Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Más stílusú bemutatkozó, más hozzáállás a nőktől?
Társkereső oldalon 2 hónap tapasztalat után kicsit módosítanám az adatlapom bemutatkozó szövegét.
Mi tagadás, kicsit kifakadtam benne, hiszen sok nő oldalára ki van írva, hogy normális pasit keres, meg "aki az autójával pózol a profilképen, már vesztett".
Erre mikor írok neki egy kulturált levelet, arra nem méltat, hogy válaszoljon, de utána meg facebook-on látom (már ha meg van adva az oldala), hogy egy ilyen gyerekkel jön össze.
(Legutóbbi pont ilyen volt, focifüggők kíméljenek, erre egy olyan sráccal jön össze, aki válogatottban játszik. o.O)
Ez lenne a szöveg:
"Szia kíváncsiskodó!
Már ha az adatlapomra tévedtél, előre leszögezném, hogy hiába ölelgetek egy kutyust a profilképen, itt ki is merül a jó pofizás és az aranyosság az eddigi tapasztalatok miatt. Lehet kicsit nyers lesz, lehet kicsit beképzeltnek tűnik majd, de legalább őszinte, amit manapság sokan még személyesen sem mondhatnak el.
Hol is kezdjem... ja... igen: jöttök itt a nagymenő harci indulókkal, hogy nekem nem kell a mai divatboy meg ne az autóddal akarj felszedni. Hát ez már akkor se volt igaz, amikor megfogantatok (Tisztelet a kivételnek, ha van ilyen!). Kiírjátok itt, hogy egy rendes, hűséges FÉRFIAS férfit kerestek, s mikor esetleg ír nektek egy, akkor válasz nélkül törlitek a levelet. Aztán meg mit is látni, összejöttök egy BMW/AUDI kulcsot pörgető partvisfejű, 40 kg-os szűknadrágos selyemmajommal. Grat... Éljen az IQ (Ha nem tudod, mi az, írj, szívesen elmagyarázom, de ha te magad is egy tükörfüggő, csücsöriszájú egóbarbi vagy, akkor kár belekezdeni, tudod a vákuum mindent elnyel, de nem marad meg benne semmi.)
Ezek után ha még úgy érzed, hogy normális NŐ vagy, aki tényleg igazi társat keres, akkor jelezz vagy válaszolj, s majd meglátom, hogy érdemes-e veled foglalkozni.
Na pá!"
Vélemény(eke)t várok. Meg hogy esetleg van-e, aki hasonlóakat tapasztalt párkeresésnél, online társkeresőn.
Alapvetően három gond van ezzel a szöveggel.
1) - hosszú
Az emberek, pláne a nők alapvetően nem szeretnek olvasni, mert az internet rászoktatta őket a pár szavas dialógusokra és ez annyira beleivódott a kommunikációs készségükbe, hogy a való életben is ezt alkalmazzák. Nem akarom éltetni az ürgét, de már Hitler is megmondta, hogy egy átlag embernek nem szabad egyszerre kettőnél több dolgot mondani, mert úgyis elfelejti. A lényeg, hogy rövidítsd le a szöveget!
2) - cinizmus és szarkazmus
Ahogy fentebb is írtam, a mai emberek nem igazán olvasottak, szóval nem igazán képesek megkülönböztetni az agyatlan anyázást az egészen más cél szolgáló cinizmustól, értem ezalatt azt, hogy az átlag ember sértésnek vesz egy szarkasztikus megszólalást, ha abban ő negatívan van feltüntetve, mert egyszerűen annyira műveletlen, hogy csak azt fogja fel, amit hall, vagy lát, de a mögöttes tartalmat már nem.
3) - ál alfaság
Ha ezt a szöveget élőben lenyomnád egy nőnek, akkor jó eséllyel egy alfa benyomását keltenéd bennük, elvégre nem méltatód őket és nem bájologsz nekik, hanem olyan módon szólsz hozzájuk, hogy abból az esik le nekik, hogy te leszarod, ha nem jönnek össze veled, hisz kaphatsz másik két tucatot. Ez azonban a neten nem igazán működik, pláne egy társkeresőn, ahová eleve olyan emberek járnak, akik a való életben nem tudtak párt találni, ez pedig ellentmond az alfaságnak. Vedd úgy az egészet, mintha Walter White eszméletlen szövegét egy óvodás mondaná el a gumidinoszaurusszal a kezében.
Ha kávéztam volna biztos konstruktívabban is hozzá tudtam volna szólni a témához, jelenleg csak ennyi telik tőlem.
A nők többet olvasnak, mint a férfiak, ezt csak az elsőnek írnám. Rengeteg romantikus ("nyálas") mű van a piacon speciálisan nekik.
Kedves kérdező!
Első mondatod már magában azt hordozza, hogy nem vagy valami kedves és szerethető. Mi az hogy jó pofizás? Eddig hány nőnek játszottál mást, hazudtál nekik?
Második bekezdésed kapásból általánosítás és taszító. Jó, zárójelbe beillesztetted, hogy "Tisztelet a kivételnek, HA van ilyen!" -> Azaz nem hiszel benne, hogy létezik, mindenkire vonatkozik monológod. Tulajdonképpen célzásként kijelented, hogy minden nő hazug, pénzéhes és idióta etc.
