Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok/Nők! Nektek mennyire sértő/degradáló, ha egy férfi "lecsajoz" titeket, nem pedig nőnek említ?
Rengeteg esetben érzékelem, hogy a nők előszeretettel pasiznak le minket. Nekem ez antipatikus. Sosem hívom csajnak a másikat, mindig nőként említem, még ha a viselkedése nem is ad okot arra. :D
Kort is írj!
Nekem is antipatikus, nem használom egyik szót sem.
Leértékelő ok nélkül argót használni bárkire.
Stílustörés.
Ha az egész beszélgetés argóval van, akkor természetesen helyénvaló.
9:
"Miért lenne sértő ha lecsajoznak?"
Mert LEértékelő. A szóban is belefogalmaztad, hogy LEcsajoznak.
Egyébként a csaj cigány jövevényszó, és sok helyen a cigányság putrisoron él, tehát mondjuk egy elitgimnázium angoltanárát vagy egy osztályvezető főorvost csajnak hívni, elég leértékelő.
"Azt kéne kideríteni te miért érzed a pasi szót degradálónak."
Mert egy sokkal magasabb társadalmi réteghez tartozik, nem a börtönviseltekhez, akiknek a szóhasználatában ez kialakult.
14. Te ezt gondolod a pasi szóról. Ki is derűlt miért zavar.
De ezt Te képzeled bele :)
15-16: Nektek kimaradt a felsőtagozatos nyelvtanoktatás. Stilisztikai, rétegnyelvi műveltséget nem szereztetek!
Nem tudjátok, milyen társadalmi közegben, mely kommunikációs helyzetben mi a helyes szóhasználat.
Mondjuk ezt egy műveltebb családban óvodás korban is tudják már a gyerekek.
17:
Azt mondják, a stílus maga az ember.
Idővel meg lehet tanulni kiszűrni azokat az embereket, akik nem azt mondják, amit gondolnak, nem azt gondolják, amit éreznek, illetve nem azt teszik, amit mondanak.
Ahogy egy busmann egy kiálló vékony szálból is észreveszi a vizet rejtő növényt a homok alatt, úgy lehet észrevenni a legapróbb jelekből is a jellemtelenséget.
És akkor ki lehet iktatni a társas kapcsolatokból az ilyen némbereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!