Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Egyedülálló anyukák tényleg...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egyedülálló anyukák tényleg ennyire magányra vagy megalkuvásra vannak ítélve? Miért gondolja minden férfi, hogy apát keresnek gyermekeiknek és nem párt maguknak?!

Figyelt kérdés
2015. nov. 18. 08:29
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:

Szerintem teljesen mindegy, hogy mit írnak itt...

Végigpörgettem az agyamban a környezetemben lévő gyermekes, elvált nőket. (Van vagy 20-30, beleértve saját magamat is.) Mindenkinek lett új párja, még a háromgyerekes anyukának is (most születtek közös ikreik az új párjával).

Egyetlen kivételt tudok említeni, akinek két évvel a válás után sincs új párja, de ő egyáltalán nem is akar ismerkedni (hiába biztatja mindenki). Ő még mindig az exébe szerelmes.

2015. nov. 19. 00:27
 32/37 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező #21 es voltam , igen van gyerekem kettő is.

És én örülnék ha a leendő párom majd résztvenne a gyereknevelésben. Én valahogy ezt a két dolgot hogy család és gyereknevelés nem tudom ketté választani.

2015. nov. 19. 12:15
 33/37 A kérdező kommentje:

Nem is kell, pont ezt írtam én is, csak én úgy gondolom, meg kell adni azt a jogot az édesapjuknak, hogy ebben is az apjuk tudjon maradni, hiszen nem miattunk, hanem magunk miatt mentünk szét. Ennek nem láthatja szükségesnél jobban és semmilyen értelemben, kárát egyik fél sem. Se a gyerekek se az apjuk. Ő az édesapjuk és ameddig világ a világ ez így marad, amivel ha élni is szeretne (szerencsére nálunk ez sosem volt kérdés) akkor joga van hozzá.

Másrészről meg miért formálhatna valaki jogot arra, hogy döntsön a gyermekem életét nagyban befolyásoló nevelési elvekről, csak amiatt, hogy az egyik szülő új párja lett.

Én is szerethetném ha lenne gyermeke az új páromnak, semmi gondot nem jelentene, de nem érezném a jogot arra, hogy ha van édesanyja és élni szeretne ezen kizárólagos jogával, akkor ne tehesse. Mert abban azért gondolom egyet értünk, hogy nem egészséges ha a gyermek két "anyát" vagy két "apát" kap hirtelen. Abszolúte nem egészséges családkép alakulna ki benne.

Az az eset természetesen tehát teljesen más, ha egyik szülő hiányában (akármilyen okból is legyen) igény van "új" anyára vagy apára. Remélem ezt az én gyermekeim soha nem kell hogy megéljék.

Tanácsokat nekem persze adhat az új pár, ha tudja számítok a segítségére, mert miért ne fordulhatna ez elő, de a döntés az enyém és az édesapjuké.

2015. nov. 19. 16:47
 34/37 anonim ***** válasza:

Nemrég ért véget a kapcsolatom,van egy 4 éves lányom.Még mikor nem volt gyerekem is válogathattam volna a jelentkezők közül.Volt aki azt mondta azonnal elvesz ha elhagyom a páromat és a gyereket sajátjaként szereti.Az oka pont az,amit az egyik válaszoló leírt: sokkal kiszámíthatóbb és érettebb vagyok,én már nem cirkuszolok,nem játszadozom,nem próbálok manipulálni,nem mellesleg magas,csinos,vékony,nem vagyok anyukás kinézetű.Ami még sokat jelent,hogy független vagyok anyagilag,dolgozom,saját házam van,nem szorulok senkire,nem keresek kétségbeesetten akármilyen férfit,hogy legyen aki eltartson.

Lesz párom,ettől egyáltalán nem tartok,hogy nem,de most egy kicsit jó nekem ez a függetlenség,nem akarok rögtön egyik kapcsolatból a másikba ugrani,még a másik kudarcát is fel kell dolgozni.

Egyébként én másképp gondolom mint te,kérdező.

