Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A pasiknak főleg a kemény csajok kellenek? Hogyan lehetek olyan?
Én próbálok önmagam lenni, kedves és vidám, megtartom a saját érdeklődési körömet, és nem megyek a tömeg után. Persze, normálisan öltözködöm, elegánsan, ápolt vagyok és a volt barátom is mondta, hogy igazán szép a szemem és az arcom, és gyönyörű a testem. Mégis megfelelési kényszerem van. Mintha nem lennék elég jó úgy az emberek, a velem egykorú nők között, mert nem vagyok olyan, mint ők. Miért van az, ha valaki nem jár minden héten bulizni, hanem mondjuk sportolni jár helyette vagy zenél, mert abban érzi jól magát, az már kis különc? Vagy nem is tudom.
Ördögi kör. Pont a társadalom mondja: légy önmagad! És amikor megteszed, ugyanaz a társadalom bírál, lehúz, ha el akarsz érni egy kicsivel is többet, mint egy átlagember.
Hogyan lehetnék jobb? Vagányabb, keményebb csaj? Már régóta nincs kapcsolatom, és bánt, hogy velem van a baj talán.
Ha kilógsz a nagy szürke masszából, akkor egy ideig megpróbálnak beszippantani, majd ha ez sem sikerül nekik, akkor te leszel a másságod miatt a fő bűn-bak és utálat(irigység) tárgya a szemükbe.
Ehhez hozzá kell szoknod, helyén kell kezelned, semmit nem felvenni ami mocskolódásuk, és rámosolyogni a világra, derüsen lépni tovább:D
nem
szerintem rossz körökben mozogsz és nem veled-benned van a hiba
Bulizós lotyókból nem kérnék, remélem ennyivel is megelégszel...
24/F
Szerintem inkább engem tegyen keménnyé, ne saját magát :)
Komolyabbra fordítva, tényleg az egyetlen dolog ami miatt nem alakul ki kapcsolatod, az pont ez a megfelelési kényszered. Add fel, és folytasd azt, amilyen valójában vagy, aki meg bírál, azzal ne foglalkozz! Hidd el, megérdemled :)
Én...köszönöm! :) Tényleg! Nagyon! :') Az évek alatt sokszor változtam, mert ugye az élet maga és az események változtatnak rajtunk, de ami megmaradt mindig, azok az igaz barátaim voltak. Akkor is segítettek, amikor barátom volt, akkor is, amikor szakítottam, és akkor is, amikor visszautasítottak. Van, aki évfolyamelső az orvosin, mellette sok nyelven perfektül beszél, ráadásul kiváló sportoló is, mégsem néz le, pedig én megcsúsztam az anaton már elsőben, ami miatt nagyon haragszom is magamra elsősorban, és ami miatt a csoporttársak szemében kevesebb vagyok. De ez is attól függ, ki milyen ember. Mert aki jó ember, azzal érdemes időt tölteni :) Én is jó ember akarok lenni, jó orvos! Tudom, hogy idealista egy kissé ez a fajta gondolkodás, és megkövetel ez a szakma is valamennyi ridegséget, nagy a verseny és a stressz, de én valahogy ebben nem akarok változni: önmagam maradni és főként EMBER maradni, nem pedig robot, amit a pénz hajt és motivál.
A héten minden nap sírtam, mert egyedül éreztem magam :( A barátaim nem a csoportba járnak, én pedig vagyok a ,,lúzer évismétlő". Pedig sokan vannak, akik megbuknak első évben. És nem mindenki azért, mert hülye...De most nem is ez a lényeg. Csak rosszul esik. Folyton úgy érzem, bizonyítanom kell nekik, pedig már fél éve egy csoportba járunk (én februárban csatlakoztam). Talán ha az első közös szigorlatunkon 4-es vagy 5-öst kapok, akkor majd elismernek. De igazából legbelül azt gondolom, hogy nem akarok nekik megfelelni. Nem. Ilyen embereknek nem, akik ez alapján ítélnek. Csak rosszul esik.
Az egyetem sokszor fordítva "sikerül", és egy szellemileg kiégett szakbarbár jön ki diplomával a kezében, aki elveszti minden motivációját. Óriási a nyomás, főleg a felsőbb években, és ilyenkor a legtöbb embernek már dolgozni is kell, stb. Én nem tartom gyengének magam lelkileg, de fogalmam sincs, hogyan lehet normálisnak maradni ekkora nyomás alatt, pedig sokak által büfé-ruhatárnak kikiáltott szakra járok, nem orvosira. Szóval te se csodálkozz :)
#6-os
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!