Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért ne legyenek magas elvárások?
Én nőként kifejezetten örülök annak, ha valakivel ismerkedem, és azt tapasztalom, hogy magasak az elvárásai a potenciális partnerével szemben. Nem szívesen lennék olyannal, akinek bárki jó, hiszen akkor egyáltalán nem érezném magam értékesnek a kapcsolatban, bármikor lecserélhető lennék.
Szerintem a jó kapcsolatok abból lesznek, ha mindkét fél az elvárásainak megfelelő társat választ.
Ti hogy látjátok?
# 8: "De azt meg minek?"
Például azért, hogy a következő kapcsolat kialakításakor már tisztában legyél azzal, hogy milyen tulajdonságok bizonyultak pozitívnak és melyek negatívnak, és az utóbbit el tudd kerülni. Mindenki a kudarcos párkapcsolatai során képes megtanulni, hogy milyen személyiség illik hozzá, mit képes tolerálni egy kapcsolatban, csak van, aki tanul belőle, van, aki meg újra és újra elköveti ugyanazokat a hibákat.
10: ez nagyon nem igaz. Nem úgy megy az ember randizni, hogy viszi magával a listáját, és pipálgatja illetve kihúzza rajta a tulajdonságokat. De az elvárások eleve úgy alakultak ki, hogy az ember ismeri önmagát, tapasztalt már élete során dolgokat, és tudja, mi fér bele nála és mi nem- jobb esetben legalábbis, nálam például így van. Sokféle emberrel volt már dolgom, tapasztaltam, hogy mi tetszik és mi nem, mivel tudok együtt élni és mivel nem. Az elvárások ennek a szóbeli, tételes megfogalmazásai, ezek nélkül nem lehet normális kapcsolatot fenntartani.
Vagy szerinted simán listával ismerkedés, ha azt mondom, a másik legyen ápolt, legyenek életcéljai, ambíciói és munkája, illetve ne legyen nyafogós, ne legyen alacsonyabb nálam és ne legyen aktív drogos? És ezek magas elvárások, amiknek lehetetlen megfelelni? Ezek részemről mellesleg mind onnan eredtek (az ápoltságot leszámítva, büdös emberrel sajnos még én sem tudnék együtt lenni), hogy kipróbáltam, esélyt adtam mindenkinek, jobb belátásom ellenére. Végül rájöttem, hogy ennek semmi értelme nincs így, és akkor már inkább játszom tiszta lapokkal, inkább vagyok őszinte magam előtt is, és megfogalmazom, ha mást nem magamban, hogy ezek fontos dolgok, amiken nem tudok túllendülni, ha nem így vannak, és egyből meg tudom mondani a másiknak is, hogy bocsi, ez nem pálya, mindenféle hitegetések és felesleges reménykedés nélkül. Annyira rossz ez? És ez nem simán lista. Ez az, hogy tisztában vagy magaddal és azzal, amit nyújtani tudsz, a legtöbben azért ezzel összhangban fogalmazzák meg az igényeiket. Vannak ellenpéldák, nyilván, de én a többségről beszélek, nem a kirívó esetekről.
#11 - miféle következő kapcsolat?????
(ez nem az első, de nehogy már azért legyen, hogy készüljek a következőre! XDDDDDDDDDDDDD)
"a másik legyen ápolt, legyenek életcéljai, ambíciói és munkája, illetve ne legyen nyafogós, ne legyen alacsonyabb nálam és ne legyen aktív drogos"
ez így oké, de ne akard már bemesélni, hogy ennyi igényed van, ez egyáltalán nem magas, mint ahogy a kérdésben megfogalmaztad, körülbelül a 20 feletti férfiak 80%a potenciális partner számodra, de ugye te sem akarod ezt elhinni?
"Vagy szerinted simán listával ismerkedés, ha azt mondom, a másik legyen ápolt, legyenek életcéljai, ambíciói és munkája, illetve ne legyen nyafogós, ne legyen alacsonyabb nálam és ne legyen aktív drogos"
De hát én nem kerülök ilyen emberek közelébe se... szóval megfogalmazhatnám, meg ki is kérdezhetném, csak hát nem valami életszerű.
Most végig olvasta, a testmagasság nálam nem játszik, a hajszín se.
Semmi gond az elvárásokkal egészen addig, amíg cserébe hasonló minőségű dolgokat tudat nyújtani. A probléma ott kezdődik, hogy sok nő azt hiszi (sok alatt több ezret értek), hogy a szex egy olyan fizetőeszköz, amivel mindent meg lehet venni és egy férfi a lekötelezettévé válik csak azért, mert ő terpesztet neki. Velem is és jó néhány ismerősömmel is megtörtént már, hogy a nő/csaj azt hitte, hogy neki minden jár, azon az egyetlen oknál fogva, mert ő méltóztat minket részesíteni a punci gyönyöreiben. Állj, stop, halt, stoj! Ha valaki azt mondja, hogy "én csak művelt emberrel vagyok hajlandó ismerkedni", akkor az illető méltóztasson két szónál többet mondani a közéleti és politikai dolgokkal kapcsolatban, mert az nem műveltség, hogy 5 éve a gimiben ötös voltál irodalomból. Rengeteg csajtól megkaptam már, hogy ő bizony nem akar hülyékkel ismerkedni, aztán én lettem leßaszva, hogy milyen nagyképű vagyok, mert állandóan a nagy tudásommal villogok, ami mellesleg se nem nagy, se nem volt villogás, csupán a nő hülyének érezte magát olyasvalaki mellett, aki megmagyarázta neki miért volt hülye ötlet a svájci frank alapú hitelek forintosítása.
Az elvárásoknak és a szolgáltatásoknak balanszban kell lenniük, ha az előbbi a nagyobb, akkor beszélünk túlzott elvárásokról, ha az utóbbi, akkor meg önmagunk lebecsüléséről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!