A gyerekemnek van anyja,és apja,de ha lesz egy komoly kapcsolatom,esetleg újra megházasodom,gyereket szülök,akkor az új párom is ugyanúgy nevelheti a gyerekem mint a saját apja.Szeretettel,következetesen.Ez számomra nem is kérdéses...

2015. dec. 1. 09:42
 35/37 A kérdező kommentje:

Igen értem amit írsz és lehet rosszul fogalmazok, nem jól próbálom leírni milyen különbséget gondolok én aközött, hogy neveli egy új pár a gyermekem vagy, hogy beleszól nevelési kérdésekbe.

Amit próbáltam kiemelni, hogy a gyerekeket érintő nevelési kérdésekbe az apjuknak és nekem van jogom dönteni, de természetesen akár - ahogy írta is valaki - a szomszéd is rászólhat a gyerekre ha olyat csinál és én nem vagyok ott. Teljesen normális, hogy én sem hagyom az utcán egy idegen gyereket, hogy rugdosson egy kukát vagy gyújtogasson (most persze szélsőségeket próbáltam írni), de az, hogy milyen iskolába járjon, milyen életfelfogás szerint neveljük azok a mi jogaink. Új pár persze segíthet, elmondhatja a véleményét és rá is szólhat ha úgy adódik a gyerekre, de csak olyan dolgokban és olyan irányba terelően, amit az apjuk és én is jónak látunk.

Megértem a helyzeted, bár mi már több, mint két éve mentünk szét és nálam is lenne nem is egy jelentkező, szintén nem anyukás a külsőm, sportos vékony inkább, de úgy vagyok vele, hogy nem vagyok kétségbeesve attól mert most nincs senkim. Nem fogok csak azért lenni valakivel mert "nincs más/jobb". Ezt nem tartanám korrektnek és nem is érezném magam jól abban a kapcsolatban szerintem.

Kérdésemmel kapcsolatban pedig még most sem egyértelmű, mitől alakulhatott ki ez a nézet. De azt hiszem el kell engednem ezt a témát.

2015. dec. 1. 20:41
 36/37 anonim ***** válasza:

Szia! Nincs ilyen nézet te értelmezed rosszul a dolgokat. Nem azért riadnak vissza a férfiak a gyerekes anyáktól mert azt hiszik apa szerepet kell betölteniük, hanem azért mert úgy látják a gyerek csak egy kolonc. A gyerek ordít , sír, hisztizik, megzavarja a meghitt pillanatokat, lőttek a spontán sexnek ha ott a gyerek, nem lehet hipp-hopp közös programot csinálni ha úgy tartja kedve, de sorolhatnám , na ezek miatt a dolgok miatt nem akarnak gyerekes nőkkel kezdeni a férfiak.

És nem , nem vagy megalkuvásra ítélve, főleg ha igaz amit írsz és nem hanyagolod el magad , jól nézel ki , stb, simán találsz magadnak egy megfelelő férfit. Valószínűleg egy elvált és gyerekes férfi személyében, de ezt már írtam korábban is azt hiszem.

És egyébként tényleg nem jól fogalmaztál , vagy mi értettük félre , de az utolsó hozzászólásod alapján már mindent értek , és szerintem ez rendben is van.

2015. dec. 2. 00:35
 37/37 A kérdező kommentje:

Igen ezt viszont teljesen megértem, hogy kevésbé tud rugalmas lenni egy olyan nő akinek gyerekei is vannak. Ettől mondjuk értékesebb lehet az együtt töltött idő, bár tudom ez gyenge kárpótlás ha kaphat gyerek nélküli nőt is egy ffi.

Engem nem zavarna ha lenne gyereke, de nyilván mivel nekem is van és tudom mit jelent valójában. Meg mert tényleg szeretem a gyerekeket.

Na majd lesz vhogy, mert vhogy mindig van...

Köszönöm mindenkinek a válaszokat!

2015. dec. 3. 09:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!