Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » A túl magas intelligencia...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A túl magas intelligencia okozhat párkeresési problémákat?

Figyelt kérdés

2015. szept. 12. 23:54
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
87%
talán, de sajnos a magas érzelmi intelligencia és az igazságérzet jobban
2015. szept. 13. 03:59
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Ilyen ember hasonló adottságú társat keres. Akivel nem tudja megosztani a gondolatait, hogyan legyen a társa? Ismerek ilyen srácokat. Helyes,magas,jóképű is,de nem találja a neki való lányt. Túl sokat vár el szerintem. De ő átlagon felüli agyban... Valahol megértem, mert ha hazaér a munkából és a lány megkérdezi mi volt a munkahelyeden de a választ már nem érti, az hosszú távon kellemetlen. Az őt foglalkoztató új kérdésekről nem is beszélve. Én sajnálom. Magányos lehet.
2015. szept. 13. 06:09
 13/14 anonim ***** válasza:

Ha csak egyszerűen magas az IQ értéked az nem jelent semmit, ha nincs érzelmi intelligenciád mellé.

Az autistáknak pl az esetek többségében az átlagosnál magasabb az intelligencia szintje, de ettől nekik nem lesz jobb az életben, sőt. Pont mivel az érzelmi intelligenciájuk meg jellemzően alacsony, az esélyük normális párkapcsolatra csekély. Bár hála Istennek nem lehetetlen.

Szóval nem a magas IQ a hátrány, hanem ha ez nem társul megfelelő érzelmi intelligenciával. Pl. arra nekem is igényem van hogy a társam művelt legyen, olvasott, tájékozott a világ dolgairól hogy legyen saját véleménye és azt intelligens módon tudja prezentálni. Szeretem az intelligens vitákat stb. (szerintem ezt egy sima, százas IQ felett bárki tudja hozni ha egyszerűen érdeklődő a világ dolgai iránt)

De tanárként azt látom hogy a magas IQ szinttel rendelkező diákok sokszor nagyon gyér vitakultúrával rendelkeznek, hisztisek, ha nincs igazuk, vagy ha valamit elrontanak, hamar lenézik azokat akik csak küzdenek a tananyaggal és kevésbé hajlamosak arra hogy segítsék a társaikat. (mindig vannak kivételek, én most egy gyakori jelenséget írok le!) Minél elitebb, válogatottabb egy osztály, annál kirekesztőbbek tudnak lenni.

2015. szept. 13. 08:15
 14/14 anonim ***** válasza:
problémát nem, de kevesebb ember felel majd meg neki.
2015. szept. 13. 17:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!