásossal? Telejs eltérő politikai nézeteket vallók? Szerintem szimplán nem igaz ez az elv és a hasonló alapvetően a hasonlót vonzza. Nektek van SZEMÉLYES ellenpéldátok erre?
Nekem van. Én elég visszahúzódó vagyok bizonyos közegekben máshol viszont nagyon nyitott és határozott. Elég szemétkedõs vagyok és a mûvészetek érdekelnek nagyon szorgos dolgos vagyok. Külsõre viszonylag magas (170cm) sötét haj sötét szemek
Ezzel szemben a párom egy nagyon kedves, figyelmes és elõzékeny férfi. Informatikus és programozó, intelligens és introvertalt. Azóta nyílogat meg egy két embernek mióta ismer. Õ nem olyan közvetlen mint én kicsit lusta. Külsõre õ iszonyat magas (185-190cm) világos haj, világosabb szemek.
18L 21F
Én egy otthonülős kicsit antiszociális emberke vagyok,iskolába járok és pár naponta maszek melót csinálok (fiatal vagyok még),szabadidőmbe gépezek,életembe kb. 2-szer ha voltam valahol bulizni.Nem vagyok valami erős az ismerkedésbe,mivel a körülöttem lévő emberek túlnyomó többsége bunkó,buta,tömeg ember,barátaim sincsenek csak 1-2 ismerős.Azt leszögezném nem azért van mindez mert csúnya vagyok,hanem mert ilyen beállítottságú vagyok.
Barátnőmnek ellenben nagyon sok barátnője van,szokott is velük összejárkálni (nem szórakozóhelyre hanem inkább háznál),ő már melózik rendes munkaidőbe,3 évvel (!!!) idősebb is nálam,nagyon közvetlen,mindenkivel barátságos.
Na már most a leírtak alapján eléggé ellentétesek vagyunk,de tudod szeretjük egymást és szeretjük hogy a másik ilyen.Ezt ne úgy értsd hogy neki bejön az hogy nem vagyok valami barátkozós fajta,vele természetesen gyakran elmegyek kettesben de neki nem probléma az hogy nem túl tág a "baráti" köröm,és persze engem se zavarnak a barátnői.
Örülök ennek a kérdésnek egyébként,mert szerintem is hülyeség hogy az ellentétek vonzzák egymást,de van olyan mikor 2 dolog kiegészíti egymást.
Ő néha ad nekem egy kis löketet,cserébe én nyugit tudok neki nyújtani.Remélem érthető miről is beszélek.
Szóval,még ha úgy is tűnik hogy 2 fél eléggé ellentétes,attól még meglehet találni a harmóniát.
#2 a te és az én helyezetem is a "zsák a foltját" szituáció. Nem tettem hozzá,hogy én nagyon idegeskedõs, és türelmetlen vagy a barátom ellenben olyan mint egy nyugodt tó. Mindig lenyugtat. Én direkt örülök, hogy mások vagyunk mert kiegészítjük egymást, nehezen tudnék olyan emberrel együtt Lenni mint én, õ se értem,hogy csinálja :D
#1 voltam
Csak részben. Nekem valahogy úgy alakult, hogy alacsony létemre a magasabb pasikkal jöttem ki jobban mindig. Illetve az ellenkező nem vonz, szóval én nő vagyok és kizárólag a férfiak vonzanak. :-) Viszont olyan nem volt, hogy mondjuk az én viselkedésemmel, természetemmel, elképzeléseimmel totál ellentétes emberrel működött volna. Régebben visszahúzódónak tűntem, de csak mert elnyomtak, aztán egyszer megelégeltem, és nem érdekelt többé, mit szólnak hozzá mások, azóta jobban is érzem magam a bőrömben, és hasonló habitusú emberek társaságában érzem jól magam, illetve olyanokkal, akik eleve ilyen dinamikusabbak, azt érzem, hogy nekem is lendületet adnak és még jobban tudok nyitni. Gyerekként voltam ilyen még iskolás korom előtt, de így, hogy visszatekintek, úgy tűnik, hogy vissza akartak fogni, le akartak csendesíteni. Ez kb. érettségiig majdnem össze is jött, aztán beintettem.
A magasságkülönbségen nem nagyon tudok olyat, hogy pont az ellentétem vonzott volna. Mondjuk én eleve szerettem volna nagyobbra nőni még egy kicsit, de ez van, cipővel kompenzálok, amennyire tudok, meg segítséget kérek magasabb férfiaktól, ha valamit én nem érek el.
A szerelemben nem, de baráti szinten már igen :)
Kissé gyerekeskedő, sokszor bizonytalan ember vagyok, viszont van egy lánybarátom, aki egy nagyon határozott, sokszor anyáskodó, karakán csaj. Nagyon örülök, hogy a barátomnak tudhatom, ugyanis rengetegszer megkapom tőle azt a löketet, ami szükséges ahhoz, hogy összeszedjem magam és csináljam tovább a dolgom. Valamint rendszeresen kapom tőle a fejmosást is, ha valami hülyeséget csinálnék :D
Tudom, hogy bármikor fordulhatok hozzá, ha bajom van és ez ad egy nagyon erős biztonságérzetet :)
22/F
Aki 100%-ban az ellentéte másnak, azzal szerintem senki nem tudna normális, működő kapcsolatot kialakítani. De ha 1-2 dologban ellentétek, az összes többiben meg egyet értenek, akkor nem hiszem, hogy ez gondot okozna.
Én pl. szociális fóbiás vagyok, legszívesebben soha nem megyek el itthonról munkán kívül sehova. A volt barátom nagyon társaságkedvelő volt, saját klubokat is szervezett alaptított, rengeteg barátja volt. Ő néha elcipelt ilyen rendezvényekre magával. De legtöbbször kettesben voltunk csak, és ilyen helyekre egyedül ment. Ő vallásos volt, én ateista vagyok. De ez sem okozott gondot, mivel nem dörgölte az orrom alá a vallását, nem akart megtéríteni soha, szóval elég ritkán jött egyáltalában szóba a vallás téma. A többi dologban viszont teljesen egy hullámhosszon voltunk egymással. Az érdeklődési körünk, hobbiaink megegyeztek. Engem ez vonzott hozzá, a hasonlóság, nem pedig a különbség.
Én visszahúzódó, félénk, csendes, kissé önbizalomhiányos típus vagyok, a férjem beszédes, tipikus nagydumás, nyitott, barátkozó, nálam jóval magabiztosabb.
Nagyon szeretjük egymást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!