Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » A lányok miért nem adnak...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A lányok miért nem adnak egyértelműbb jeleket?

Figyelt kérdés

van egy lány, barátilag voltunk egy ideig. Egy ideje úgy veszem észre, hogy történnek "dolgok". Ismerőseimnek meséltem, mind azt mondta, hogy próbáljam meg!

De... nem tudom. Ezek olyan "jelek", hogyha nem veszem, akkor mintha nem is érdekelné. Tehát, mintha bedobna valamit, és én nem veszem észre. Nem erősebben kéne bedobnia mást? Ehelyett hagyja, hogy menjenek a dolgok.

Én mondjuk lánytól csak egyszer láttam igazi "jeleket", de ő semigen törte magát, ha figyelmen kivül hagytam őket (amúgy nem jött be az a lány).

De olyanis volt, aki csak úgy barátként kezelt, majd mivel nem történt semmi (nem vettem észre, hogy "többet akart volna") szabályosan megharagudott rám, mert amúgy meg többet akart volna.

2015. szept. 12. 01:32
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
80%

Tulajdonképpen az a probléma gyökere, hogy a férfiak és nők TOTÁL másképp érzékelik az ilyen dolgokat. A nők amióta világ a világ, jobban reagálnak, könnyebben veszik észre az érzelmi dolgokat, valahogy érzékenyebbek vagyunk rá. Elméletek szerint azért, mert nekünk kellett mindig is egy beszélni nem, vagy még csak kezdetlegesen tudó gyereknél rájönni, hogy most mi baja. Ezért ami jeleket küldünk, az nekünk teljesen egyértelmű lenne, de ha látunk egy nőt, egyből meg tudjuk mondani mi is, hogy na, ez itt nagyon próbálkozik. Nekünk ezek mind triviális dolgok.

A pasik meg... Hát pasik. Ha a nők érzékenységét az érzelmekre úgy írjuk le, mint az órakészítő finom és pontos kis mozdulatait, akkor ehhez képest a férfiak érzékenysége az ilyen jelekre nagyjából olyan, mint mikor valaki egy bárddal akar márványt faragni. Csak a létező legegyértelműbb és legvilágosabb dolgok tűnnek fel, a többit meg legjobb esetben besoroljátok a "ma ilyen napja van" kategóriába, már ha egyáltalán észreveszitek.

A lányok ennél egyértelműbb jeleket azért nem adnak, mert szerintünk már így is teljesen világos, mi a szándékunk, és ha erre nem érkezik reakció, akkor biztosan nem is vagytok rá fogékonyak, ergo, kevésbé kínos nem beszélni róla és nem foglalkozni vele, ahogyan azt kérdező, a te esetedben is tették, mint még agresszívebben, még szájbarágósabban nyomulni, ami már inkább visszás hatást keltene.

Aranyos dolog ez szerintem, én nagyon szeretem ezeket kívülről figyelni :D Amikor látok egy párt, ahol egyértelmű a kölcsönös vonzalom, a lány finoman bátorítja is a pasit, az meg csak néz előre bután, hogy basszus, tuti nem kell a nőnek, utálja őt. :D Akár filmekben is, mindig nagyon vicces, mikor én egyből levágom, hogy hát ezek mit akarnak, a barátom meg csak pislog, hogy ezt miből gondolom, a csaj tök érdektelen. Wot?! Tök egyértelmű jeleket küld, a filmekben ez még direkt ki is van hangsúlyozva. Nem is értem. Szerintem tök érdekes :D

2015. szept. 12. 09:28
 12/16 anonim ***** válasza:

11#

Nagyszerű, szóval szerinted a férfiak érzelmi analfabéták, akiknek csak akkor esik le a tantusz, ha egyenesen a pofájukba mondják a tényeket, máskülönben csak a fejüket vakarják, mikor a fenséges nők fenséges érzelmeit próbálják a 8 bites agyukkal felfogni. Ne próbáld meg kozmetikázni az írásod, mert pontosan ezt írtad, de természetesen ez elfogadható, mert szexizmusról csak akkor beszélünk, ha a nőket célzó dolgokról van szó, a férfiakat persze lehet alázni, hisz egy igazi férfi nem panaszkodik, még egy nyíllal a térdkalácsában sem...

