Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » A magyar nők miért rettegnek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A magyar nők miért rettegnek ennyire, miért nem mernek az ember szemébe nézni? Talán rossz a lelkiismeretük?

Figyelt kérdés
Ugye ismerkedésnél ez az egyik alap, hogy akivel megvan a szemkontaktus, azzal lehet ismerkedni. Én ugyan nem keresek senkit, de mégis napi szinten szembesülök vele, hogy egyre több nő úgy jár kel, mint aki retteg, mint aki szégyenli magát. Tehát a földet nézi, kerüli az összes többi ember tekintetét, sokan látványosan szorulásos képet is vágnak, úgy jönnek mennek szégyenszemre. Mire jó ez? Miért nem lehet normálisan viselkedni?

tegnapelőtt 19:12
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%
Én csak ignorálom a bámulókat. Nem értem miért kellene az utcán mindenkire mosolyogni, meg az utolsó csövessel is felvenni a szemkontaktust. És elég sok helyen jártam már, egy helyen sem csinálják ezt random az emberek a metróban. Fapofa és úgy kell elmenni a kéregetők mellett, hogy rájuk se nézel. Pest alapszabálya.
tegnap 01:10
 22/32 anonim ***** válasza:
62%

Én alapvetően nem szeretek a másik szemébe nézni. Főleg nem hosszan. Bár néha nem tudom mennyi idő a hosszú és mennyire kéne oda nézni.

Ezzel bajban vagyok.

Amúgy én már azt is megkaptam, hogy mit bámulok és azt is erzem néha hogy zavarja őket ha nem nézek a szemükbe.

Na de flörtölés szóval akkor ismerkedés céljából. Ha bejön/érdekel egy pasas jobban figyjelem de mivel félek összejönni sráccal mert félek hogy egy tahót fogok ki szóval inkább félre nézek vagy félek, hogy foglalt. Alapból iskolaba munkahelyen rá se merek sokszor nézni férfira, mert ha nem kapcsolok időben még a végén kombinálják a szálakat és úgy jövök ki az egészből mint egy ribaanc.

De van, hogy buszon is másokra nézek, mert épp nem a telefonomat és könyvemet bújom és hát mindenki telefonozik(férfiak nők egyaránt). De ha belenézek egy srác szemébe akkor se lesz semmi (bár meg is ijednék ha lenne). Kivéve ha hajléktalan kéregető vagy ittas ember szemébe nézek. Ők mindig kezdeményeznek.

Meg így, hogy én sem tudom pontosan mit akarok nem szeretnék összezavarni senkit bár lehet pont a zavart viselkedésemmel zavarok össze mindenkit.

tegnap 01:23
 23/32 anonim ***** válasza:
86%

Én például nagyon mosolygós és kedves típus vagyok, amit már többször értettek félre. Na például ezt igyekszem elkerülni az utcán. Ezenkívül megyek a munkahelyemre/dolgomra, a saját életemmel vagyok elfoglalva, nem idegenekkel foglalkozom. Ha pedig éppen nem túl kulturált férfi(ak) közelébe kerülök az utcán/közlekedési eszközön, akkor valóban félek attól, hogy még rájuk se nézek, de mégis rám szállnak. Olyankor valóban lehajtom a fejem/babrálok a táskámmal vagy az órát lesem, mintha nagyon sietnék, és szinte előre érzem az ilyenkor megszokott szégyenérzetet, és próbálok minél hamarabb eltűnni a látókörükből. Úgyhogy ez nem frusztráltság, kedves kérdező, és nem is feltétlenül/nem mindig "félelem" vagy "szégyenérzet" (amikor az, akkor annak pedig megvan az oka).

28N

tegnap 03:52
 24/32 anonim ***** válasza:
40%

20

Nem, nem lehet bámulni, elég illetlen.

tegnap 07:26
 25/32 anonim ***** válasza:
81%
Ha egy pszichopatával felveszed a szemkontaktust, akkor utánad megy ha kilépsz a metróból. Csak ezért.
tegnap 07:52
 26/32 anonim ***** válasza:
10%

Hihetetlenek az első válaszok, mennyi megkeseredettség, utálat, gyűlölet szorult az ilyenekbe?

Feltettek egy ártalmatlan kérdést, valaki már ezt is úgy reagálta le, mintha a családját irtanák ki vele...

Lehet úgy is válaszolni, nagyon kedvesen, mint 03:52-es 28/N

Tettem már fel én is hasonló kérdést, kaptam is rá az ívet....

Komolyan nem értem, mi bajuk ezeknek a válaszolóknak, meg akkor miért vannak itt, ha triggereli őket a téma?

tegnap 09:44
 27/32 anonim ***** válasza:
80%

Azért félelem egy szégyelli magát két külön dolog.

Én vállalom, hogy félelemből sem szeretek közvetlennek mutatkozni az utcán, tömegközlekedésen. Inkább férfiként neked azon kéne elgondolkodnod, hogy vajon egy nő miért nem érzi magát biztonságban az utcán..? Nem egy olyan sztori van, hogy egy nőt tömegközlekedésen zaklattak, bántalmaztak vagy valami szatír elővette és mutogatta magát. És az a durva, hogy sokszor a férfi utasok nem csinálnak semmit. (Tisztelet a kivételnek, mert remélem van)

Én olvasni szoktam utazás közben, mert ezzel tudom magam leginkább lekötni.

tegnap 13:40
 28/32 anonim ***** válasza:
81%
Miért lenne rossz a lelkiismeretünk?🤨
tegnap 14:12
 29/32 anonim ***** válasza:
89%

Igen, szemkontaktust illik tartani - akivel épp beszélsz. Nem random emberekkel, akik szembejönnek veled az utcán. Egyszerűen túl sok energia lenne mindenkinek a szemébe nézni. Így vagy lenézel a földre, vagy random nézelődsz. Ez nem félelem. Kb. úgy vagy vele, hogy aki nem akar veled flörtölni, az csaj félhet. LOL.

Az egyetlen eset, amikor "rettegek" és direkt figyelek, hogy ne nézzek senkinek a szemébe, az amikor éjszaka megyek haza... rossz tapasztalatok miatt.

tegnap 16:12
 30/32 anonim ***** válasza:
53%
Én már csak azért is figyelek arra, hogy ne nézzek mások szemébe, mert van néhány csaj típus (én is N vagyok) akik olyan mélyen, szúrósan képesek a szemedbe nézni, utána órákig rosszul érzem még magam.
tegnap 19:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!