Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Miért nem tudok egyenesbe...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem tudok egyenesbe jönni önmagammal?

Figyelt kérdés

34 éves férfi vagyok. Túl vagyok már néhány kapcsolaton, és nagyon sokat csalódtam. Alapvetően elég intelligens embernek tartom magam, de a szerelem, az valahogy sosem jött össze igazán. Megcsaltak, hazudtak, nem feleltem meg az illúzióknak... Nyilván én is rengeteget hibáztam, de legjobb tudomásom szerint, mindig törekedtem arra, hogy helyesen döntsek, sosem voltam aljas, vagy gyáva.

Régen úgy kifacsartak érzelmileg, hogy évekig egyedül voltam. Tök átlagosnak tartottam magam külsőre is, aztán életmódot változtattam, teljesen megváltozott a kiállásom, a körülményeim, a mindennapjaim, persze pozitív irányba. Sok nő megnéz az utcán, néha mosolyognak rám, én meg egyszerűen leblokkoltam. Nem tudok mit kezdeni vele, teljesen passzívvá váltam. Persze jól esik, és az önbizalmam is rég helyrejött minden téren, ez biztos. Szóval visszamosolygom, nyugtázom, és ennyi. Nem vagyok depis, vagy ilyesmi, csak a nőkkel szemben van ez a helyzet. Nem tudok bízni senkiben, magamon kívül.

Hogyan változtathatnék ezen? Úgy érzem, teljesen elvesztem, nem tudom mit tehetnék, hogy befolyásolni tudjam a hozzáállásom, mert nem szeretnék örökre egyedül maradni.

Csak komoly, értelmes válaszokat írjatok légyszíves!

2016. márc. 12. 00:19
 1/6 anonim ***** válasza:

Hmmm... Ez érdekes.

Először a kérdésbe azt írod, hogy nem tudsz egyenesbe jönni magaddal. A kifejtésben azt írod, hogy teljesen megváltoztál pozitív irányba, nem vagy depis. Én úgy értem ebből, hogy jól érzed magad.

Majd azt írod, hogy teljesen elvesztél, de nem vagy depis?

Meg utána még egy ilyen. Nem tudsz bízni senkiben. Ugyanakkor nem akarsz egyedül maradni.

Na most hogy is van ez pontosan? :)

Persze értem én. Jóindulatúan kötözködtem, hátha átértékeled a problémádat és ezzel előrébb juttatlak.

Kb 10 évvel vagyok fiatalabb nálad és hasonló jövőt képzelek el magamnak, mint a tiéd. (És ezt még egy pozitív jövőnek tartom, mert legalább sikeres lehetek.)

Hallottam egy olyat, hogy a nők döntő többsége nem igazi felnőtt nő. És ugyanez igaz a férfiakra is állítólag. Tehát lehet épp azokból a nőkből fogtál ki. Elég nehéz eltalálni, hogy abból a szűk halmazból húzzunk, ami értelmes. De hát csak van annak az értelmes halmazba tartozó nőnek is valami felismerhető tulajdonsága, ami megkülönbözteti a többitől...

Azok a nők akik megnéznek és rád mosolyognak, náluk próbáltál kezdeményezni valamit?

Illetve egy valamit nem értek még. Ha ilyen kisugárzásod van és önbizalmad, akkor miért nem próbálsz meg te vadászni? Az értelmesebb nők közül kezdeményezni valakinél.

Még azt tudnám javasolni, hogy összeszedhetnéd azokat a dolgokat, amik az eddigi nőkkel voltak. Mik voltak a csalódások és milyen előreutaló jelei voltak ezeknek.

Amúgy ez a probléma senkinek sem könnyű. Nekem sem :( De próbállak biztatni téged. Nézd, 34 éves vagy, van tapasztalatod, elég intelligens vagy, biztosan van egzisztenciád is, nem kell már a tanulmányaiddal küzdened, megnéznek a nőd. Kb erőd teljében vagy :)

2016. márc. 12. 01:04
 2/6 anonim ***** válasza:

Nincs semmi baj veled.

Szimplán bizalomvesztés... Ez addig tart míg bele nem botlasz a NŐBE

A többi hölgyet meg addig is kezeld a helyén....

39N

2016. márc. 12. 01:08
 3/6 A kérdező kommentje:

Oké, felfogtam. :)

"Azok a nők akik megnéznek és rád mosolyognak, náluk próbáltál kezdeményezni valamit? "

Nem. Épp ezt írtam. Nyugtáztam, bejövök neki, ennyi. Ezt mintha teljesen negatívan látnám, mintha már beletörődtem volna, hogy ez már így lesz. Kihangsúlyozom, ezek nem tudatosan működnek nálam. Védelmi mechanizmus.

