Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ez az ábra mennyire helytálló?
Én csak a saját és a szülővárosomról tudok nyilatkozni, ami kb. 120.000 főt jelent, akikre nagyrészt ez a jellemző. Kisiskolás koromtól kezdve egészen a rövid egyetemi pályafutásomig ezt tapasztaltam, illetve a jelenlegi munkahelyemen is, bár az utóbbi helyen férfitöbblet van, de ugyanez a szisztéma érvényesül.
A gyengébbek kedvéért (akinek nem inge...): az erősen stilizált ábra azt mutatja, hogy ugyanannyi férfi és nő hogy választ kvázi idolokat magának egymás közül. Míg a férfiak sokkal egyénibb preferenciák alapján válogatnak, addig a nők általában a többi nő által favorizált férfiakra figyelnek fel inkább, tehát sokkal kevesebb férfire összpontosul a női figyelem nagyobb része, mint amennyit egyénenként kapnak a nők a férfiaktól. Valami hasonló kísérletet csinált egy szociológus ismerősöm, de mivel egyesek szerint túl kevés embert foglalt magába a kísérlet, ezért nem tekinthető reprezentatívnak az eredmény, de valami nagyon hasonló jött ki, mint ami a linken látható fentebb, többek között ez ihlette ezt a kérdést (kb. 600 középiskolás, illetve durván 200 egyetemista bevonásával végezték a kísérletet amúgy, természetesen az ismerősöm azonnal megkapta, hogy ő és a haverjai egy szexista csürhe, akik a nőket akarták lejáratni a kamu tudományukkal).
Teljes mértékben helytálló sajnos... :/
Ugyanezt tapasztaltam bármilyen közösségbe is kerültem be,a jóképű,izmosakat ugrálják körül,bálványozzák a nők,a többit meg magasról lesz*rják...
24/F
Az jutott most eszembe, hogy a napokban valaki belinkelt egy képet egy kérdéssel, 5 (egyenként is csinos) meztelen csaj volt rajta és a kérdés az volt, hogy melyiket választanák...
20-ból 18-an ugyanazt a lányt jelölték meg. Persze ez sem egy reprezentatív felmérés...
Ha visszagondolok egyetemi éveimre, akkor valóban volt olyan pasi, aki sokaknak bejött, de inkább csak a kihívás miatt... mindenki azt hitte, hogy na majd ő megszelídíti a rosszfiút...
A pasi meg válogathatott, tehát valóban sok nő jött be neki: egy alkalomra.
Evolúciós alapon a nők arra vannak kódolva, hogy a legkiválóbb példányokkal párosodjanak, a férfiak pedig arra, hogy minél több nőt termékenyítsenek meg.
Csak aztán az emberek felnőnek, és túllépnek a biológiai ösztönlények szintjéről, úgyhogy egy idő után (mondjuk úgy a huszonéves kor közepétől jellemzően) más értékek kerülnek előtérbe: olyat próbálnak választani, akivel együtt lehet élni, akivel jól működnek a hétköznapok. Ezt pedig első ránézésre senki nem fogja tudni megállapítani a másikról, így az ilyen típusú felméréseknek, hogy kinek mi jön be vizuálisan, a párválasztás szempontjából semmi gyakorlati jelentősége nincs.
Az én egyéni véleményem, hogy 10 pasiból 8 full igénytelen, 1 közepes 1 meg ad magára.
10 nőből kb 3 max teljesen igénytelen, a többi vegyes. Közepes és nagyon csinosan igényes.
Mindenki önmagával megegyező párt szeretne, egy sportoló, elegáns lány még ha átlagos is, nem fogja beérni egy lusta, mackónadrágos alakkal.
Ezek sarkított példák de az átlagnál így van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!