Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért ne legyenek magas elvárások?
Én nőként kifejezetten örülök annak, ha valakivel ismerkedem, és azt tapasztalom, hogy magasak az elvárásai a potenciális partnerével szemben. Nem szívesen lennék olyannal, akinek bárki jó, hiszen akkor egyáltalán nem érezném magam értékesnek a kapcsolatban, bármikor lecserélhető lennék.
Szerintem a jó kapcsolatok abból lesznek, ha mindkét fél az elvárásainak megfelelő társat választ.
Ti hogy látjátok?
#18-as!
"Semmi gond az elvárásokkal egészen addig, amíg cserébe hasonló minőségű dolgokat tudat nyújtani." - ez a piac, ahol egyenlő értékű dolgokat cserélnek.
A párkapcsolat meg nem iylen kereskedelmi dolog.
Kérdező... hát én mindig azt gondolom, hogy ez most már örökre így lesz, - most is.
Neked olyankor is azon jár az eszed, hogy legközelebb majd hogyan?
Imádom, amikor meg kell magyarázni az amúgy is dedós szintre lebutított irományomat. Sebaj...
Tegyük fel, hogy én kecskepásztorként elvárom, hogy a leendő párom is legyen járatos a kecskés dolgokkal kapcsolatban. Ez egy reális levárás, ugyanis semmi olyat nem kérek, vagyis inkább várok el, amit én ne tudnék nyújtani. Ellenben, ha azt várom el, hogy rákjárásban járja körbe a Balatont, miközben Magyarország Alaptörvényét mantrázza visszafelé ó-latinul, az már egy hangyányit irreális elvárás, mert olyat várok el, amit én kecskepásztorként nem tudok teljesíteni. Teccikérteni?
Felejtsük el azt a vattacukorba hempergetett Disney közhelyet, hogy "a szerelem nem ismer határokat", mert minden, tehát még egyszer: MINDEN embernek vannak elvárásai. Ezzel semmi gond, mint az írtam, egészen addig, amíg egy teljesíthető és elvárható határon belül vannak. Cápaként nem fogom elvárni egy sólyomtól, hogy "ha szeretsz, akkor együtt úszol majd velem a tengerben", azért, mert egy telibe vert hal vagyok, a másik meg egy madár, értelmes ember (ebben a kontextusban inkább állat) nem vár olyat senkitől, ami a képességeiken kívül álló dolog, pláne nem olyat, amit ő maga se tud teljesíteni.
23-as, szerintem túl komplikálod te ezt, és olyan állításokra is jutsz, amik egyszerűen nem igazak.
Sohasem fogalmaztam meg "elvárásként" de nyilvánvalóan számítottam rá, hogy tud olyat, amit én sohasem, pl. gyereket szülni.
Az alaptörvény és a kecskepásztor meg sohasem képezte részét a párkapcsolati ábrándjaimnak.
De ez a gyerekszülés.... izgató! :D
Elég baj, ha nincsenek elvárások. Ezért megy tönkre sok kapcsolat: megtetszenek egymásnak "elvannak" együtt, aztán hoppá, mégsem működik.
Hosszútávon fontos, hogy tudjunk is egymással élni, szeretni tudjuk egymás jellemét, de még a hibáit is, úgyhogy tudnunk kell, mit tudunk tolerálni valakiben, mit nem, mihez tudnunk valakiben vonzódni és mi az, amit nem tudunk elviselni.
27-es, " szeretni tudjuk egymás jellemét" - ha nem, akkor miről beszélünk?
Az is egy elvárás, hogy tudja használni a WC-t, nem?
Node kerülsz te kapcsolatba olyannak, akinek ez nem megy?
Ha mégis kerülsz, lesz abból valami?
18-as, szerintem se cserekapcsolat ez, ha már mindenképpen a gazdasági modell jár a fejedben, szerintem D. Ricardo aki említhető:
" Az elmélet arra az esetre világít rá, amikor két azonos terméket termelő két ország közül az egyik ország mindkét terméket hatékonyabban tudja előállítani, mint a másik. Ebben az esetben akkor érhetik el a legnagyobb kibocsátást, ha a hatékonyabban termelő ország azt a terméket állítja elő, amelyikben nagyobb az előnye"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!