Egy barátom elhívott bulizni, ketten voltunk, jött egy lány ismerőse és annak két barátnője. Mind hárman jó nők voltak, de tényleg. Akkor is lett volna esélyem, de igazából csak haverként elröhögtem velük, és nem léptem, de abban a pillanatban nem is érdekelt, hogy lesz-e valami, vagy sem? Plusz, szerintem az ilyenekből max egy kaland lehetett volna, alkoholos befolyásoltság alatt, nem több. Legalábbis a tapasztalat ezt mutatja (nem csak az enyém)

Ne érts félre, zárjuk ki a lehetőségét, hogy nem a nők érdekelnek, mert de. Nagyon is. :D

"Ha ilyen kisugárzásod van és önbizalmad, akkor miért nem próbálsz meg te vadászni? "

A kóbor dugások nem érdekelnek annyira, hogy meg játsszam, vagy előadjam a nagy "vadász" szerepét...

Nem voltam és nem is leszek ilyen soha. Meg ahogy írtam, 34 vagyok... Más az értékrendem, mint 20 évesen. Komolyabb dolgok érdekelnek.

Volt két olyan nővel is dolgom, akik tényleg intelligensek voltak.

Mindketten úgy beleélték magukat a kapcsolatba az elején, hogy már ez a lehetetlen lila köd, tudod...

Az egyik lány:

"Úúú, de jó vagy, te vagy nekem a legjobb!

2 hét után már szeretlek nyuszi, etc...

Nem tudtam ezzel sem mit kezdeni, és 4 hónap után, mikor már elkezdték bennem zavarni az apróságok, amik előtte fel sem tűntek neki, már konfliktusokat generált. Vége is lett.

A másik lány is hasonlóan, az 3 hónapig tartott.

Elképzelnek valaminek, ami nem vagyok, aztán elmúlik a lila köd.

Már annyi féle nővel találkoztam.

Tudom, hogy van érettebb típus is.

Találkoztam olyannal is, de tök más világ voltunk. Semmi nem passzolt. Teljesen más volt a világképünk, pedig alapvetően, nagyon intelligens és vonzó volt. Igazi Nő!

Szóval mindezzel a hátam mögött, jelenleg nem tudom áttörni magamban azt az akadályt, hogy lépjek, mert minek? Pedig vágyom rá. Ez a vicc az egészben. Nagyon szeretnék valakit magam mellett tudni, akiben bízhatok, akivel tervezhetek.

"Nézd, 34 éves vagy, van tapasztalatod, elég intelligens vagy, biztosan van egzisztenciád is"

Ha egzisztencia alatt a kocsit és lakást érted, akkor nincsen... Szemétdombon születtem Pest egyik külvárosi lakótelepén, és elég nagy hátrányokkal indultam. Persze egész jól kerestem szakácsként, de már ott sem lehet 2 kilónál többet megkeresni, és akkor is beleszakadsz a munkába. Nem engedhetek meg magamnak ilyesmit.

Az egzisztenciát most kezdtem el csak építeni, külföldi munka által. (A vendéglátást abbahagytam)

"nem kell már a tanulmányaiddal küzdened, megnéznek a nőd. Kb erőd teljében vagy :)"

Látod, nem ilyen egyszerű.

És hogy érted, hogy Te is úgy képzeled a jövődet, mint én? Miért? Visszautasítasz mindenkit? Te sem bízol? Vagy inkább pusztán, csak a karrierre építesz?

Egyébként, köszönöm, hogy szántál rám időt! Rendes tőled!

2016. márc. 12. 01:48
 4/6 A kérdező kommentje:

ma 01:08

Igen, ezt mondták már, de elég meseszerűen hangzik. Remélem, azért igazad lesz. Neked is köszönöm!

2016. márc. 12. 01:54
 5/6 anonim ***** válasza:

Próbálkozz meg esetleg netes társkeresővel,az emberek könnyebben megnyílnak írásban.

Egyszerűbb a gondolatokat leírni, az értékrendeket tisztázni.

Ez a bizalom kérdés olyan,ha te nem adsz bizalmat senkinek, akkor ki fog?

Gondold végig,miben,mikben hibáztál a korábbi kapcsolataidban, és változtass.

2016. márc. 12. 02:38
 6/6 anonim ***** válasza:

Nem lehet, hogy egyszerűen csak ún. "holtponton" vagy?

Ismerem ez az érzést. Nekem is voltak végtelennek tűnő tépelődésim.

Ha már foglalkoztat a gondolat, akkor érdemes bíznod benne, hogy elindult egy ÉRLELŐDŐ FOLYAMAT. A leírtak alapján nem mondanám azt, hogy nincs remény...

Üdv: 42/N

2016. márc. 12. 07:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!