Én se írnék rád.
Páromat 1,5 éve társkeresőn ismertem meg: a bemutatkozása majdnem 4 oldalnyi volt word-ben (bemásoltam, mert zavart az oldal villódzása), leírta magáról, hogy mit keres egy nőben, miért pont azt. Hobbijait, élethez való hozzáállását/felfogását, alap gondolatait. Már az alapján, kép nélkül is nagyon tetszett.
Ő írt rám, levelében végre érezni lehetett, hogy olvasta az én bemutatkozó szövegemet és arra reagált, nem pedig 2 szót írt vagy szexre invitált rögtön.
Kedves #3-as.
Az összes levelem magamtól írt, a lány adatlapjának átböngészése utána megfogalmazott levél volt. S a legbántóbb dolog, ami miatt ez az egész megfogalmazódott bennem, az az, hogy az egyik volt ismerősöm (kollégiumból, igyekeztem azóta minden formában megszüntetni a kommunikációt felé) beregisztrált ugyanerre az oldalra a szakítása után (én ajánlottam neki), és pont ő nyúlta le az egyik kiszemelt hölgyet. Írtam neki egy fentebb említett levelet, leírtam, hogy mi tetszett az adatlapján, hogy milyen jó, hogy van közös hobbin-k. Erre a másik srác utána elküldte nekem azt a levelet, amire a csaj egyből ráharapott, és már aznap este "szobára" vitte. Az eleje így kezdődött: "Szia csúfság!"
Erre mondta ő azt nekem, hogy amíg ilyen nyálas jófiú leszek, hogy szeretem és tisztelem a nőket, addig nem kapok puncit. (Szomszédom volt a koliban, a barátnőjével sokszor úgy beszélt, mint ahogy én a kutyámmal nem beszélnék.)
És az még a különös dolog, hogy még míg ismerősöm volt facebook-on, az összes alkalmi és pár hétig tartó kapcsolata jogász, orvostanhallgató és doktorandusz nőkkel volt.
Mondjuk azóta ha hív se veszem fel a telefont, meg tiltottam a számát is... no comment.
Szóval mondjuk én utána is ugyanúgy adtam önmagamat, azt, hogy kedvesen, érdeklődően írtam a nőkre rá, de válaszra sem méltattak. Ezért írtam, hogy elég a jó pofizásból, ha nektek ez kell, bár nehéz, de elő tudom venni a tapló énemet is...
1. Melyik az az oldal, ahova még lehet ennyit írni az adatlapra? Én csak olyanokkal találkoztam, ahol eléggé szűkre szabják a karakterek számát.
2. Bár regényeket szívesen olvasnak az emberek, interneten nem szeretnek tömény szöveget olvasni (van, akinek egyszerűen csak kényelmetlen, van, aki a szeme miatt), így nem biztos, hogy mindenki végigolvassa, amit írtál, miután az első bekezdést elolvasta, abból már következtetnek a többire, és nem lesz kedvük veled ismerkedni.
Tipikus, mint ahogy az emberek elolvassák egy cikk címét meg a vastag betűvel kiemelt első bekezdést, és máris írják a véleményüket a Facebook megosztáshoz, de talán konstruktívabb lenne a véleményük, ha belemennének a cikkbe.
3. A bemutatkozó szöveg nem kioktatásra való. Az nem dühöngő (ez az oldal sem az, de itt mégis jobban elvész a közegben). Még az is lehet, hogy valaki jelenti, és a moderátorok önkényesen törlik.
4. Az itt leírtakat címezd azoknak, akiknek valóban szól. Ne ásd el az egész női nemet, az emberek sokfélék. Ráadásul le merem fogadni, hogy akik miatt megszületett ez az írás, nem nagyon vannak tisztában önmagukkal, nem ismerik magukat, nem tudják, mit akarnak. Különben nem viselkednének ellentmondásosan.
5. Lépj túl azokon, akikben csalódtál, neked kiforrottabb társ kell, lehet, hogy felül kellene vizsgálnod a keresési módszereidet, és a célcsoportodat.
6. Te végigolvastad ezt a hozzászólást? :-)
Igen, végigolvastam. Mint ahogyan az adatlapokon a bemutatkozókat szoktam.
Eleve kissé kérkedve írok rá azokra, akik nem írnak semmit, vagy oda dobnak egy sablonos "Ismerj meg!" -et. :)
A társkeresőn mindenki gyorsan szűr, már ha nem azért lép fel, mert nyaggatják, hogy próbálja meg, de semmi kedve hozzá. :-) Nehéz hozzád illő párt találni, ezt én a másik oldalról is tapasztaltam, de nem lehetetlen, feltéve, ha komolyan gondolod ezt a felületet és türelmes vagy.
Én csak pár kérést fogalmaztam meg, és nem általánosítottam, mikor már a sokadik olyat fogtam ki, aki nem értett a szóból vagy nem lehetett velük beszélgetni, de még arra is köszöntötte valaki anyukámat. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!