Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha a nők annyira önállóak, akkor miért derül ki az esetek többségében, hogy képtelenek még a legalapvetőbb dolgokra is?
Mióta számít egy kapucsengő felszerelése a legalapvetőbb dolgok egyikének? Panelos vagyok, én se csináltam soha, de nyilván van hozzá leírás meg létezik google, meg tudnám oldani.
Egyrészt te se vagy százas, ha kiakadsz azon, hogy a barátnőd nem ért számodra alapvető, egyébként ritkán művelt dolgokhoz (általában az ember nem szerel fel 2-nél több kapucsengőt egész életében, legalábbis szerintem), másrészt a barátnőid problémája szerintem nem az, hogy más dolgokhoz értenek, hanem az, hogy hisztisek. Ha nem tudok valamit megcsinálni, nem vágom földhöz a cuccot, mint egy ötéves, hanem kérdezek, vagy hívok valakit, aki ért hozzá.
Egyébként ezek tényleg nem olyan alap dolgok, nekünk például nincs se tv-nk, se kocsink. Az ember nem attól lesz önálló, hogy profin kezeli a wordöt, hanem attól, hogy megoldja, amit ő maga meg tud, amit meg nem tud, arra keres valakit.
És arra gondoltál már, hogy ahelyett, hogy szóvá teszed, hogy igazán érthetnének ilyen "tök alap" dolgokhoz, inkább felajánlod, hogy segítesz, vagy megtanítod őket? Én is a párommal pakoltatom a bőröndöket a szekrény tetejére, mert 30 centivel magasabb nálam, és nem szokott problémázni ezen. Tudod, párkapcsolat, segítjük egymást. De ha nincs itthon, felállok egy székre, és problem solved.
Nem attól lesz önálló vki h mindenhez ért. Ha vmit nem csináltam még utánanézek h kell. Aztán ha úgyse megy; megkérek vkit v szakembert hívok.
Géphez elég jól értek, tudok glettelni és hidegburkolni, de a kaputelefon az nekem se alap.
Oké, látom kár volt kiírni a kérdést, mert egy értelmes válaszon kívül mindenkinek csak a szája habzik amiatt, hogy én milyen hatalmas dolgokat várok el.
Az ominózus kapucsengős esetről csak annyit, hogy egyrészt volt hozzá magyar használati utasítás, másrészt még képekkel is illusztrálva volt a felszerelés módja, ami, mint azt fentebb is írtam, annyiból állt, hogy egy AA elemet kellett tenni a csengőbe és fel kellett tenni egy 20 méternél nem távolabbi pontra a bejárati ajtóról a kapura két gyorskötözővel. Nem akarok megbántani senkit, de aki erre nem képes az nem önálló. Látom nagyon leragadtatok az elektronikánál, holott az esetek nagy részében halálosan egyszerű dolgokat kértem csak, amiknek nemhogy az elektronikához, de még az áramhoz se volt közük. Egy jogosítvánnyal rendelkező embertől elvárható, hogy tudja kezelni a váltót, ahogy egy egyetemistától is, hogy ne barmoljon egy egy zacskós rizst, szóval akármennyire is töröm a fejem egyszerűen nem jut eszembe egyetlen olyan eset se, hogy olyasmit kértem volna tőlük, ami a feltételezett tudásukat meghaladó feladat lenne. Nem értem miért kellene felnőtt embereket úgy kezelnem, mintha fogyatékos kisgyerekek lennének, akiknek mindent el kéne nézni és meg kellene csinálni helyettük mindent. A legfiatalabb barátnőm is 19 éves volt, azaz már bőven felnőtt, szóval egyáltalán nem kérek sokat, amikor annyit mondok, hogy legyen szíves rakja össze a bográcsállványt meg a gázzsámolyt, amit a gulyásfesztiválon 6-7 gyerekek úgy raktak össze, mintha legóból lett volna. Nem tudom honnan veszitek, hogy egy mindentudó nőt keresek, aki félkézzel elviszi a házat, a másikkal meg egy újat épít, csupán olyanokat szerettem volna, akik nem zuhannak össze, amikor egy totálisan egyszerű és önmagát adó feladatot kell megcsinálni, bár ezek szerint maximalistának számítok, ha elvárom egy nőtől, hogy ne fogjon ki rajta egy olyan tévé beállítása, amit arra terveztek, hogy 6 éven felüli gyerekek is tudjanak kezelni.
A fiútestvéremnek mai napig én rakom rendbe az informatikai cuccait. Hardver, szoftver egyaránt. Erről ennyit. Ahogy az előző is is írta. Ezt nem bontanám feltétlenül nemekre. Plusz van, akire ragadnak az ilyen dolgok és van, akire nem.
Ha vkinek pl nem jó a logikai készsége vagy térlátása, okozhat neki fejtörést, ami másnak látszólag egyszerű. Attól még lehet vkit önálló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!