Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Abban mi a jó, ha valaki "leadja" valakihez az elvárásait?
Komolyan kérdezem, szerintetek egy olyan kapcsolatban, amibe az egyik fél azért megy bele, mert "jobb nem jut", ott melyik ember lesz boldog? Az, amelyik a másikra nézve a saját kudarcát látja, vagy amelyik folyamatosan érzi, hogy csak egy szükségmegoldás?
Ha a válasz "egyik sem", akkor miért adjátok ezt a tanácsot embereknek?
Nekem nincs ilyen élményem, de elképzelni se tudom....
Több részletben de volt már egy év is, amit egyedül éltem, de inkább úgy, mint így.
Igazából van ennek is két része:
Vannak azok akiknek reális elvárásai vannak és vannak azok,akiknek magukhoz képest irracionális elvárásai vannak.A második kategóriában van a nők 90%-a...
Szóval lehet itt magyarázni a dolgokat,de így jó eséllyel senkit nem fognak találni maguknak,ilyen irracionális elvárások mellett... És ezzel valójában maguknak ártanak a legtöbbet,hiszen elkezdenek sírni hogy jajj miért nincs már nekik senkijük sem,és ezen fognak rágódni.
24/F
Ha a nők 90%-ának lenne irracionális elvárása, 90%-uk nem lenne kapcsolatban (vagy tegyük fel, hogy egy részük kompromisszumot köt, de valahogy ez a boldog párkapcsolatban élőket mégsem magyarázza meg...)
Nem kell megalkudni. Ahogy mondod, szerintem megalázó, ha valaki azért jön össze a másikkal, mert neki "elég jó" és mondjuk ez a "legjobb" amit kaphat. Eleve az emberek nem egy skála mentén helyezkednek el.
A válasz a kérdésedre pedig az, hogy akik itt ajánlgatják, hogy a másik fél adja lejjebb a elvárásait nem találnak párt. És ahelyett, hogy magukban keresnék a hibát, rávetítik a másik nemre, vagyis az ő hibájuk, hogy ne jönnek össze velük, hogy biztosan felszínesek, hogy légvárakat kergetnek... egy olyan boldog párkapcsolatban élő férfivel vagy nővel nem találkoztam, aki a másik nemet szidná, hogy azoknak magasak az elvárásaik, vagy felszínesek.
Az elvárásokat lehet okosan és lehet hülyén is leadni. Vannak emberek, akiknek irreális elvárásaik vannak, és sokszor nem is azért, mert nekik tényleg a szívük mélyén elvárás lenne, hanem mert jaj, álomvilág, meg ez meg az a trendi.
Sztem az a jó, ha az ember magába néz, és végiggondolja az összes elvárásáról, hogy ez most tényleg fontos-e neki, milyen eredménye lesz a kapcsolatra nézve, ha leadja. Most mondok saját magamról egy példát. Tizenéves koromban volt egy kész listám arról, hogy milyen az álompasi. Aztán ahogy megértem, rájöttem, hogy van olyan ezen a listán, ami nem számít (pl. hogy öltözködjön nagyon stílusosan stb.)... de pl. azt nem tudtam volna leadni / eldobni, hogy legyen intelligens és hűséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!