Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Valóban a nőkre jellemző hogy a ferfiasság jelzője mögé bújva megmentőt keress magának hogy így könnyebb legyen az életük?
Lehet kicsit provokatív a kérdés de nem annak szánom,tényleg kíváncsi vagyok rá.
Pl: férfi oldjon meg mindent ha baj van mert ő a férfi, férfi irányítson legyen határozottabb így megint könnyebb a nő dolga.
Sokszor látom azt hogy egy nő keress 100 ezer ft körül de ő elvárja hogy a férfinek több legyen a jövedelme legyen nagyobb egzisztenciája mert ő a férfi neki kell megteremteni az egzisztenciát.
Én nem akarnék olyan férfit, aki irányítani akar, engem ne irányítson senki, megoldani is meg tudok akármit egyedül. Pénzt keresek magamnak, azt se várom a férfitől, csak hogy ő is keressen magának.
De 100 ezer forint se nőnek, se férfinak nem elég, ha összedobják is kevés egy normális élethez, nem kizáró ok, ha ennyit keres, nem tud mindenki azonnal minimum nettó 300-400 ezerrel kezdeni amint elkezd dolgozni, de jobb, ha van az emberben (tök mindegy, hogy nő vagy férfi) hajlandóság meg tervek, miből csináljon több pénzt.
Nos amit én "elvárok", az csupán csak annyi, hogy támogassuk egymást. Legyen társ a mindennapokban. Ne a problémáimat oldja meg, hanem hallgassa meg azokat és biztasson, az nekem már bőven elég. Ha meg közös probléma adódna, azt természetesen együtt oldjuk meg együtt.
Én mondjuk azt is bevallom, hogy szeretem ha bizonyos dolgokban a férfi irányít.
Ebbe a pénztémába meg most nem folynék bele. Mert erről (itt) 1-2 férfi meggyőzhetetlen, csak a maguk "igazát" hajtják. Így meg felesleges véleményt formálni, mert zárt fülekre talál az ember. De majd rájönnek remélhetőleg, hogy egy normálisan működő kapcsolatot nem a gyakoriról fognak megtanulni működtetni.
Tudom, hogy bulvár kategória, de azért kattintsd végig:
Ez csak annyira provokatív kérdés, mint ennek az ellentéte, amivel néha-néha szintén lehet találkozni. ("Igaz, hogy a férfiak óriás csecsemők, akik az anyjuk szoknyája mögül kibújva olyan nőt keresnek maguknak, aki életük végéig főz-mos-takarít rájuk?"- gondolom ismerős)
Érdekes kérdés, de nem hiszem, hogy ilyen egyszerű lenne a dolog.
Ha erről a sztereotip női tulajdonságról beszélünk, akkor meg kell említenünk, azt is, hogy a férfiak nagy többsége imád az erős és megbízható "megmentő" képében tetszelegni. Nem egy férfi ismerősöm lesz láthatóan boldog attól, ha segíthet nőknek, pusztán azért, mert szeretik azt érezni, ha függenek tőlük. Fordítsd meg a kérdésed kifejtésében leírt szituációt: a férfiak nagy része szerinted hogy érezné magát, ha főleg a nő jövedelméből tartanák el a családot, ha nőhöz kéne menni kuncsorogni, ha valami bajuk van, és a nő lenne közülük a határozott vezéregyéniség?
Valszeg megalázva...
Ez a jelenség persze függ a környezettől, amiben felnőttünk, a tv műsoroktól, amiket gyerekként néztünk, és a társadalmi elvárásoktól is. Ha olyan világban növünk fel, ahol a hagyományosnak kikiáltott női tulajdonságok a gyenge, kedves, esendő; és a férfias tulajdonságok pedig határozott, erős, vezető, addig garantáltan élni fog ez az egész nőeltartósdi is valamilyen mértékben.
Manapság már rengeteg nő van, akiknek fontos az anyagi függetlenség, és nem játszik rá a segítségre szoruló nő szerepére, de az ilyeneket viszont simán leemancipuncizzák.
Természetesen az lenne a legnormálisabb megoldás, ha a felek nem alá-fölé rendelődnének egymásnak a kapcsolatban, ami hála az égnek ez manapság már egyre elterjedtebb, de ez már nem tartozik a kérdéshez...
Én nem várom el, hogy mindent a férfi oldjon meg. Szerintem ennek kölcsönösnek kell lennie. Ha nekem valami gondom van, hozzá fordulok segítségért, akkor segítsen ha tud. De ugyanez fordítva is igaz, nyugodtan jöhet hozzám, ha baj van, és én is segítek neki, ha tudok!
A párom amúgy ugyanolyan csóró mint én, ugyanott dolgozunk, ugyanannyiért, mint az összes többi a cégnél, szóval nem várom és nem is várhatom el tőle, hogy ő többet hozzon haza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!