Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ellentétek vagy a hasonlóságok vonzzák egymást?
Bár az "ellentétek" gyakran vonzzák egymást, a "hasonlóságok" általi kapcsolatok tartanak ki tovább.
Ez elég rövid, bele lehet kötni, de az esetek nagy többségében így van.
Nekem az működik, ha hasonló ritmusban élünk, hasonlók a hosszú távú terveink, de mellette vannak olyan nem hasonlóságok, amik kiegészítik egymást illetve nem kibékíthetetlenek egymással. Így nem egymás klónjai vagyunk, de a lényeges dolgokban azonos ütemben és azonos irányban tudunk haladni.
Pl. jó, ha tudunk segíteni egymásnak, amiben egyikünk-másikunk jobb, de mondjuk nem tudnék hosszú távú kapcsolatot elképzelni olyannal, aki teljesen más ritmusban éli az életét, mint én, mert ha passzívabb nálam, akkor ő nem tud velem lépést tartani, engem meg ez bosszant, ha meg túlságosan túlpörög, akkor én nem tudom tartani vele a lépést.
Amiket írtál, azokban a tulajdonságokban változó. Én nagyon sovány voltam fiatalabb koromban és nagyon kövér barátom volt, nem emiatt lett vége a kapcsolatunknak, fizikailag mindvégig vonzódtunk egymáshoz.
A férjem dominánsabb, határozottabb, beszédesebb, én csendes, félénk, visszahúzódó vagyok és sok éve imádjuk egymást.
Szerintem inkább az értékrend, a jövőkép lehet a meghatározó, az együttműködési készség, meg hogy az ellentétes tulajdonságokat tiszteljük, szeretjük a másikban, segítjük, kiegészítjük egymást, vagy inkább zavarónak, irritálónak tartjuk.
Meg persze azért közös pontnak mindenképp lenni kell.
Legyen elég hasonlóság, hogy meglegyetek egymás mellett és mellette legyen elég különbség, hogy tanulhassatok egymástól.
A túl sok egyikből sem jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!