A férfiak nem érzelemmentes robotok, akiket csak a szex, a sör meg a kocsik érdekelnek, ha hiszed, ha nem. Tudom, tudom, ez egyeseknek itt újdonság, de ez így van, vannak érzéseik, csak ők általában megtartják a balanszot az értelmek és az értelem között és nem mindig emocionális alapon vizsgálják a dolgokat, persze ez az attitűd olyan emberek szemében, akik jobbára érzelmi alapon döntenek meglehet, hogy furcsán hat. Az meg már egyéni szocprobléma, hogy egyesek képtelenek mások perspektívájában való gondolkodásra, én pl. megértem az általam ismert nők jó részét, egyáltalán nem bonyolultak, csak meg kell tanulni az ő szemükkel nézni a világot, visszafelé ez a dolog sajnos az esetek kis százalékában működik csak, de ahogy azt ahogy Kermit is mondta: "but that's none of my busness".

2015. szept. 12. 09:46
 13/16 anonim ***** válasza:
84%

11 vagyok: egy szóval nem mondtam, amit te állítasz.

A férfiak érzelmeiről nem ejtettem szót. Én arról beszéltem, hogy nagy általánosságban mennyire veszitek észre a nők által egyértelműnek gondolt jeleket. Nem a ti szubjektív érzelmeitekről volt szó, én személy szerint sosem gondoltam, hogy a pasikat csak a szex és a kocsik érdeklik. Ne ugorj nekem, ha figyelmesen elolvasod az irományom, valóban csak arról volt szó, hogy ti mit vesztek észre, és a nők miért csak úgy "jelezgetünk", hogy nektek az nem tűnik fel. Egy létező elméletet foglaltam össze a saját szavaimmal, utánaolvashatsz akármelyik evolúciós pszichológiával foglalkozó könyvben. Nyilván vannak egyéni eltérések, de univerzálisan igaz, hogy míg a férfiaknak a nők jelzései általában nem hogy nem érthetőek, de fel sem tűnnek, addig a nők egy szempillantás alatt átlátnak kicsit bonyolultabb érzelmi szálakat is, anélkül, hogy az olyan egyértelmű lenne.

Ebben sehol nincs az, hogy a férfiaknak ne lennének érzései vagy ne tudnák esetleg észrevenni a nőkéit. Arról van szó, hogy teljesen másképp kommunikálja a két nem ugyanazokat az érzéseket és szándékokat, és emiatt a megértés problémásabb.

Semmi szexizmus nem volt ebben. Vagy ha igen, akkor csak annyi, mint mikor azt állítom, hogy a férfiak emelt tesztoszteronszintje miatt fizikailag erősebbek a nőknél. Ez is ugyanúgy egy univerzális megállapítás, feltételezem te is, mint ahogy én is, ismersz olyan férfit, akit egy kislány is simán lebirkózna, és olyan nőt is, akitől egy profi boxoló is beijedne. Ezek csak általános ténymegállapítások, egyénekről nem esik benne szó. De attól még univerzálisan igazak.

2015. szept. 12. 09:56
 14/16 anonim ***** válasza:

Kérdező, milyen jelekből gondolod, vagy a barátaid miből gondolják, hogy érdekled őt?

Lehet, hogy amit te jelnek vélsz, az csak barátkozás, semmi több, de lehet, hogy tényleg kiemelt figyelemmel fordul feléd, és másokkal nem ilyen, akkor meg tessék lépni.

2015. szept. 12. 09:58
 15/16 anonim ***** válasza:
15%

Én észreveszem a jeleket, de a kisujjam sem vagyok hajlandó mozdítani. Ha nincs benne annyi bátorság, hogy a tudtomra adja szóban, említésre sem méltó. Ez esetben nem akar tőlem semmit.

24/F

2015. szept. 12. 10:18
 16/16 anonim ***** válasza:
69%

az a baj, hogy a legtöbb pasinak ez sem elég

[link]

2015. szept. 12. 10:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!